Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Videoclip oficial: Pearl Jam - Retrograde

Pearl Jam a lansat "Retrograde", o piesă ce oferă viziunea unui Pământ răvășit de schimbările climatice. Videoclipul este animat și a fost realizat de cineastul australian, câștigător al premiului Emmy - Josh Wakely.

Piesa se găsește pe cel mai recent album al trupei, "Gigaton" și prezintă aspecte ale mediului înconjurător. Pentru a accentua această temă, videoclipul este acompaniat de prezența activistei de mediu, Greta Thunberg. Aceasta joacă rolul unei ghicitoare care dezvăluie consecințele nefaste ale inacțiunii oamenilor față de planeta noastră.

În videoclip, Thunberg observă valuri uriașe care copleșesc repere mondiale, cum ar fi Podul Londrei, zgârie-norii din Manhattan și chiar Space Needle din Seattle. Așa cum piesa "Retrograde" atinge un echilibru între disperare și determinare, la fel și clipul își propune "să-și imagineze viitorul și apoi să încerce să-l modifice", potrivit lui Wakely.

Wakely lucra la un alt proiect când a fost contactat la mijlocul lunii martie de managerul Pearl Jam, Kelly Curtis, pentru a realizarea videoclipului. Trei zile mai târziu, lumea a fost pusă în așteptare din cauza pandemiei, iar ceea ce ar fi fost produs în mod obișnuit ca o filmare live-action a devenit un amestec de animație și mișcare, toate asamblate de la distanță de o echipă.

Wakely a spus că Thunberg a fost singura persoană pe care a văzut-o în rolul de ghicitoarei, descriind-o pe suedeza de 17 ani drept "un erou absolut de neclintit" pentru activismul de mediu. Cu permisiunea ei, Wakely a folosit o varietate de secvențe cu Thunberg, care au fost apoi aplicate pe corpul unei alte actrițe pentru a genera produsul final.

"Nu a trebuit să interpreteze vreun cadru, dar a oferit acea emoție pe care o căutam. A fost un fior imens să văd un mesaj în căsuța de e-mail în care spunea că i-a plăcut", a menționat Wakely.

Albumul "Gigaton" s-a lăsat așteptat, fiind primul material al formației de la apariția discului "Lightning Bolt" (2013). LP-ul a fost produs de John Evans și a sosit pe 27 martie. Evans a colaborat anterior cu Soundgarden, Chris Cornell și Mad Season și este pentru prima oară când produce un album Pearl Jam. Formația a lucrat până acum pe partea de producție cu Brendan O’Brien, el ocupându-se de majoritatea albumelor trupei.

Citește mai multe despre Pearl Jam
Videoclipuri cu Pearl Jam
Publicat de Alina Ghimus, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE