Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noul single Pearl Jam, "Dance of the Clairvoyants" - AUDIO

Pearl Jam începe promovarea noului album "Gigaton" cu o piesă cu un sound experimental intitulată "Dance of the Clairvoyants". Acesta este prima melodie a formației după o pauză de 7 ani.

Publicat

pe

Pearl Jam - ”Gigaton” (copertă album)
Pearl Jam - ”Gigaton” (copertă album)

"Expecting perfection/leaves a lot to ignore", cântă Eddie Vedder pe refrenul noului single "Dance of the Clairvoyants", continuând: "When the past is the present and the future’s no more/And every tomorrow is the same as before." Melodia aduce formația în afara zonei grunge și pavează drumul către un sound nou, după cum și basistul Jeff Ament menționează.

""Dance of the Clairvoyants" a fost furtuna perfectă pentru a experimenta și a colabora cu adevărat. Am deschis noi uși din punct de vedere creativ și asta e captivant", a declarat basistul Jeff Ament.

AUDIO: Pearl Jam - "Dance of the Clairvoyants"

Noul album Pearl Jam s-a lăsat așteptat, fiind primul material al formației de la apariția discului "Lightning Bolt" (2013). LP-ul a fost produs de John Evans și va sosi pe 27 martie.

"Realizarea acestui album a fost o călătorie lungă. A fost uneori derutant și întunecat emoțional, dar și o hartă experimentală și captivantă către salvarea prin muzică.

Colaborarea cu colegii mei pentru albumul "Gigaton" mi-a oferit o iubire mai mare, conștientizarea și cunoașterea nevoii unei conexiuni umane în aceste vremuri", a detaliat chitaristul Mike McCready într-o declarație oficială.

Tracklist "Gigaton" - Pearl Jam:

 1. "Who Ever Said"
 2. "Superblood Wolfmoon"
 3. "Dance of the Clairvoyants"
 4. "Quick Escape"
 5. "Alright"
 6. "Seven O'Clock"
 7. "Never Destination"
 8. "Take the Long Way"
 9. "Buckle Up"
 10. "Comes Then Goes"
 11. "Retrograde"
 12. "River Cross"

Producătorul John Evans a colaborat anterior cu Soundgarden, Chris Cornell și Mad Season și este pentru prima oară când produce un album Pearl Jam. Formația a lucrat până acum pe partea de producție cu Brendan O’Brien, el ocupându-se de majoritatea albumelor trupei.

Fotografia de pe coperta albumului "Gigaton" a fost realizată de Paul Nicklen în Svalbard, Norvegia. Discul va fi promovat în cadrul unui turneu ce va cuprinde concerte în America și Europa.

În 2017, trupa Pearl Jam a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame. Formația a primit această distincție după o singură nominalizare, în primul an în care a devenit eligibilă. În același an au fost introduși în Rock and Roll Hall of Fame și Tupac Shakur, Yes, Joan Baez, Electric Light Orchestra și Journey.

Muzică nouă

Pearl Jam lansează "Dark Matter", prima piesă nouă după 4 ani

Auzisem ceva semnale că Pearl Jam s-ar pregăti să ne ofere un album nou. Iată că zvonul se concretizează şi avem şansa de a asculta acum "Dark Matter", primul single de pe noul LP şi prima piesă a trupei lui Eddie Vedder după 4 ani.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

"Dark Matter" ne oferă riff-uri scurte şi catchy, reverb ca la începutul anilor 2000 şi o voce plină de angoasă a lui Eddie Vedder. Acest single poartă acelaşi nume cu noul album al făuritorilor curentului grunge. Discul va fi lansat pe 19 aprilie 2024 prin casele de discuri Monkeywrench Records şi Republic Records. De producţie s-a ocupat Andrew Watt, omul responsabil cu ultimele două albume solo ale lui Ozzy Osbourne, dar şi cu o parte din cariera lui Post Malone.

Ultimul album lansat de Pearl Jam, cu numărul 11 în carieră este "Gigaton", care a sosit în 2020. Revenind la noul single, mi-am petrecut o bună parte din el temându-mă că nu voi auzi un solo marca Mike McCready, dar el a livrat spre final, cu prisosinţă. Cât despre acest material discografic, ei bine în 2023 Pearl Jam s-a retras la studoul Shangri-La din Malibu, unde a realizat un mare jam session sub tutelajul lui Andrew Watt.

În doar 3 săptămâni a fost gata noul album. E ceva mai tonic şi mai rapid decât ultimul efort şi pare mai puţin album concept. Opera de artă ce serveşte drept copertă este semnată Alexandr Gnezdilov şi este realizată cu un caleidoscop de mari dimensiuni. O ediţie specială de "Dark Matter" va sosi 20 aprilie în câteva magazine din lume, cu ocazia lui Record Store Day.

Iată tracklist-ul:

01. Scared Of Fear
02. React, Respond
03. Wreckage
04. Dark Matter
05. Won't Tell
06. Upper Hand
07. Waiting For Stevie
08. Running
09. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

Mike McCready s-a declarat mulţumit de colaborarea cu Andrew Watt, responsabil cu motivarea artiştilor, cu concentrarea lor şi punerea lor la treabă. Andrew ar fi pus "biciul" pe muzicieni, după ce "Gigaton" necesitase foarte mult timp. Rezultatul e ceva mai heavy decât de obicei.

Citește în continuare

Trending