Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Prima formaţie a lui Chester Bennington, Grey Daze a lansat albumul "Amends"

Chester Bennington nu a făcut parte doar din Linkin Park, ci şi dintr-o trupă foarte promiţătoare în anii '90, Grey Daze. Aborda genul grunge, combinat cu un început de rock alternativ. Chester şi-a luat viaţa în 2017, iar în acelaşi an se reunise cu grupul şi începuse înregistrările la un LP care reinterpreta hiturile trupei. Acel disc a fost finalizat de prietenii şi familia artistului, dar şi de foştii colegi, iar el a fost lansat pe 26 iunie. Se numeşte "Amends" şi puteţi asculta piese de pe el în articol.

Publicat

pe

Videoclip Grey Daze Soul Song
Videoclip Grey Daze Soul Song │ FOTO: Jaime Bennington

În februarie 2017 Chester Bennington şi foştii colegi de trupă se reuneau în studio pentru a re-înregistra piesele vechi. Dorinţa lor era de a relansa material Grey Daze şi de a ţine măcar un concert special. Din păcate tragedia a lovit în iulie 2017, când Chester s-a sinucis, şocând fani, prieteni, familie şi muzicieni. Toboşarul şi cofondatorul trupei, Sean Dowdell a canalizat durerea pierderii sale într-o continuare a proiectului muzical început cu solistul.

A adunat o echipă all star, care îi include pe chitariştii Korn Brian Welch şi James Shaffer, pe Page Hamilton (de la trupa Helmet), Chris Traynor (Bush, Helmet, Orange 9MM) plus Laura Pergolizzi şi Jasen Rauch de la Breaking Benjamin. Fiul lui Chester, Jaime Bennington a regizat un videoclip şi a contribuit cu voce la acest disc. Şi văduva lui Chester, Talinda Bennington a fost implicată în realizarea acestui album, care e atât produs artistic, cât şi tribut pentru un mare talent.

Grey Daze are un sunet şi un vibe complet diferit de Linkin Park, îmbinând elemente de rock alternativ şi grunge, faţă de rap/metal-ul care a consacrat LP. Sunetul poate aminti puţin de Alice in Chains, dar poate cu o abundenţă mai mare de influenţe electronice. Single-urile lansate de pe LP până acum sunt "B12", "Soul Song", "Sometimes" şi "Sickness". Vocea lui Chester este preluată din înregistrări din anii '90, dar instrumentalul este complet nou.

Acest material ar fi trebuit să debuteze pe 10 aprilie, dar din cauza pandemiei a fost amânat până pe 26 iunie. Totuşi fanii au avut ocazia să îl asculte timp de 24 ore în exclusivitate în aprilie. Un moment special şi sensibil este ultima piesă de pe album, "Shouting Out", care include o înregistrare a unui mesaj lăsat pe căsuţa vocală de Bennington. Este un soi de mesaj de adio, de pace şi de dragoste în acel voicemail personal.

Titlul "Amends" vine din piesa "Morei Sky", în care Chester cântă "dacă aş avea o a doua şansă, m-aş revanşa (I'd make amends)". Un alt moment sensibil este cel în care fiul lui Chester, Jaime cântă pe piesa "Soul Song", care aduce cu Pearl Jam, dar şi cu Dead by Sunrise, un alt proiect muzical al lui Bennington.

Playlist complet album:

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Vocea lui Chester Bennington se aude pe o piesă nouă a trupei Grey Daze, "Saturation"

Înainte de a face istorie cu Linkin Park, Chester Bennington a fost solistul unei formaţii numite Grey Daze. Trupa cânta mai degrabă grunge decât rock alternativ şi surprinde prin lansarea de material discografic nou, în frunte cu single-ul "Saturation", care se poate asculta în articol.

Publicat

pe

Grey Daze fotografie presa 2017
Grey Daze fotografie presa 2017 │ FOTO: Grey Daze

Înainte de moartea sa în 2017, Chester Bennington înregistrase câteva piese noi alături de foştii colegi de trupă, care aveau să se regăsească în parte pe albumul "Amends" lansat în 2020. Acum apare un al doilea album postum Grey Daze, numit "The Phoenix" şi care urmează să vină pe 17 iunie prin casa de discuri Lorna Vista Recordings. Toboşarul Sean Dowdwell a explicat că "Amends" a fost plin de emoţie şi reflecţie, în vreme ce noul disc va fi ceva mai intens şi mai accelerat.

Pe noul LP vom auzi nume mari, de la Dave Navarro de la Jane's Addiction până la Richard Patrick de la Filter şi fiicele lui Bennington, Lily şi Lila. "The Phoenix" are rolul de a surprinde energia şi angoasa lui Chester, cele de care lumea s-a îndrăgostit. E un album cu mult mai multe ţipete prelungite şi vocalize aşa cum îi plăcea artistului să facă. Videoclipul primului single, "Saturation (Strange Love)" este regizat de către Marc Silverstein.

În clip îl vedem pe Chester cu plete, în anii '90, când era un tânăr plin de speranţe, aspiraţii, dar şi nesiguranţă. Abilitatea sa de a genera acele ţipete prelungite pe note era unică în lumea rock şi pentru asta l-a adorat publicul. Grey Daze a avut o primă versiune între 1994 şi 1997, perioadă în care a înregistrat şi lansat 2 albume. În 2016 şi 2017 Chester reunea trupa şi începea lucrul la material nou. În 2017 solistul şi-a luat viaţa, o pierdere inestimabilă pentru muzică şi cei dragi.

"The Phoenix" are 10 piese:

  1. Saturation (Strange Love)
  2. Starting To Fly
  3. Be Your Man
  4. Holding You (featuring Dave Navarro)
  5. Hole (featuring Lily & Lila Bennington)
  6. Drag
  7. Believe Me (featuring Richard Patrick)
  8. Anything, Anything
  9. Spin
  10. Wake Me

Într-un interviu din anul 2001 cu revista Revolver, Chester descria muzica Grey Daze ca un rock de început de ani '90. Era undeva între grunge şi rock pur. Între timp Linkin Park rămâne în standby, cu zero intenţii de a găsi un nou solist şi de a cânta fără Chester. În ultima vreme fanii l-au propus pe solistul Sum 41, Deryck Whibley ca înlocuitor.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending