Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui

Brian May a dezvăluit în cadrul unui interviu care este relația sa cu Tony Iommi, comentând pe tema zvonurilor privind o viitoare colaborare. May a avut numai cuvinte de laudă la adresa veteranului chitarist, cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Black Sabbath.

Concert Queen + Adam Lambert (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Brian May a fost de curând intervievat de Guitar World, prilej cu care chitaristul Queen a vorbit despre prietenia sa cu Tony Iommi. Întrebat dacă zvonurile privind o colaborare cu acesta au vreun sâmbure de adevăr, May nu a confirmat, dar nici nu a dezmințit informația.

Brian May: "Aș putea să scriu cărți despre Toni"

"Cred că există o șansă (de a colabora). Mai mult vorbim, dar o facem destul de des. Este, cu adevărat, unul dintre cei mai dragi prieteni dintre colegii de breaslă și relația noastră se menține de ani buni. Aș putea să scriu cărți despre Toni pentru că e pur și simplu cel mai....Nici măcar nu știu cum să explic asta în cuvinte. Știi, e un om cu o aură de lumină, cu un caracter minunat, o blândețe extraordinară și un incredibil simț al umorului.

Și, desigur, el este tatăl heavy metal-ului. El a făcut asta. El a făcut ca muzica asta să se întâmple. Și totul pornește din mintea și degetele lui. (...)

Deci, știi, el poartă pentru totdeauna această medalie, cred. El a fondat aceste lucruri, acest stil heavy metal, după părerea mea. Cred că probabil majoritatea oamenilor ar fi de acord cu acest lucru", a mărturisit Brian May.

May a vorbit în cadrul acestui interviu și despre clasificarea chitariștilor, în opinia sa fiind nepotrivită listarea lor după criterii ce țin de tehnică. Această părere vine la scurtă vreme de la obținerea titlului de "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor".

"Sper că nu o să te superi că spun asta, dar partea amuzantă în ce privește cântatul la chitară e că nu poți să-i dai note. Nu poți să oferi puncte. Așa cred eu. Sunt extrem de onorat că oamenii fac asta, dar fiecare chitarist are propria semnătură și propriul spirit.

Nu știu dacă asta se aplică și la celelalte instrumente, dar mie mi se pare că cel mai expresiv instrument este, probabil, chitara, pentru că oricine poate produce niște sunete atunci când cântă la ea, sunete care au un anume efect asupra publicului. Așa că suntem cu toții diferiți."

Citește mai multe despre Brian MayTony Iommi
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Grant Imahara, co-prezentatorul emisiunii "MythBusters", a murit la 49 de ani

Grant Imahara, inginer și co-prezentator al emisiunii "MythBusters" de pe Discovery și al seriei "White Rabbit Project" de pe Netflix,...

Închide