Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare

Gărâna Jazz Festival 2020 se pregătește să dea startul celei de-a XXIV-a ediții pe 6 august, începând cu ora 18:00. Deși va fi o ediție atipică din cauza condițiilor de desfășurare restrictive și numărului limitat de spectatori, evenimentul este o surpriză plăcută pentru melomani să afle că nu toate festivalurile din România au fost nevoite să-și închidă porțile anul acesta.

Publicat

pe

Poster Gărâna Jazz Festival 2020
Poster Gărâna Jazz Festival 2020 │ FOTO: facebook.com/GaranaJazzFest www.facebook.com

La Gărâna Jazz Festival 2020, scena din Poiana Lupului va găzdui muzicieni din Germania, Polonia, Austria, Marea Britanie, Cehia, Norvegia, Israel, Serbia, România, muzicieni reprezentativi ai jazzului european și mondial. Fiecare seară de festival va fi gazda unei formații românești: Balkanamera Jazz Q, Emy Drăgoi Group, Marius Pop Band, VanDerCris (lider - Horea Crișovan).

Programul complet pe zile - Gărâna Jazz Festival 24:

Joi, 6 august 2020, ora 18:00

Balkanamera Jazz Q (România)

Kasia Pietrzko Trio (Polonia) - Kasia Pietrzk Trio ne va prezenta noul album, lansat în iunie 2020 - "Ephemeral Pleasures". Kasia Pietrzko este o pianistă și compozitoare poloneză care a debutat, în 2017, cu albumul „Forthright Stories”, făcând senzație printre critici și melomani. Muzicieni distinși ai jazzului polonez au remarcat la Kasia Pietrzko instinctul de improvizator, imaginația armonică și creativitatea. A colaborat cu Tomasz Stańko, The Tony Williams Tribute, Adam Larson, Troy Roberts, Henryk Miśkiewicz, Mateusz Smoczyński, Eric Allen, Adam Bałdych. A concertat împreună cu trioul său la numeroase festivaluri internaționale.

Fish in Oil (Serbia) - Înființată în 1993, în Belgrad, trupa este condusă de chitaristul Bratislav Radovanović, creator al unei muzici instrumentale originale, colorată cu un pic de blues și rock and roll, cu teme preluate din folk, punctată deseori de improvizații free-jazz.

Vineri, 7 august 2020, ora 18:00

Emy Drăgoi Group (România)

David Helbock Trio (Austria) - Premiat în Austria cu "Outstanding Artist Award", David Helbock și-a pus deja amprenta valorică asupra jazzului contemporan. Muzica sa este lirică, provocatoare și surprinzătoare în egală măsură, reflectând personalitatea muzicală a pianistului. A lansat peste 20 de albume, multe dintre ele la ECM Records și ACT Music.

Naked (Serbia) - Naked are peste 600 de concerte în ultimul deceniu, zeci de videoclipuri oficiale și numeroase spectacole TV și live, fiind capabili să producă o petrecere cu “cifră octanică” mare, cu atitudine și stil. Muzicienii sunt obișnuiți să poarte publicul de la nebunia heavy funkului, prin experimente jazz și aventuri dub-psihedelice, până la minunate călătorii sonore pe acorduri de vioară, incursiuni profunde de clarinet și sonorități grave de saxofon.

Sâmbătă, 8 august 2020, ora 18:00

Marius Pop Band (România)

Edgar Knecht meets Frederik Köster (Germania) - Muzicienii germani Edgar Knecht (pian) și Frederik Köster (trompetă, fligorn) vor prezenta un program bazat pe compozițiile recentului album lansat împreună, „Personal Seasons” (2019, Ozella), ultima parte a unei trilogii dedicate cântecelor populare germane. Calitatea indiscutabilă a acestui album se datorează trompetistului Frederik Köster, deținătorul a două premii ECHO Jazz (cel mai prestigios premiu muzical al Germaniei). Despre pianistul Edgar Knecht, un critic muzical spunea: “Jazzul n-a mai fost de multă vreme atât de original și reconfortant”. Într-adevăr, muzica pe care o creează pianistul german este extraordinară - un fusion între vivacitatea jazzului, world music, eleganța compozițiilor clasice și claritatea și profunzimea melodiilor vechi populare.

Duminică, 9 august 2020, ora 18:00

VanDerCris (România)

Per Mathisen Trio (Norvegia, Israel, Cehia) - Per Mathisen va urca pentru a treia oară pe scena Gărâna Jazz Festival în această vară, alături de pianistul ceh Daniel Bulatkin și de bateristul israelian Utsi Zimring. Constantul succes la public al lui Per Mathisen se datorează energiei unice pe care bassistul norvegian o aduce pe scenă și dozei uriașe de libertate și creativitate care fac din concertele sale experiențe memorabile. Secțiunea ritmică Mathisen-Zimring este una dintre cele mai valoroase în jazzul contemporan, mărturie stând colaborările cu Ulf Wakenius, Mike Stern sau Dave Kikoski. Bucuria și pasiunea lor de a cânta vor fi împărtășite cu publicul din Poiana Lupului în ultima zi de festival.

Shri (India/UK, UK, Israel, Serbia) - Unul dintre cei mai creativi bassiști contemporani, Shri Sriram va încheia ultima zi de festival cu "The Letter", alături de doi prestigioși muzicieni - Matthew Bourne (pian) și Asaf Sirkis (percuție/tobe). Albumul "The Letter", lansat anul acesta la Jazzland Recordings și dedicat lui Eberhard Weber, reflectă universul muzical eclectic al bassistului indian stabilit de peste 30 de ani în Londra. Muzica lui Shri este un melanj melodios, complex și plin de energie între improvizații jazz și rock, ritmuri de tabla pe coarde de bass, muzică electronică, cu vibrații luminoase și pline de culoare.

Accesul la festival:

Începând de joi, în fiecare zi, de la ora 10:00, la intrarea în incinta festivalului (Poiana Lupului) spectatorii pot prezenta biletele pentru a fi scanate și a ridica brățările de acces. Pentru a evita aglomerația la intrare, publicul este rugat să facă acest lucru cât mai devreme posibil. Deoarece evenimentul este SOLD OUT, nu vor exista bilete de vânzare la casierie.

Joi, vineri, sâmbătă și duminică concertele se desfășoară între 18:00 - 22:00/23:00. Accesul publicului la festival va fi permis începând cu ora 17:00.

Condiții de participare:

  • Anul acesta, pentru a preveni infecția cu virusul SARS-CoV-2, condițiile de participare a publicului la festival trebuie să urmeze restricțiile impuse de legislația în vigoare. Organizatorii se vor asigura ca toate măsurile stabilite de autorități să fie respectate întocmai, pentru a asigura protecția sanitară și confortul fiecărui participant.
  • Astfel, sunteți informați că la intrare se va efectua un triaj observațional. Se va verifica temperatura fiecărui spectator. Persoanele a cărora temperatură va depăși 37,3 grade Celsius sau care vor refuza măsurarea acesteia nu vor avea permisiunea de a intra la festival. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome vizibile de infecții respiratorii.
  • Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata festivalului. Tot obligatorie este și respectarea distanței de 2 m între spectatori. Menținerea distanței de 2 m între persoane nu se aplică pentru membrii aceleiași familii și/sau grupuri de până la 3 persoane. Vă rugăm să respectați indicațiile de ocupare a butucilor. Este interzisă schimbarea amplasamentului băncilor sau a meselor.
  • Este recomandat să vă dezinfectați mâinile la intrarea și la ieșirea din incinta festivalului. În caz de condiții meteorologice mai puțin prielnice (ploaie, temperaturi scăzute), nu uitați să luați cu voi pelerină de ploaie, haine groase sau/și pătură.

Transmisiune live Gărâna Jazz Festival 2020:

Pentru iubitorii de jazz în aer liber rămași acasă, Gărâna Jazz Festival va transmite live, pe pagina oficială de Facebook, concertele fiecărei seri.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending