Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Juriu iUmor sezonul 10iUmor revine la Antena 1 cu cel de-al 10-lea sezon Juriul ”Te Cunosc de undeva”, sezonul 16"Te Cunosc de Undeva!" revine pe 6 februarie, "sezonul 16 se anunţă unul de senzaţie", potrivit Andreei Bălan Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER

Cea mai "nouă piesă" Metallica a fost compusă de un AI; Iată cum sună - AUDIO

A trecut ceva vreme de la ultima piesă nouă lansată de Metallica, dar până să auzim un single proaspăt ne consolăm cu un experiment muzical pe bază de AI. Un bot cu inteligenţă artificială a compus viziunea sa de piesă Metallica şi o puteţi asculta şi să îi citiţi versurile în articol.
Piesa Metallica Deliverance Rides AI

Piesa Metallica Deliverance Rides AI │ FOTO: Funk Turkey

Am mai văzut proiecte artistice bazate pe AI, în care diferiţi boţi încercau să scrie poezii, să picteze sau să creeze muzică, pornind de la o sumă de date care fuseseră introduse în reţele neurale. De această dată un bot AI a fost programat să înveţe toate versurile Metallica, să le proceseze şi să creeze ceva complet nou. Rezultatul se numeşte "Deliverance Rides", iar piesa nouă a fost interpretată şi postată online de către YouTuberul Funk Turkey.

El a avut un viral acum câţiva ani când a creat o piesă în stil AC/DC numită "Great Balls". Şi atunci tot un AI a compus piesa. Ce a făcut Funk Turkey de această dată a fost să ia toate versurile pieselor Metallica folosind site-ul lyrics.rip şi le-a introdus într-un Markov Chain (un sistem computerizat de probabilităţi). Trebuie spus că bot-ul a creat doar versurile, dar compoziţia muzicală îi aparţine YouTuberului, care nu a făcut o treabă rea deloc.

Chiar şi vocea seamănă cu a lui James Hetfield, deşi modul în care termină fiecare vers... e prea Hetfield şi alunecă în parodie. Iată şi versurile lui "Deliverance Rides":

Beaten down and destroy
Dead sure she'll never you betray
Hell is the one who waits for you
Now I roam the world all alone

Bound by leather steeds they ride
Crown yourself the world and tired
Dying, the one who waits for you
No, there’s no longer cares

I’m the sun, I’m insane
Yes she’ll never love
Never me, so let it be
Obey your eyes

Death! Deliverance rides!
Yeah-yeah, no!

Bound by minutes seemed like hours
Killing scores with the flame
Behind the pages turn the door
Die as you live in vanity

Curses rest on our brains
No, there’s an evil feeling in vain
I can’t believe I stând alone
Beast under wicked sky

I’m the sun, I’m insane
Yes she’ll never love
Never me, so let it be
Obey your eyes

Death! Deliverance rides!
Yeah!

Hold the door should I wish for death
The price all you say
Die as you be there when I’m the sun
Assuring me all eternity
I can’t believe the death of day
The dark of wretched pain
Where I see the one thousand deaths
Never free în vain

I’m the sun, I’m insane
Yes, she’ll never love
Never me, so let it be
Obey your eyes

Death! Deliverance rides!
Hey, hey!

Ultima oară când Metallica ne-a oferit muzică relativ nouă, a fost în perioada carantinei, când trupa a lansat o versiune nouă a lui "Blackened". Lars Ulrich a făcut totuşi aluzie la înregistrarea unui nou album, dacă mai ţine izolarea. Ultimul LP de studio Metallica a fost "Hardwired... to Self-Destruct" (2016), al cărui turneu de promovare a adus grupul inclusiv în ţara noastră, cu un concert la Arena Naţională în august 2019.

În ultima săptămână s-a viralizat noua pasiune a lui James Hetfield: aceea de a construi măsuţe de cafea. El s-a ocupat de sudură, de prelucrarea lemnului şi de design în garajul propriu. Mesele rezultate au fost oferite la o tombolă, iar cine dorea să participe trebuia să doneze 10 dolari în scop caritabil.

Citește mai multe despre Metallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pearl Jam a lansat varianta necenzurată a videoclipului "Jeremy", pentru a transmite un mesaj despre violenţa armată

Pearl Jam este o trupă care nu s-a ferit de activism în ultima vreme, de la un album întreg ("Gigaton")...

Închide