Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Mike Shinoda despre albumul "Post Traumatic": "Prioritatea mea nu a fost să impresionez lumea"

Mike Shinoda a dezvăluit în cadrul unui interviu ce și-a dorit să obțină prin lansarea albumului "Post Traumatic". Acest disc nu a fost gândit pentru a impresiona publicul, a mărturisit artistul, prioritatea sa fiind cu totul alta.

Publicat

pe

Mike Shinoda, live@Jimmy Fallon
Mike Shinoda, live@Jimmy Fallon

Pentru Mike Shinoda, albumul "Post Traumatic" a fost un proces creativ de care a avut nevoie pentru a trece mai ușor peste moartea lui Chester Bennington. Nu a intentionat să ajungă în topuri cu el și nici să impresioneze publicul, a mărturisit acesta într-un interviu pentru Ultimate Guitar.

”L-am abordat așa cum aș aborda un jurnal. Prioritatea mea nu a fost să impresionez lumea; prioritatea mea a fost să surprind cea mai realistă și mai autentică versiune a ceea ce simțeam în acea zi. De fapt, unul dintre lucrurile care au alimentat procesul a fost acea stare de catharsis pe care am avut-o atunci când scriam. Am vrut să scriu despre lucruri pozitive, dar cred că una dintre chestiile care m-au lovit în mijlocul procesului a fost că treceam prin anumite stări chiar în timp ce scriam, iar perspectiva mea asupra lucrurilor și emoțiile mele ajungeau să se schimbe foarte, foarte des și cu adevărat dramatic.”

Fără a avea, așadar, o anume direcție în minte, Mike s-a lăsat purtat de ceea ce simțea, astfel apărând piese precum "Make It Up As I Go", "Lift Off", ”Running From My Shadow ” și ”Ghosts

În ce privește viitorul trupei Linkin Park, acesta rămâne în continuare incert. Mike a mărturisit că și-ar dori ca situația să fie una simplă, dând ca exemplu cazul AC/DC, unde Brian Johnson a fost omul perfect pentru a prelua rolul lui Bon Scott, după moartea sa.

”Mi-aș dori să ne aflăm într-o situație de genul Brian Johnson/Bon Scott, în care tipul, cel mai bun prieten al nostru, care a cântat în trupă și a murit, să spună înainte de a muri: <<Ăsta e omul vostru>>, iar noi să-l ascultăm și respectivul să fie clar persoana perfectă și să ne placă să ne petrecem timpl cu el și să ne dorim să cântăm împreună.

Așa ceva nu se întâmplă în mod normal...Nu i s-a mai întâmplat nimănui altcuiva, de fapt. Nouă nu ni s-a întâmplat.”

Comentează

Muzică nouă

Mike Shinoda a lansat piesa "Already Over", cu sunet puternic de Linkin Park

Mike Shinoda a lansat o piesă numită "Already Over", care are o doză mai mare de rock alternativ decât de obicei şi mai puţin hip-hop. Acest single solo are ceva puternic de Linkin Park, poate mai mult decât precedentele release-uri semnate Shinoda.

Publicat

pe

Artwork single Mike Shinoda Already Over
Artwork single Mike Shinoda Already Over │ FOTO: Mike Shinoda

"Already Over" a primit şi un videoclip regizat şi animat de către Dusty Deen, care se vede chiar aici. De vizualurile din el s-au ocupat chiar Mike Shinoda, alături de Frank Maddocks, Mark Fiore şi Mike Miller. Piesa sună a imn de rock alternativ de la început de mileniu, cu o percuţie undeva între punk şi drum 'n bass.

Toba şi basul îi setează tonul, dar solo-ul dinspre final e o surpriză plăcută. Refrenul e catchy şi prietenos cu radio-urile de rock alternativ. Iată ce a spus Mike Shinoda despre inspiraţia din spatele acestui single:

"Already Over" mi-a venit ca idee atunci când stăteam cu chitara mea preferată în braţe, aceeaşi chitară pe care am folosit-o la piese ca "What I've Done" şi "In My Head". Era un ADN familiar la piesă, pe care cred că fanii Linkink Park îl vor recunoaşte. Pentru mine creează o punte din trecut spre un viitor neclar dar palpitant.

Alături de "Already Over" Mike Shinoda va lansa şi un joc conectat online pe propriul său site. Ni s-a promis o combinaţie de muzică, jocuri, provocări, lucruri de vizionat şi "artă nouă". La început de an 2023, mai precis în martie, Mike contribuia la coloană sonoră a lui "Scream VI", cu piesa "In My Head". Pe track-ul electro-rock apărea şi cântăreaţa Kailee Morgue.

Tot Mike a compus şi a produs piesa lui Demi Lovato "Still Alive", care apare tot în noul "Scream". De altfel componentul Linkin Park este un personaj în videoclipul lui Demi pentru acel cântec. În altă ordine de idei, Mike a lansat ultima sa piesă solo în 2021, "Happy Endings", deci acum încheie o perioadă de pauză.

Între timp trupa Linkin Park se află în pauză de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Shinoda a subliniat de multe ori ideea că nu sunt planuri pentru muzică nouă, albume sau concerte ale trupei.

Citește în continuare

Trending