Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Eddie Vedder lansează piesa solo "Long Way"; Solistul Pearl Jam anunţă un nou album

Eddie Vedder rămâne prolific şi relevant şi în 2021, când sărbătorim 30 de ani de la lansarea primului album Pearl Jam. Muzicianul îşi continuă cariera solo prin lansarea unui single intitulat "Long Way", care prefaţează şi un nou album solo, "Earthling". Noua piesă se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Eddie Vedder Long Way
Coperta Single Eddie Vedder Long Way │ FOTO: Eddie Vedder

"Long Way" a debutat prin casele de discuri Seattle Surf şi Republic Reccords, iar la acest track Eddie Vedder a lucrat cu producătorul Andrew Watt. Acesta e omul care a colaborat cu Post Malone şi Ozzy Osbourne pe piesele lor comune şi cel care şi-a pus amprenta pe ultimul material scos de Ozzy. Acum a lucrat pentru prima dată cu solistul Pearl Jam, pentru o melodie încărcată de emoţie.

Acest release are un aer baladesc, reuşeşte să sune simultan ca Pink Floyd, dar şi country. Vocea e totuşi cea care separă aceasta creaţie de restul, prin acel uşor tremolo şi încărcătura pe care o ascunde orice melodie marca Vedder. Simţim şi ceva influenţe de la Tom Petty, poate chiar şi Springsteen, solo-uri a la War on Drugs şi o orgă puternică. Noul LP nu are încă o dată de lansare, dar fanii pot precomanda deocamdată o ediţie specială de vinil de 7 inch cu acest single, care include şi un B Side, "The Haves". Şi acea piesă va fi lansată în curând pe reţelele de streaming.

Eddie a fost ocupat în ultima vreme, colaborând cu Glen Hansard la 8 noi compoziţii pentru "Flag Day Original Motion Picture Soundtrack", companion muzical pentru filmul care a fost deja selectat la Cannes drept una dintre cele mai bune producţii. Este regizat de Sean Penn şi în el joacă Dylan Penn, fiica actorului.

Vedder se pregăteşte să plece în turneu cu Pearl Jam, apărând la o serie de festivaluri, printre care şi Sea.Hear.Now pe 18 septembrie, dar şi Ohana Festival pe 26 septembrie. Toate acestea vin după albumul "Gigaton" lansat de Pearl Jam în 2020, care a fost apreciat de fani şi critici şi a debutat în top 5 Billboard 200. Ne-a oferit 57 de minute de muzică, o combinaţie de rock experimental, grunge şi post punk, cu mesaj pe alocuri ecologist, aşa cum arată şi coperta cu gheţari care se topesc.

Acelaşi solist se pregăteşte să apară pe noul album colaborativ al lui Elton John, "The Lockdown Sessions", pe piesa "E-Ticket".

Comentează

Trending