Urmărește-ne în Social Media

Arctic Monkeys - I Ain't Quite Where I Think I Am

Arctic Monkeys tocmai a lansat o piesă şi un videoclip, "I Ain't Quite Where I Think I Am". Cei care le-au savurat prestaţia pe furtună şi fulgere la Summer Well 2022 vor regăsi vibe-ul lor în acest track şi videoclip oficial.

Arctic Monkeys a ţinut unul dintre cele mai generoase concerte din România în ultimul an, cu nu mai puţin de 22 de piese interpretate live la Summer Well 2022. Headlinerul revine cu un nou single pe 18 octombrie, "I Ain't Quite Where I Think I Am", extras de pe albumul "The Car", care va sosi pe 21 octombrie prin Domino Record. Melodia are ceva din rock-ul clasic şi rock 'n roll-ul din a doua parte a carierei lui Elvis, baladesc şi cu mai multe floricele la chitară.

Momentele când vocea urcă se duc înspre disco şi glam, spre evergreen-uri din anii '70 şi '80. Trupa apare pe scena unui teatru vechi, cântând în faţa unui public foarte cald şi apropiat de artişti, într-un setting foarte intim. Melodia s-a auzit live pentru prima dată la festivalul Zurich Openair Festival din Elveţia. De videoclip s-au ocupat regizorii Ben Chappell şi Zackery Michael. Filmările provin de la concertul recent ţinut la King's Theatre în Brooklyn.

Vorbind despre acest single, solistul Alex Turner a declarat următoarele pentru Apple Music 1:

"Ideea disputei şi a trupe care încearcă să iasă din ea... Deoarece simt că au fost nişte discuţii de acest gen. Nu atât pe durata înregistraţilor, ci mai degrabă în perioada când mixam şi compilam totul şi descopeream ceea ce avea să urmeze. Sunt şi viorile evident, una dintre idei a fost fix aceasta... Pare evident, dar totul are locul său şi îşi urmează cursul. Nu e o luptă între trupă şi acest alt sunet sau ceva de gen.

Cred că e important să ajungem undeva cu acest proces, cu dinamica şi întreaga situaţie."

Am mai auzit un alt single de pe noul album, "Body Paint", în vreme ce primul release de pe LP a fost "There'd Better Be a Mirrorball". Recenziile pentru LP au început deja să apară, iar "The Car" a primit 5 stele de la NME. Este al şaptelea album Arctic Monkeys, marcat de inovaţie şi mai multe elemente orchestrale.

Comentarii