Urmărește-ne în Social Media

Brian May - Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)

Brian May călătorește în timp și cântă alături de versiunea sa mai tânără într-un nou videoclip, filmat pentru piesa "Back To The Light". Lansarea marchează aniversarea a 30 de ani de la apariția primului său album solo.

"Back To The Light", albumul de debut ca artist solo al lui Brian May, împlinește 30 de ani. Evenimentul nu putea trece neobservat, așa încât, chitaristul lansează o versiune aniversară a discului, odată cu ea înregistrând din nou și piesa ce dă titlul LP-ului. Reintitulat "Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)", single-ul este promovat cu un videoclip în care îl vedem pe May din prezent cântând cu el însuși la vârsta de 45 de ani.

Ancorat în contextul actual, chitaristul poartă mască în acest clip, ce debutează cu un Brian May care pășește într-o sală de concert complet goală. Acesta călătorește, apoi, în timp, și se întâlnește cu sinele său mai tânăr, ajungând să cânte cu el în duet.

"Mă emoționez atunci când privesc înapoi. Uitându-mă la mine, cel de acum 30 de ani, un om tânăr care nu avea nicio idee cu privire la încredibila aventură pe care încă urma să o trăiască", a povestit Brian May pentru Rolling Stone Magazine.

Pe albumul "Back To The Light", lansat în septembrie 1992, se regăsesc hiturile "Too Much Love Will Kill You" și "Driven by You". Acesta a fost primul material lansat de Brian May după moartea lui Freddie Mercury.

Ultimul album solo al lui Brian May, "Another World", a apărut în 1998. Chitaristul a declarat că, dacă ar fi să mai lanseze un album solo, acesta ar fi integral instrumental.

Comentarii

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare