Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Win Butler confirmă că un nou album Arcade Fire este în lucru

După ce în ultima perioadă Win Butler a postat pe contul de Instagram fragmente muzicale care i-au intrigat pe fani, acesta a confirmat în cele din urmă apariția unui nou album.

Publicat

pe

Concert Arcade Fire la Romexpo pe 20 iunie 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Win a menționat că a lucrat la piese împreună cu soția și colega de trupă, Régine Chassagne, în ultimii doi ani. Trupa chiar începuse să înregistreze noul material înainte să izbucnească pandemia de coronavirus.

"Am explorat o mulțime de teme lirice și muzicale care se simt aproape înrudite cu ceea ce se întâmplă acum (avem de fapt și o melodie numită "Age of Anxiety" scrisă acum un an...Bineînțeles, procesul de scriere s-a mai intensificat, iar munca curge de la sine… Este o provocare ca întotdeauna și cu un scop la fel de mare", a scris Win pe Instagram.

Butler a adăugat că "îmi pun inima, sufletul și tot timpul meu prețios în muzică și înregistrare" și că este posibil ca Arcade Fire să poată interpreta o parte din material printr-o transmisiune live într-o bună zi. Cu toate acestea, el a avertizat că noua muzică nu va fi gata în viitorul apropiat - "Când asculți muzica care va fi lansată (… până la urmă… nu în curând… dacă nu ai fi avut răbdare până acum, cu siguranță nu ai fi citit asta), vei ști la ce lucrăm în carantină".

Win a recunoscut pandemia ca fiind o "criză" care "în final poate schimba sau distruge aspecte ale industriei muzicale", dar a oferit și o perspectivă înălțătoare pentru viitor:

"Cred că va consolida muzica doar ca formă de artă. Nu s-a simțit niciodată mai esențială, spirituală și de neînlocuit ... o biserică care trăiește în aer între sursă și urechile tale ... Vreau doar să știi, dragă cititorule, că nu ești uitat".

Postările lui Win Butler în ceea ce privește noul album:

https://www.instagram.com/p/B-8ZES_p_QR/ https://www.instagram.com/p/B-8ZRqTpFUy/ https://www.instagram.com/p/B-8ZjPZJk5x/

Arcade Fire este una dintre cele mai premiate formații rock din ultimul deceniu. Trupa canadiană și-a început activitatea în 2001, ajungând în atenția publicului în 2004, odată cu lansarea albumului de debut ”Funeral”. După un prim disc nominalizat la Grammy pentru Best Alternative Music Album, a urmat LP-ul ”Neon Bible”, distins în 2008 cu un Meteor Music Award pentru Best International Album și premiul Juno în categoria Alternative Album of the Year.

RECOMANDARE: Citește interviul cu Arcade Fire: "Ne luăm energia din lucruri noi, ascultăm mereu muzică nouă, citim cărți noi, ne uităm la filme noi"

Arcade Fire a susținut primul concert în România pe 20 iunie 2018. Citește impresii de la eveniment.

Trending