Urmărește-ne în Social Media

Arctic Monkeys - There'd Better Be a Mirrorball

Arctic Monkeys a lansat în sfârşit primul single de pe noul său album, "The Car", anunţat imediat după Summer Well 2022. Acest track se numeşte "There'd Better Be a Mirrorball" şi este foarte baladesc, melancolic, sună a piesa de final de film James Bond sau cam orice final de film biografic.

"There'd Better Be a Mirrorball" sună şi a David Bowie şi a Beatles în cel mai bun mod posibil, iar instrumentalul se îmbină perfect cu poezia melodioasă a solistului. E şi ceva influenţă de jazz pe piesa şi spre final auzim elemente orchestrale care trezesc fiori. Piesa este o meditaţie şi o contemplare a liderului trupei, Alex Turner cu privire la trecut, promisiuni nerealizate şi la romantismul apus. Videoclipul este unul minimalist, Alex Turner şi microfonul, în diferite ipostaze şi unghiuri, cu diferite filtre aplicate.

Sunt şi cadre ceva mai misterioase, amintind de un film de epocă din perioada lui Delon. Turner s-a ocupat de altfel şi de regia acestui clip. Arctic Monkeys tocmai a încheiat o reprezentaţie la festivalul Leeds Festival 2022, acoperind toate albumele carierei şi realizând apoi acelaşi spectacol şi la Reading cu o zi mai târziu. Grupul a venit şi în România cu aceeaşi energie, aducând la Summer Well 2022 o reprezentaţie de aproape 2 ore, care a inclus 22 de piese, care ne-au trecut prin toate emoţiile. Ce am putut reproşa totuşi muzicienilor e lipsa de comunicare cu publicul.

Arctic Monkeys va lansa albumul "The Car", al şaptelea din discografia sa pe 21 octombrie. Va sosi sub formă de CD, vinil, caseta, dar şi digital. Include 10 piese noi, compuse de solistul Alex Turner, produse de James Ford şi înregistrate la studioul din Suffolk, Londra şi La Frette din Paris. Au trecut 4 ani de la ultimul LP, "Tranquility Base Hotel & Casino", lansat în 2018. Acel material a adus o schimbare de stil, o liniștire a ritmului frenetic şi o abordare înţesată de pian. Influenţele citate pe atunci au fost Aaliyah, Outkast şi Black Sabbath.

Trupă este activa de 20 de ani, din 2002 mai precis şi a fost primul grup indie care a debutat pe locul întâi în topuri cu primele sale 5 albume. A câştigat 7 premii Brit Awards, un premiu Mercury şi 20 de premii NME. Are şi 5 nominalizări la premiile Grammy şi a abordat genuri că indie rock, garage rock, post punk revival şi post-britpop.

Comentarii