Urmărește-ne în Social Media

Brian May - Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)

Brian May călătorește în timp și cântă alături de versiunea sa mai tânără într-un nou videoclip, filmat pentru piesa "Back To The Light". Lansarea marchează aniversarea a 30 de ani de la apariția primului său album solo.

"Back To The Light", albumul de debut ca artist solo al lui Brian May, împlinește 30 de ani. Evenimentul nu putea trece neobservat, așa încât, chitaristul lansează o versiune aniversară a discului, odată cu ea înregistrând din nou și piesa ce dă titlul LP-ului. Reintitulat "Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)", single-ul este promovat cu un videoclip în care îl vedem pe May din prezent cântând cu el însuși la vârsta de 45 de ani.

Ancorat în contextul actual, chitaristul poartă mască în acest clip, ce debutează cu un Brian May care pășește într-o sală de concert complet goală. Acesta călătorește, apoi, în timp, și se întâlnește cu sinele său mai tânăr, ajungând să cânte cu el în duet.

"Mă emoționez atunci când privesc înapoi. Uitându-mă la mine, cel de acum 30 de ani, un om tânăr care nu avea nicio idee cu privire la încredibila aventură pe care încă urma să o trăiască", a povestit Brian May pentru Rolling Stone Magazine.

Pe albumul "Back To The Light", lansat în septembrie 1992, se regăsesc hiturile "Too Much Love Will Kill You" și "Driven by You". Acesta a fost primul material lansat de Brian May după moartea lui Freddie Mercury.

Ultimul album solo al lui Brian May, "Another World", a apărut în 1998. Chitaristul a declarat că, dacă ar fi să mai lanseze un album solo, acesta ar fi integral instrumental.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Chitaristul Queen, Brian May a fost făcut cavaler de către Regele Charles

Brian May, chitaristul formaţiei Queen a primit o distincţie care îi confirmă din nou importanţa pentru cultură şi muzica britanică. Artistul a fost făcut cavaler de către Regele Charles în cadrul unei ceremonii ţinute la Palatul Buckingham pe 14 martie 2023.

Publicat

pe

Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023
Brian May facut cavaler de Regele Charles 2023 │ FOTO: Brian May www.instagram.com

Regele în vârstă de 74 de ani l-a investit pe chitarist cu titlul de "Knight Bachelor" pentru servicii aduse muzicii şi carităţii. În clasica tradiţie a înnobilării, Brian May a avut o sabie pusă pe umăr de către suveran. Actualul lider Queen, în vârstă de 75 de ani a interpretat piesa "God Save the Queen" pe acoperişul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Aur al Reginei, urmând a realiza din nou o reprezentaţie similară la cel de Platină, după două decenii.

Brian May este unul dintre cei 1100 de oameni înnobilaţi de către noul suveran. Lista New Year Honours se face la început de an şi este o tradiţie de a celebra realizările şi serviciile unor indivizi excepţionali din Marea Britanie. Brian May este atât muzician, cât şi un mare susţinător al drepturilor animalelor şi un astrofizician. May a mai primit un ordin regal în 2005, CBE (Commander of the British Empire).

Toboşarul Queen, Roger Taylor a primit distincţia de OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire). Acesta este al doilea cel mai important Ordin al Imperiului Britanic, în afară de a fi făcut cavaler sau CBE. Asta se întâmpla în anul 2020.

A deveni cavaler sau echivalentul feminin, dame este una dintre cele mai mari distincţii din sistemul de onoruri britanice. De acum încolo Brian May va fi Sir Brian May. Pe lista de alţi muzicieni cu acelaşi titlu se numără Sir Paul McCartney, Sir Ringo Starr, Sir Mick Jagger, Sir Elton John, Sir Rod Stewart şi Sir Tom Jones.

Relaţia lui Brian May cu cosmosul a dus la lansarea piesei "Floating In Heaven" în 2022, sărbătorind lansarea telescopului James Webb şi imaginile spectaculoase surprinse. În ultimii 3 ani chitaristul a oferit multiple indicii că formaţia Queen ar fi lucrat la piese noi împreună cu solistul Adam Lambert, dar se declară nesigur dacă să le lanseze sau nu, temându-se de reacţia fanilor.

Citește în continuare