Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Un videoclip Arctic Monkeys a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube

Arctic Monkeys a intrat în clubul exclusivist al trupelor cu videoclipuri ce depășesc pragul de un miliard de vizionări pe YouTube. Formația a reușit această performanță cu un videoclip lansat în 2013.
Arctic Monkeys

Arctic Monkeys │ FOTO: Zackery Michael

Trupa britanică Arctic Monkeys are unul din cele 12 videoclipuri rock ajunse la pragul de un miliard de vizionări. Clipul care "a trecut de borna de un miliard" pe YouTube este "Do I Wanna Know?", lansat de formație în 2013.

La momentul publicării articolului, videoclipul are 1,001,808,930 de vizualizări, performanța fiind reușită în 7 ani. "Do I Wanna Know?" a fost cel de-al doilea single extras de pe aclamatul album "AM", ce a adus formației o nominalizare la un Mercury Prize, în categoria Best Album, discul urcând pe prima poziție în topul albumelor din UK, Australia, Belgia, Portugalia, Olanda și Noua Zeelenadă. "Do I Wanna Know?" a fost totodată piesa care a adus trupei Arctic Monkeys succesul comercial în America, fiind primul single al formației care a intrat în topul Billboard Hot 100.

Videoclipul cu peste un miliard de vizionări "Do I Wanna Know?" a fost regizat de David Wilson, animația fiind realizată de Blinkink. Piesa are și o nominalizare la Grammy, în categoria Best Rock Performance.

VIDEO: Arctic Monkeys - "Do I Wanna Know?"

Imagine Dragons și Guns N’ Roses se regăsesc și ele în clubul exclusivist al trupelor rock cu videoclipuri ce au depășit pragul de un miliard de vizionări. Imagine Dragons a ajuns la 1,16 miliarde de vizionări cu clipul "Radioactive", iar Guns N’ Roses la 1,37 de vizionări cu "November Rain".

La nivel internațional, luând în considerare toate genurile muzicale, clipul "Do I Wanna Know?" este unul din cele 25 de videoclipuri cu peste un miliard de vizualizări. Cel mai urmărit videoclip de pe YouTube rămâne "Despacito", care a ajuns la 6,8 miliarde de vizionări, urmat la o distanță considerabilă de Mark Ronson și Bruno Mars cu "Uptown Funk" (3,85 miliarde), PSY cu "Gangnam Style" (3,63 miliarde) și Justin Bieber cu "Sorry" (3,29 miliarde).

Citește mai multe despre Arctic Monkeys
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cristi Minculescu va cânta sub numele de IRIS din nou; Iată în ce condiţii

Fanii IRIS au primit o veste neaşteptată în această săptămână şi anume că solistul Cristi Minculescu va putea cânta din...

Închide