Urmărește-ne în Social Media

Mike Shinoda - World's On Fire

Mike Shinoda a lansat un nou single de pe primul album solo, "World's on Fire". Melodia primeşte un videoclip animat în stilul desenelor japoneze anime. Abordarea aminteşte de producţia Mega Man, iar clipul poate fi vizionat în articol.

"World's on Fire" este un videoclip regizat de către Mike Shinoda şi Juan M. Urbina. Single-ul este extras de pe albumul "Post Traumatic", lansat de Mike Shinoda în vara anului 2018. Acel LP a fost atât o creaţie artistică, cât şi o modalitate cathartică de a trece peste pierderea lui Chester Bennington, solist Linkin Park şi apropiat ca un frate de Mike.

Noul track este plin de elemente electronice, sintetizatoare psihedelice şi o percuţie sacadată şi ritmată. Efectul pus pe vocea lui Mike aminteşte de producţiile progresive ale lui Phil Collins. Clipul spune povestea unui cuplu în care partea feminină este un super erou care rezolvă toate problemele şi distruge toţi monştrii care perturbă viaţa celor doi.

Mike Shinoda este foarte pasionat de anime, lucru care se reflectă în clip. Asta s-a văzut şi în celebrul video al piesei "Breaking the Habit" de la Linkin Park. Shinoda se pregăteşte să încheie ultima etapă a turneului "Post Traumatic World tour" în Manila, Filipine. Va avea şi o oprire la Wired Festival în Nagoya, Japonia. Artistul a transmis recent felicitări văduvei lui Chester Bennington, care s-a logodit. Talinda Bennington şi-a anunţat recent logodna cu un bărbat numit Michael. A primit felicitări şi de la Anna Shinoda, soţia lui Mike, dar şi de la mama soţiei lui Chris Cornell, Toni Karayiannis.

La începutul acestui an Mike Shinoda a discutat despre soarta trupei Linkin Park şi despre posibilitatea de a coopta un nou solist. Acesta va trebui să apară totuşi natural, nu forţat... Pe parcursul ultimului an am putut asculta numeroase single-uri de pe LP-ul creativului muzician. Printre ele se numără "Can't Hear You Now", dar şi colaborarea cu K Lay "Make It Up As I Go". Mike a avut şi o colaborare de seamă cu Chino Moreno de la Deftones şi Machine Gun Kelly pe track-ul "Lift Off".

Comentarii

Muzică nouă

Mike Shinoda a lansat piesa "Already Over", cu sunet puternic de Linkin Park

Mike Shinoda a lansat o piesă numită "Already Over", care are o doză mai mare de rock alternativ decât de obicei şi mai puţin hip-hop. Acest single solo are ceva puternic de Linkin Park, poate mai mult decât precedentele release-uri semnate Shinoda.

Publicat

pe

Artwork single Mike Shinoda Already Over
Artwork single Mike Shinoda Already Over │ FOTO: Mike Shinoda

"Already Over" a primit şi un videoclip regizat şi animat de către Dusty Deen, care se vede chiar aici. De vizualurile din el s-au ocupat chiar Mike Shinoda, alături de Frank Maddocks, Mark Fiore şi Mike Miller. Piesa sună a imn de rock alternativ de la început de mileniu, cu o percuţie undeva între punk şi drum 'n bass.

Toba şi basul îi setează tonul, dar solo-ul dinspre final e o surpriză plăcută. Refrenul e catchy şi prietenos cu radio-urile de rock alternativ. Iată ce a spus Mike Shinoda despre inspiraţia din spatele acestui single:

"Already Over" mi-a venit ca idee atunci când stăteam cu chitara mea preferată în braţe, aceeaşi chitară pe care am folosit-o la piese ca "What I've Done" şi "In My Head". Era un ADN familiar la piesă, pe care cred că fanii Linkink Park îl vor recunoaşte. Pentru mine creează o punte din trecut spre un viitor neclar dar palpitant.

Alături de "Already Over" Mike Shinoda va lansa şi un joc conectat online pe propriul său site. Ni s-a promis o combinaţie de muzică, jocuri, provocări, lucruri de vizionat şi "artă nouă". La început de an 2023, mai precis în martie, Mike contribuia la coloană sonoră a lui "Scream VI", cu piesa "In My Head". Pe track-ul electro-rock apărea şi cântăreaţa Kailee Morgue.

Tot Mike a compus şi a produs piesa lui Demi Lovato "Still Alive", care apare tot în noul "Scream". De altfel componentul Linkin Park este un personaj în videoclipul lui Demi pentru acel cântec. În altă ordine de idei, Mike a lansat ultima sa piesă solo în 2021, "Happy Endings", deci acum încheie o perioadă de pauză.

Între timp trupa Linkin Park se află în pauză de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Shinoda a subliniat de multe ori ideea că nu sunt planuri pentru muzică nouă, albume sau concerte ale trupei.

Citește în continuare