Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

Coronavirus: Festivalurile și concertele mari nu vor putea avea loc mai devreme de toamna lui 2021, estimează experții

Marile festivaluri și concerte de stadion nu vor putea fi reprogramate mai devreme de toamna anului viitor. Aceasta este predicția experților în asistență medicală din America, ale căror estimări nu sunt deloc optimiste.
ARTmania Festival 2019

Publicul ARTmania Festival 2019 (foto: Focus Events)

Deși mulți mari organizatori de evenimente muzicale au reprogramat ce aveau în agendă tot pentru anul acesta, experții avertizează că, din păcate, aceste scenarii nu sunt realiste. Mai devreme de toamna anului viitor astfel de activități nu vor putea fi reluate.

"Genul ăsta de evenimente (concerte mari, festivaluri) vor fi ultimele care vor reveni la normal"

Zeke Emanuel, un reputat bioetician și profesor de management în asistență medicală, a mărturisit în cadrul unei discuții găzduite de New York Times că nu înțelege cum oamenii de business din industria artelor și a divertismentului își imaginează că reprogramarea unor evenimente pentru următoarele luni este un scenariu plauzibil.

"Adunările mai mari de oameni - conferințe, concerte, evenimente sportive - atunci când oamenii spun că vor reprograma o conferință sau un eveniment de absolvire pentru octombrie 2020, nu am nicio idee cum își imaginează că asta e o posibilitate plauzibilă. Cred că genul ăsta de evenimente vor fi ultimele care vor reveni la normal. Realistic vorbind, ne putem gândi cel mai devreme la toamna anului 2021", a punctat Zeke Emanuel.

Această predicție sumbră, ce se aplică cu precădere pentru America, vine pe fondul unei explozii a numărului de cazuri de coronavirus. În Statele Unite, numărul de infectări cu COVID-19 a ajuns la 587.173 de cazuri, aici înregistrându-se și cel mai îngrijorător bilanț al deceselor, respectiv 23.644.

Întunecată este și situația în Europa, unde țări ca Spania, Italia, Franța și Germania au depășit pragul de 130.000 de cazuri.

Pe fondul pandemiei, cel mai mare festival din State, Coachella, a fost reprogramat pentru perioada 9 - 16 octombrie. Rămâne de văzut dacă, în contextul actualelor predicții, desfășurarea festivalului va sta în picioare.

În ce privește repornirea celorlalte sectoare ale economiei Statelor Unite, Zeke Emanuel e de părere că acest lucru se va putea face, însă într-un ritm lent.

"Economia trebuie repornită treptat, în etape, și trebuie să se întâmple păstrând distanțarea socială la locul de  muncă, pentru a le permite persoanelor aflate în categorii de risc să revină pe piața muncii."

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE