Urmărește-ne în Social Media

Mike Shinoda - Fine

Mike Shinoda deschide un nou capitol în cariera sa, odată cu piesa "Fine". Track-ul primeşte un videoclip SF şi etalează o energie puternică şi întunecată. În mod inedit clipul include scene dintr-un film SF rusesc. Materialul video se poate viziona în articol.

"Fine" este o piesă întunecată şi care te bântuie prin acordurile sale. Un bas ameninţător apasă peste versurile cântate aspru de Mike Shinoda. Acest track este asociat filmului thriller SF rusesc "The Blackout". Scene din peliculă sunt incluse în videoclipul oficial al acestui single. Filmul a avut premiera în State în noiembrie şi urmează să debuteze global. Shinoda a experimentat mult cu piesa, ducându-se în direcţii complet noi faţă de ultimul său EP şi LP.

De această dată a dezlănţuit sintetizatoare nervoase şi o voce plină de angoasă şi care transcende genuri ca pop, electronica sau rap. Este un fel de duritate a rock-ului etalată printr-o atitutine de bad boy pop/rap, pe care o asociam cu Justin Timberlake cândva. Mike a trecut de perioada lui "Post Traumatic", materialul cathartic apărut după moartea lui Chester Bennington şi cu o explozie de energie creativă ne duce într-o nouă direcţie.

În 2019 am mai putut asculta două piese noi marca Mike Shinoda, "Prove You Wrong" şi "What the Words Meant". Acestea au apărut pe varianta Deluxe a albumului de debut solo, "Post Traumatic". Componentul Linkin Park a încheiat recent un turneu global de promovare a discului său. Mike a citat ca influenţe pentru "Fine" trupele Nine Inch Nails, Depeche Mode, dar şi pe Aphex Twin sau Gesaffelstein.

Cât despre decizia de a compune pentru un film SF, Shinoda a declarat că e mare fan anime şi sci-fi, în special "Akira", "Metropolis", "The Matrix" şi "Aliens". Până la un nou album, muzicianul produce muzica pentru Kitten, Amirsaysnothing şi alţi artişti. În 2019 s-a discutat şi despre continuarea moştenirii Linkin Park cu un alt solist, dar asta va trebui să se întâmple natural.

Grupul a rămas fără solist, atunci când Chester Bennington s-a sinucis pe 20 iulie 2017. Grupul se află într-o pauză pe perioadă nedeterminată după tragedie.

Comentarii