Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Scoția vrea să interzică muzica de fundal din baruri și restaurante

Scoția este una dintre puținele țări care a creat un fond special pentru a sprijini spațiile de concerte și evenimente, dar asta nu a împiedicat-o să nu înăsprească alte restricții din domeniul divertismentului. Găsești mai multe detalii în articol.

Eivor în concert în Control Club pe 20 octombrie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Potrivit BBC, oficialii guvernului scoțian au propus interzicerea muzicii în baruri, restaurante și în alte localuri de acest tip pentru a preveni o apropiere prea mare între persoane. În momentul în care sunetul de fundal este ridicat, tindem să ne aplecăm spre interlocutor pentru a ne face auziți.

Această propunere a sosit alături de alte reguli pentru baruri și restaurante în vederea stopării răspândirii virusului. Conform legii, nu ar trebui să existe "muzică de fundal și televizoarele ar trebui să fie date pe mute, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să se aplece ca să se audă". În plus, barurile și restaurantele din Scoția trebuie să permită servirea la masă, rezervarea în prealabil și să evite formarea cozilor. Poliția și echipele locale de sănătate de mediu vor interveni în respectarea acestor reglementări dacă este necesar.

Când a discutat despre schimbări, prim-ministrul Nicola Sturgeon a spus că ea și colegii săi au în vedere posibilitatea de a permite "niveluri acceptabile de decibeli" pentru televizoare și muzică, stabilite de experți.

"Viața socială a nimănui nu ar trebui să fie exact așa cum a fost înainte de COVID-19. Știm că pub-urile și restaurantele sunt spații cu risc mai mare pentru transmiterea virusului și vedem că acest lucru este reflectat în cifrele de acum", a adăugat Nicola Sturgeon.

Deși pandemia de coronavirus nu este o glumă, mai mulți proprietari de baruri consideră că interzicerea muzicii în întregime va provoca mai mult rău decât bine. Unul dintre aceștia este Nick Stewart, deținătorul clubului Sneaky Pete's din Edinburgh. Conform NME, Stewart este de părere că fără un sunet de fundal, potențialii clienți vor "căuta muzică în medii necontrolate, cum ar fi petrecerile din case". Cu ajutorul unor experți apreciați din Scoția și Marea Britanie, Nick Stewart încearcă să îi convingă pe oficialii scoțieni să reconsidere propunerea inițială.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Queen pregăteşte ceva nou; Brian May oferă un teaser misterios pentru 21 august

Queen a postat un teaser misterios pe Internet, făcând aluzie la "ceva nou", care va sosi vineri, pe 21 august....

Închide