Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Brian May explică de ce cântă la chitară cu o monedă și nu cu o pană

Încă de la începutul carierei sale, Brian May a preferat să cânte la chitară cu o monedă de șase peni. Potrivit chitaristului, sunetele pe care le-a obținut în acest mod i-au șlefuit stilul.

Publicat

pe

Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram
Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Brian May a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Guitar World de ce preferă să folosească o monedă atunci când cântă la chitară. Chitaristul a constatat, se pare, destul de repede că moneda îi oferă anumite avantaje, potrivindu-se stilului său de a mânui chitara.

Brian May: "Am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc"

"Oh, încă de la început (am descoperit că prefer moneda). Obișnuiam să folosesc orice găseam. Mi-au plăcut o perioadă penele de chitară moi. Obișnuiam să le confecționez din inserții de pix cu bilă și tot felul de chestii. Îmi amintesc că am făcut o pană dintr-un ambalaj de pietre pentru brichetă pe care îl avea tatăl meu.

După care am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc, pentru că puteam simți toată mișcarea corzilor la atingerea degetelor mele.

Într-una din zile am luat pur și simplu o monedă și s-a nimerit să fie o monedă de șase peni și am descoperit că îmi oferea tot ceea ce simțeam că am nevoie...și chiar mai mult, de fapt, pentru că puteam să jonglez cu unghiul și poteam obține acel efect de "zgâriere" înclinând moneda pe corzi.

Iar dacă cânți ținând moneda paralel pe corzi, poți obține un sound foarte calm - iar metalul din care e confecționată moneda e destul de moale, așa că nu îți rupe corzile prea repede, dar ți le strică după o perioadă!"

Într-un alte interviu recent, May a vorbit despre clasificarea chitariștilor, în opinia sa fiind nepotrivită listarea lor după criterii ce țin de tehnică. Chitaristul a oferit detalii și despre prietenia sa cu Tony Iommi. Întrebat dacă zvonurile privind o colaborare cu acesta au vreun sâmbure de adevăr, May nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit informația.

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending