Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Queen pregăteşte ceva nou; Brian May oferă un teaser misterios pentru 21 august

Queen a postat un teaser misterios pe Internet, făcând aluzie la "ceva nou", care va sosi vineri, pe 21 august. Teaserul a venit pe contul de Instagram al chitaristului Brian May şi poate fi văzut în cadrul articolului de mai jos. Postarea s-a făcut pe 19 august după amiază.

Publicat

pe

Legendarul chitarist Queen a partajat un scurt clip în care îl vedem cântând în faţa a mii de fani, alături de toboşarul Roger Taylor şi solistul Adam Lambert. Chiar dacă nu e foarte clar ce prefaţează acest teaser, fanii au început să speculeze că e vorba despre anunţul unui turneu global sau poate chiar al unui nou album. Este primul mesaj oficial trimis de trupă de când Brian May a suferit acel infarct la începutul anului. În luna mai chitaristul a mărturisit fanilor că a fost aproape de moarte şi a fost spitalizat.

Doctorii au descoperit că 3 artere din inima sa erau blocate şi aproape că împiedicau sângele să ajungă la inimă. May declarase că a simţit că a murit deja şi îşi văzuse tributurile pentru viaţă şi cariera sa. Queen trebuia să participe la un turneu uriaş în Marea Britanie şi Europa în această vară, dar el a fost reprogramat în 2021 din cauza pandemiei Covid-19. Queen şi Adam Lambert au început anul 2020 cu un turneu de succes în Asia şi Oceania, în ianuarie şi februarie.

În ultimele luni Brian May şi Adam Lambert au rămas în contact cu fanii şi şi-au găsit ocupaţie în izolare. Brian May a partajat mici sesiuni muzicale via social media, învăţându-ne chiar cum să cântăm solo-ul din "Bohemian Rhapsody". Toboşarul Roger Taylor a oferit mici lecţii de cântat la tobe online. Cei doi membri Queen activi au colaborat cu Adam Lambert la un single caritabil, o variantă nouă a lui "We Are The Champions" numită "You Are the Champions", dedicată celor care luptă în linia întâi cu Coronavirusul.

Roger Taylor a înregistrat şi lansat recent o piesă solo numită "Isolation", care reflectă starea sa mentală şi cea a lumii în izolare. Muzicianul a recunoscut totuşi într-un interviu recent că zona rurală din Cornwall este un loc minunat în care să fii izolat. Lecţiile sale de tobe sunt înregistrate în subsol, iar artistul pare a fi acceptat noua stare de fapt. Luna trecută Brian May a explicat fanilor de ce cântă la chitară cu o monedă şi a vorbit despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, veteranul chitarist Black Sabbath.

Comentează

Industria muzicala

Catalogul muzical al trupei Queen a fost cumpărat cu un miliard de lire

Catalogul muzical Queen, dar și alte drepturi au fost achiziționate de Sony Music pentru un miliard de lire sterline (aproximativ 1,27 miliarde de dolari). Afacerea nu a fost lipsită de complicații, despre care te invităm să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Queen - videoclip "Under Pressure"
Queen - videoclip "Under Pressure" │ FOTO: captură YouTube / Queen Official

Catalogul muzical al trupei Queen este printre cele mai valoroase ale erei rock-ului - cu piese emblematice și extrem de profitabile precum "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "Somebody to Love", "We Will Rock You" sau "We Are the Champions". Nu este de mirare că a fost cumpărat la un preț exorbitant, reprezentând cea mai scumpă achiziție de până acum în ceea ce privește portofoliile muzicale ale artiștilor celebri.

Potrivit Variety, Sony Music a reușit să obțină drepturile asupra muzicii Queen pentru un miliard de lire. A mai existat un competitor pentru această licitație, însă s-a oprit la suma de 900 de milioane de dolari. Condițiile acestui contract sunt puțin complicate. Pe de o parte, veniturile venite din concertele live vor merge către membrii fondatori - Brian May și Roger Taylor - care sunt încă activi pe scenă, alături de solistul Adam Lambert.

Pe de altă parte, drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen din SUA și Canada au fost achiziționate de Disney prin anii 2000, după ce un contract inițial de 10 milioane de dolari fusese încheiat în 1991. Aceste drepturi vor rămâne definitiv la Disney, deși unele venituri ale membrilor trupei, venite din aceste drepturi, vor merge către Sony odată ce noul acord se va încheia.

Între timp, Universal Music va continua să fie distribuitorul Queen la nivel mondial în următorii câțiva ani, până la expirarea contractului său existent cu trupa. Apoi, acordul de distribuire a grupului va ajunge la Sony în toate teritoriile, în afară de SUA și Canada.

Pe lângă bogatul și profitabilul catalog muzical, Sony a obținut și drepturile de imagine ale trupei. Asta înseamnă că cerul este limita și oportunitățile creative pot veni cu nemiluita, de la spectacole cu holograme, la musical-uri sau pelicule cinematografice.

Citește în continuare

Trending