Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mike Shinoda a lansat albumul "Dropped Frames Vol 2": 12 piese noi create pe Twitch cu fanii

Mike Shinoda a profitat de perioada de izolare pentru a se apropia de fani, cu care a comunicat aproape zilnic pe Twitch. Uneori artistul se joacă Animal Crossing, alteori compune melodii live alături de fani. Din aceste experimente s-au născut albumele "Dropped Frames", iar Volumul 2 tocmai a sosit. Puteţi asculta câteva piese noi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Mike Shinoda Dropped Frames Vol 2
Coperta album Mike Shinoda Dropped Frames Vol 2 │ FOTO: Mike Shinoda

Mike a lansat pe 10 iulie "Dropped Frames Vol. 1", o colecţie de piese create folosind feedback-ul fanilor care îl urmăreau pe Twitch. Este o combinaţie de piese instrumentale, cu elemente psihedelice, influenţe EDM şi trip-hop, dar şi câteva elemente rap şi chiar unele ce amintesc de proiectul Fort Minor. Pe 31 iulie a sosit "Dropped Frames Vol. 2", care include 12 piese, majoritatea inspirate de jocuri video. Pe aceste track-uri noi apar şi artişti ca Money Mark, Elise Truow şi Dan Mayo.

"Dropped Frames" s-au născut din sesiunile online ale muzicianului, care accepta sugestii de la cei care îl priveau, cu privire la modificări aduse pieselor instrumentale. Fanii au oferit şi propriile sample-uri, inclusiv vocale, rezultatul fiind un proiect colaborativ, axat pe multă improvizaţie şi spontaneitate. Toate sesiunile s-au ţinut în studioul de acasă al membrului Linkin Park. Artistul a transmis şi următorul mesaj fanilor, odată cu acest release:

Sper că sunteţi cu toţii bine. Am stat acasă, încercând să respect distanţarea socială şi am încercat să nu sufăr de burn out pe Zoom. Dar asta nu a fost un lucru rău - am creat unele lucruri distractive, pe care sunt încântat să le împărtăşesc cu voi. Am nu unul, ci două release-uri muzicale, lansate azi!

Noul meu album, "Dropped Frames, Volume 2" este disponibil acum pe toate platformele de streaming. Este a doua iteraţie de piese instrumentale create live cu fanii de pe Twitch. Dacă nu aţi prins livestream-ul, eu intru live în fiecare zi a săptămânii între 10 am şi 1 pm PST pentru a crea ceva de la zero.

Fanii pot solicita stiluri de piese abordate de mine sau teme artistice, iar eu le voi desena. Întotdeauna e distractiv şi e un moment pe care îl aştept cu nerăbdare în fiecare zi.

Mike Shinoda a fost foarte productiv în ultimii ani, lansând primul său album solo în 2018, "Post Traumatic". Acel material a fost catharsis-ul necesar după pierderea prietenului şi colegului Chester Bennington în 2017. A inclus colaborări cu Grandson, Machine Gun Kelly, Chino Moreno de la Deftones şi mulţi alţii.

Iată tracklist-ul lui "Dropped Frames Vol. 2":

1. Transitions
2. Crystalina
3. Julio's Revenge
4. Isolation Bird (featuring Money Mark)
5. Side Scrolling
6. Dungeon Crawler
7. Dog Whistles
8. Astral (featuring Elise Trouw)
9. Sunset Drive
10. Channeling Pt. 2 (featuring Dan Mayo)
11. King Paprikă
12. Party Meow

Shinoda a dezvăluit într-un interviu recent că are de gând să lanseze cel puţin 3 albume "Dropped Frames", iar al treilea e deja în curs de producţie. Muzicianul se joacă în aceste zile cu sample-uri de la un Nintendo GameBoy, synth pop din anii '80 şi chiar sample-uri de tobe de jucărie.

Inițial, intenția lui Mike Shinoda era să pună noua muzică la dispoziția utilizatorilor de pe Twitch, pentru ca aceștia să o poată utiliza gratis în clipurile lor (producții ale DJ-ilor sau streaming de gaming), dar se pare că acest lucru nu se poate implementa. Potrivit artistului, sistemul nu poate verifica fiecare tip de utilizare, el nu dorind ca piesele să ajungă de pildă, în materiale online cu caracter politic.

Comentează

Trending