Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Un videoclip Arctic Monkeys a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube

Arctic Monkeys a intrat în clubul exclusivist al trupelor cu videoclipuri ce depășesc pragul de un miliard de vizionări pe YouTube. Formația a reușit această performanță cu un videoclip lansat în 2013.
Arctic Monkeys

Arctic Monkeys (foto: Zackery Michael)

Trupa britanică Arctic Monkeys are unul din cele 12 videoclipuri rock ajunse la pragul de un miliard de vizionări. Clipul care "a trecut de borna de un miliard" pe YouTube este "Do I Wanna Know?", lansat de formație în 2013.

La momentul publicării articolului, videoclipul are 1,001,808,930 de vizualizări, performanța fiind reușită în 7 ani. "Do I Wanna Know?" a fost cel de-al doilea single extras de pe aclamatul album "AM", ce a adus formației o nominalizare la un Mercury Prize, în categoria Best Album, discul urcând pe prima poziție în topul albumelor din UK, Australia, Belgia, Portugalia, Olanda și Noua Zeelenadă. "Do I Wanna Know?" a fost totodată piesa care a adus trupei Arctic Monkeys succesul comercial în America, fiind primul single al formației care a intrat în topul Billboard Hot 100.

Videoclipul cu peste un miliard de vizionări "Do I Wanna Know?" a fost regizat de David Wilson, animația fiind realizată de Blinkink. Piesa are și o nominalizare la Grammy, în categoria Best Rock Performance.

VIDEO: Arctic Monkeys - "Do I Wanna Know?"

Imagine Dragons și Guns N’ Roses se regăsesc și ele în clubul exclusivist al trupelor rock cu videoclipuri ce au depășit pragul de un miliard de vizionări. Imagine Dragons a ajuns la 1,16 miliarde de vizionări cu clipul "Radioactive", iar Guns N’ Roses la 1,37 de vizionări cu "November Rain".

La nivel internațional, luând în considerare toate genurile muzicale, clipul "Do I Wanna Know?" este unul din cele 25 de videoclipuri cu peste un miliard de vizualizări. Cel mai urmărit videoclip de pe YouTube rămâne "Despacito", care a ajuns la 6,8 miliarde de vizionări, urmat la o distanță considerabilă de Mark Ronson și Bruno Mars cu "Uptown Funk" (3,85 miliarde), PSY cu "Gangnam Style" (3,63 miliarde) și Justin Bieber cu "Sorry" (3,29 miliarde).

Citește mai multe despre Arctic Monkeys
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cristi Minculescu va cânta sub numele de IRIS din nou; Iată în ce condiţii

Fanii IRIS au primit o veste neaşteptată în această săptămână şi anume că solistul Cristi Minculescu va putea cânta din...

Închide