Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Pearl Jam a lansat varianta necenzurată a videoclipului "Jeremy", pentru a transmite un mesaj despre violenţa armată

Pearl Jam este o trupă care nu s-a ferit de activism în ultima vreme, de la un album întreg ("Gigaton") dedicat unui mesaj ecologist, până la discursul acela inedit la introducerea în Rock and Roll Hall of Fame. Acum trupa a lansat o variantă nouă şi necenzurată a videoclipului "Jeremy", alături de o versiune remasterizată a piesei. Puteţi urmări clipul în articol.
Videoclip Pearl Jam Jeremy necenzurat 2020

Videoclip Pearl Jam Jeremy necenzurat 2020 │ FOTO: Pearl Jam

"Jeremy" este poate cel mai mare hit al grupului grunge şi are un clip care a făcut istorie atunci când a apărut. Asta pentru că spunea povestea unui băiat, a unui adolescent neînţeles care a adus o armă la şcoală şi a făcut o crimă. Iniţial videoclipul a fost cenzurat şi difuzat la TV fără final şi aşa a rămas din 1992 încoace. A apărut astfel o dilemă în rândul privitorilor: ce a făcut băiatul cu arma? Povestea pare să ducă fie spre o sinucidere în faţa clasei, fie spre plaga americană a "school shooting-ului".

În 2020 aflăm că Jeremy s-a sinucis în faţa colegilor cu pistolul adus la şcoală. Videoclipul de acum 28 de ani a câştigat 4 premii MTV Video Music Awards, inclusiv "Cel mai bun videoclip al anului", "Cel mai bun clip al unei formaţii", "Cel mai bun videoclip metal/hard rock" şi "Cea mai bună regie". Relansarea clipului în noua versiune a marcat şi Ziua Naţională a Conştientizării Violenţei Armate din SUA. Pearl Jam şi-a insoţit lansarea cu următorul mesaj:

Creşterea numărului de acte de violenţă armată de la debutul lui "Jeremy" este şocantă. Am lansat varianta necenzurată a clipului, care era indisponibila în 1992, din cauza legilor de cenzură TV. Putem preveni morţi din cauza armelor, fie că e vorba despre împuşcături în masă, sinucideri, incidente cu forţe de ordine sau accidente.

Noul release vine împreună cu un tricou clasic Pearl Jam din anii '90, iar toate veniturile generate din acest merch vor merge spre fundaţia Vitalogy a tripei. Aceasta face donaţii pentru organizaţiile care luptă contra violenţei armate în SUA. "Jeremy" a fost un single de pe albumul de debut al grupului, "Ten" şi are videoclipul regizat de către Mark Pellington. Povestea din versuri se bazează pe un fapt real: sinuciderea elevului de liceu Jeremy Wade Delle, care s-a împuşcat în faţa colegilor în ianuarie 1991.

Mesajul rămâne acum mai actual ca niciodată, în aceste vremuri tulburi.

Citește mai multe despre Pearl Jam
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ce crede Steve Vai despre muzica lui Billie Eilish

Steve Vai a vorbit despre muzica pop contemporană, exprimându-și opinia cu privire la Billie Eilish. Deși mărturisește că a avut...

Închide