Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Videoclip oficial: Mike Shinoda - Fine

Mike Shinoda deschide un nou capitol în cariera sa, odată cu piesa "Fine". Track-ul primeşte un videoclip SF şi etalează o energie puternică şi întunecată. În mod inedit clipul include scene dintr-un film SF rusesc. Materialul video se poate viziona în articol.

"Fine" este o piesă întunecată şi care te bântuie prin acordurile sale. Un bas ameninţător apasă peste versurile cântate aspru de Mike Shinoda. Acest track este asociat filmului thriller SF rusesc "The Blackout". Scene din peliculă sunt incluse în videoclipul oficial al acestui single. Filmul a avut premiera în State în noiembrie şi urmează să debuteze global. Shinoda a experimentat mult cu piesa, ducându-se în direcţii complet noi faţă de ultimul său EP şi LP.

De această dată a dezlănţuit sintetizatoare nervoase şi o voce plină de angoasă şi care transcende genuri ca pop, electronica sau rap. Este un fel de duritate a rock-ului etalată printr-o atitutine de bad boy pop/rap, pe care o asociam cu Justin Timberlake cândva. Mike a trecut de perioada lui "Post Traumatic", materialul cathartic apărut după moartea lui Chester Bennington şi cu o explozie de energie creativă ne duce într-o nouă direcţie.

În 2019 am mai putut asculta două piese noi marca Mike Shinoda, "Prove You Wrong" şi "What the Words Meant". Acestea au apărut pe varianta Deluxe a albumului de debut solo, "Post Traumatic". Componentul Linkin Park a încheiat recent un turneu global de promovare a discului său. Mike a citat ca influenţe pentru "Fine" trupele Nine Inch Nails, Depeche Mode, dar şi pe Aphex Twin sau Gesaffelstein.

Cât despre decizia de a compune pentru un film SF, Shinoda a declarat că e mare fan anime şi sci-fi, în special "Akira", "Metropolis", "The Matrix" şi "Aliens". Până la un nou album, muzicianul produce muzica pentru Kitten, Amirsaysnothing şi alţi artişti. În 2019 s-a discutat şi despre continuarea moştenirii Linkin Park cu un alt solist, dar asta va trebui să se întâmple natural.

Grupul a rămas fără solist, atunci când Chester Bennington s-a sinucis pe 20 iulie 2017. Grupul se află într-o pauză pe perioadă nedeterminată după tragedie.

Citește mai multe despre Mike Shinoda
Videoclipuri cu Mike Shinoda
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE