Urmărește-ne în Social Media

Brian May - Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)

Brian May călătorește în timp și cântă alături de versiunea sa mai tânără într-un nou videoclip, filmat pentru piesa "Back To The Light". Lansarea marchează aniversarea a 30 de ani de la apariția primului său album solo.

"Back To The Light", albumul de debut ca artist solo al lui Brian May, împlinește 30 de ani. Evenimentul nu putea trece neobservat, așa încât, chitaristul lansează o versiune aniversară a discului, odată cu ea înregistrând din nou și piesa ce dă titlul LP-ului. Reintitulat "Back To The Light: The Time Traveller (1992 - 2021)", single-ul este promovat cu un videoclip în care îl vedem pe May din prezent cântând cu el însuși la vârsta de 45 de ani.

Ancorat în contextul actual, chitaristul poartă mască în acest clip, ce debutează cu un Brian May care pășește într-o sală de concert complet goală. Acesta călătorește, apoi, în timp, și se întâlnește cu sinele său mai tânăr, ajungând să cânte cu el în duet.

"Mă emoționez atunci când privesc înapoi. Uitându-mă la mine, cel de acum 30 de ani, un om tânăr care nu avea nicio idee cu privire la încredibila aventură pe care încă urma să o trăiască", a povestit Brian May pentru Rolling Stone Magazine.

Pe albumul "Back To The Light", lansat în septembrie 1992, se regăsesc hiturile "Too Much Love Will Kill You" și "Driven by You". Acesta a fost primul material lansat de Brian May după moartea lui Freddie Mercury.

Ultimul album solo al lui Brian May, "Another World", a apărut în 1998. Chitaristul a declarat că, dacă ar fi să mai lanseze un album solo, acesta ar fi integral instrumental.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Chitaristul Queen Brian May a lansat piesa "Floating In Heaven", sărbătorind telescopul James Webb

Ca şi noi toţi, chitaristul Queen Brian May a fost fermecat de fotografiile cosmice realizate cu telescopul James Web. Atât de fermercat încât a compus o piesă nouă dedicată acestui proiect şi ilustrată în videoclip cu imagini cu spectaculosul telescop. Se numeşte "Floating In Heaven".

Publicat

pe

Coperta single Brian May Floating in Heaven
Coperta single Brian May Floating in Heaven │ FOTO: Brian May

"Floating In Heaven" se poate descrie ca "o baladă uşurică de vară", relaxată şi blândă, un blues angelic şi zen. Acest proiect este realizat de către Brian May alături de Graham Gouldman, un alt mare pasionat de ştiinţă, astronomie şi cosmos. Gouldman a scris şi cântat piesa, alături de May. James Webb Space Telescope a fost lansat în decembrie 2021 şi a intrat în orbită în ianuarie 2021. A fost pus în funcţie la început de iulie şi a livrat poze spectaculoase cu galaxii la multe mii de ani lumină distanţă.

Acesta este succesorul lui Hubble şi este cel mai nou proiect NASA menit să descopere misterele universului cosmic. Dezvăluirea fotografiilor color realizate cu acele galaxii s-a făcut pe 12 iulie, direct pe site-ul NASA. Interesul lui May pentru astronomie nu este întâmplător, artistul având o diplomă în astrofizică la Imperial College, Londra. A fost obţinută în 2007, iar chitaristul Queen este un colaborator extern cu misiunea NASA New Horizons Pluto.

Lansarea track-ului "New Horizons" s-a făcut de la sediul NASA în ziua Anului Nou 2019. Cea mai cunoscută piesa legată de spaţiu a lui Brian May datează chiar de la începuturile trupei Queen. Piesa "39" spune povestea unor exploratori care revin pe Terra pentru a descoperi că în timpul călătoriei lor de un an, trecuse de fapt un secol pe Terra. Acea melodie apăruse pe albumul Queen din 1975 "A Night At the Opera".

La începutul lunii iulie 2022 Queen şi Adam Lambert au surprins pe toată lumea cântând un cover după "Nessun Dorma" în timpul unui concert din Bologna, Italia. Aceasta este o arie din ultimul act al operei lui Giacomo Puccini "Turandot". A ajuns în atenţia publicului larg în 1990, când tenorul Luciano Pavarotti a cântat-o în timpul Cupei Mondiale FIFA ţinute în Italia în acel an.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4