Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Brian May explică de ce cântă la chitară cu o monedă și nu cu o pană

Încă de la începutul carierei sale, Brian May a preferat să cânte la chitară cu o monedă de șase peni. Potrivit chitaristului, sunetele pe care le-a obținut în acest mod i-au șlefuit stilul.
Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Brian May oferind lecții de chitară pe Instagram

Brian May a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Guitar World de ce preferă să folosească o monedă atunci când cântă la chitară. Chitaristul a constatat, se pare, destul de repede că moneda îi oferă anumite avantaje, potrivindu-se stilului său de a mânui chitara.

Brian May: "Am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc"

"Oh, încă de la început (am descoperit că prefer moneda). Obișnuiam să folosesc orice găseam. Mi-au plăcut o perioadă penele de chitară moi. Obișnuiam să le confecționez din inserții de pix cu bilă și tot felul de chestii. Îmi amintesc că am făcut o pană dintr-un ambalaj de pietre pentru brichetă pe care îl avea tatăl meu.

După care am descoperit că preferam ceva din ce în ce mai rigid, ceva ce nu ceda deloc, pentru că puteam simți toată mișcarea corzilor la atingerea degetelor mele.

Într-una din zile am luat pur și simplu o monedă și s-a nimerit să fie o monedă de șase peni și am descoperit că îmi oferea tot ceea ce simțeam că am nevoie...și chiar mai mult, de fapt, pentru că puteam să jonglez cu unghiul și poteam obține acel efect de "zgâriere" înclinând moneda pe corzi.

Iar dacă cânți ținând moneda paralel pe corzi, poți obține un sound foarte calm - iar metalul din care e confecționată moneda e destul de moale, așa că nu îți rupe corzile prea repede, dar ți le strică după o perioadă!"

Într-un alte interviu recent, May a vorbit despre clasificarea chitariștilor, în opinia sa fiind nepotrivită listarea lor după criterii ce țin de tehnică. Chitaristul a oferit detalii și despre prietenia sa cu Tony Iommi. Întrebat dacă zvonurile privind o colaborare cu acesta au vreun sâmbure de adevăr, May nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit informația.

Citește mai multe despre Brian May
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kate Winslet va primi un premiu onorific din partea Festivalului de Film de la Toronto

Actrița își va mări colecția cu un nou trofeu. Pe 15 septembrie, Winslet va primi premiul "Tribute Actor" în cadrul...

Închide