Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Toboşarul Queen, Roger Taylor atacă criticii filmului "Bohemian Rhapsody" cu declaraţii dure

Cu un an în urmă începea mania "Bohemian Rhapsody" şi se întrevedea deja potenţialul de Oscar în toamna lui 2018. 4 premii Oscar mai târziu şi multe sute de milioane de dolari încasări după, cineva are nemulţumiri... E vorba despre Roger Taylor, toboşarul Queen, care a avut un atac virulent la adresa criticilor de film. Aflaţi ce l-a nemulţumit în articol.

Publicat

pe

Roger Taylor - Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut%20Paraschiv%20

Roger Taylor a acordat recent un interviu celor de la Planet Rock, care a fost publicat parţial pe web pe 15 octombrie. Toboşarul Queen a pus reacţiile negative la adresa filmului pe seama popularităţii trupei. Taylor consideră că au fost doar câteva recenzii "decente", dar foarte multe au fost superficiale şi ironice. Interviul nu e unul blând cu siguranţă, incluzând şi replici "F*ck you all the way to the bank".

Artistul a subliniat şi că recenziile negative nu au afectat succesul filmului, iar publicul a ştiut mai multe decât criticii de această dată. Iată declaraţiile lui Roger Taylor:

Suntem o ţară ciudată, nu-i aşa? Necazul cu noi, Queen e că suntem prea populari şi media ne urăşte pentru asta. Au fost câteva recenzii decente, dar au fost foarte multe care erau superficiale şi batjocoritoare. M-am gândit "voi chiar nu înţelegeţi, nu?". Nu aţi fost mişcaţi şi toate cele, dar pot să vă zic doar "f**k you!".

Recenziile proaste înseamnă de obicei că filmul va avea succes. Cred că oamenii ştiu mai multe decât criticii de film şi răspândirea vorbei via social media este mai puternică decât o recenzie de la un tip care se uită la 40 de filme pe săptămână şi a pierdut esenţa şi bucuria unui film.

Nu e prima oară când un membru Queen are ceva de împărţit cu criticii. În luna mai a acestui an chitaristul Brian May a invocat "răzbunarea bolnăvicioasă" a criticilor mai ales după premiile Oscar primite. La debutul peliculei din octombrie 2018, primele recenzii au fost mixte. În ciuda reacţiei criticilor de film, în special a celor britanici, "Bohemian Rhapsody" a generat cele mai mari încasări ale unei biografii muzicale din istorie. Şi nu a avut competiţie chiar mică, între hitul cu Marion Cotillard ca Edith Piaf ("La Vie en Rose") şi "Walk The Line" cu Joaquin Phoenix în rolul lui Johnny Cash.

Filmul cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury a generat aproape 1 miliard de dolari global în anul de când a debutat. Se discută de câteva luni şi despre un sequel, pentru a acoperi anii dintre concertul Live Aid din 1985 şi moartea lui Freddie în 1991. Pe lângă statutul de hit al acestui film, coloana sa sonoră a cucerit topurile. Albumul care reprezintă coloana sonoră a devenit cel mai bine plasat release Queen în topurile din SUA în aproape 40 de ani.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending