Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Brian May explică de ce cântă la chitară cu o monedă și nu cu o pană

Încă de la începutul carierei sale, Brian May a preferat să cânte la chitară cu o monedă de șase peni. Potrivit chitaristului, sunetele pe care le-a obținut în acest mod i-au șlefuit stilul.

Publicat

pe

Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram
Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Brian May a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Guitar World de ce preferă să folosească o monedă atunci când cântă la chitară. Chitaristul a constatat, se pare, destul de repede că moneda îi oferă anumite avantaje, potrivindu-se stilului său de a mânui chitara.

Brian May: "Am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc"

"Oh, încă de la început (am descoperit că prefer moneda). Obișnuiam să folosesc orice găseam. Mi-au plăcut o perioadă penele de chitară moi. Obișnuiam să le confecționez din inserții de pix cu bilă și tot felul de chestii. Îmi amintesc că am făcut o pană dintr-un ambalaj de pietre pentru brichetă pe care îl avea tatăl meu.

După care am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc, pentru că puteam simți toată mișcarea corzilor la atingerea degetelor mele.

Într-una din zile am luat pur și simplu o monedă și s-a nimerit să fie o monedă de șase peni și am descoperit că îmi oferea tot ceea ce simțeam că am nevoie...și chiar mai mult, de fapt, pentru că puteam să jonglez cu unghiul și poteam obține acel efect de "zgâriere" înclinând moneda pe corzi.

Iar dacă cânți ținând moneda paralel pe corzi, poți obține un sound foarte calm - iar metalul din care e confecționată moneda e destul de moale, așa că nu îți rupe corzile prea repede, dar ți le strică după o perioadă!"

Într-un alte interviu recent, May a vorbit despre clasificarea chitariștilor, în opinia sa fiind nepotrivită listarea lor după criterii ce țin de tehnică. Chitaristul a oferit detalii și despre prietenia sa cu Tony Iommi. Întrebat dacă zvonurile privind o colaborare cu acesta au vreun sâmbure de adevăr, May nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit informația.

PUBLICITATE
Comentează

Trending