Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Toboşarul Queen, Roger Taylor atacă criticii filmului "Bohemian Rhapsody" cu declaraţii dure

Cu un an în urmă începea mania "Bohemian Rhapsody" şi se întrevedea deja potenţialul de Oscar în toamna lui 2018. 4 premii Oscar mai târziu şi multe sute de milioane de dolari încasări după, cineva are nemulţumiri... E vorba despre Roger Taylor, toboşarul Queen, care a avut un atac virulent la adresa criticilor de film. Aflaţi ce l-a nemulţumit în articol.

Publicat

pe

Roger Taylor - Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut%20Paraschiv%20

Roger Taylor a acordat recent un interviu celor de la Planet Rock, care a fost publicat parţial pe web pe 15 octombrie. Toboşarul Queen a pus reacţiile negative la adresa filmului pe seama popularităţii trupei. Taylor consideră că au fost doar câteva recenzii "decente", dar foarte multe au fost superficiale şi ironice. Interviul nu e unul blând cu siguranţă, incluzând şi replici "F*ck you all the way to the bank".

Artistul a subliniat şi că recenziile negative nu au afectat succesul filmului, iar publicul a ştiut mai multe decât criticii de această dată. Iată declaraţiile lui Roger Taylor:

Suntem o ţară ciudată, nu-i aşa? Necazul cu noi, Queen e că suntem prea populari şi media ne urăşte pentru asta. Au fost câteva recenzii decente, dar au fost foarte multe care erau superficiale şi batjocoritoare. M-am gândit "voi chiar nu înţelegeţi, nu?". Nu aţi fost mişcaţi şi toate cele, dar pot să vă zic doar "f**k you!".

Recenziile proaste înseamnă de obicei că filmul va avea succes. Cred că oamenii ştiu mai multe decât criticii de film şi răspândirea vorbei via social media este mai puternică decât o recenzie de la un tip care se uită la 40 de filme pe săptămână şi a pierdut esenţa şi bucuria unui film.

Nu e prima oară când un membru Queen are ceva de împărţit cu criticii. În luna mai a acestui an chitaristul Brian May a invocat "răzbunarea bolnăvicioasă" a criticilor mai ales după premiile Oscar primite. La debutul peliculei din octombrie 2018, primele recenzii au fost mixte. În ciuda reacţiei criticilor de film, în special a celor britanici, "Bohemian Rhapsody" a generat cele mai mari încasări ale unei biografii muzicale din istorie. Şi nu a avut competiţie chiar mică, între hitul cu Marion Cotillard ca Edith Piaf ("La Vie en Rose") şi "Walk The Line" cu Joaquin Phoenix în rolul lui Johnny Cash.

Filmul cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury a generat aproape 1 miliard de dolari global în anul de când a debutat. Se discută de câteva luni şi despre un sequel, pentru a acoperi anii dintre concertul Live Aid din 1985 şi moartea lui Freddie în 1991. Pe lângă statutul de hit al acestui film, coloana sa sonoră a cucerit topurile. Albumul care reprezintă coloana sonoră a devenit cel mai bine plasat release Queen în topurile din SUA în aproape 40 de ani.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Queen a lansat o piesă nouă cu Freddie Mercury la voce, "Face It Alone", extrasă din arhive

Queen ne face o surpriză plăcută astăzi, pe 13 octombrie, lansând o piesă nouă cu Freddie Mercury la voce. se numeşte "Face It Alone" şi include un track vocal al lui Freddie scos din arhivele formaţiei de acum multe decenii. Se poate savura în articol.

Publicat

pe

Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One
Videoclip Freddie Mercury TIme Waits For No One │ FOTO: Freddie Mercury

Vocea lui Freddie Mercury îţi dă fiori, mai ales că se aude atât de clar şi puternic. Piesa este o baladă cu sound de ani '70 şi '80, amintind de melodiile cinematice înălţătoare ale acelor ani. E o creaţie atmosferică, pe care îi auzim şi pe chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon. "Face It Alone" lua naştere în cadrul sesiunilor trupei Queen pentru înregistrarea albumului "The Miracle" din 1989.

Vocea lui Freddie era puternică, iar versurile fac aluzie la sănătatea cu probleme a artistului. "You have to face it alone" poate fi o aluzie la diagnosticul sau HIV, pe care încă îl ascundea lumii când s-a înregistrat piesa. Sesiunile de înregistrare "The Miracle" au avut loc la Londra și în Elveția.

Queen a anunţat şi că pregăteşte lansarea unui Collector's Edition, versiune a acelui album, care debutează pe 18 noiembrie şi include 8 CD-uri. Fanii vor putea asculta nu mai puţin de 6 piese care nu s-au mai auzit niciodată (printre ele şi "When Love Breaks Up", "You Know You Belong to Me", "Dog With a Bone"). May şi Taylor au anunţat în vara lui 2022 că au reuşit să obţină din arhive "Face It Alone", să o restaureze şi o vor lansa în toamnă. Chitaristul Queen a numit acest single "o mică bijuterie uitată de la Freddie".

Iniţial May era sceptic că înregistrarea din studio mai putea fi utilizată după atât de mult timp, dar inginerii trupei au făcut tot posibilul pentru a scoate ceva utilizabil. Queen a postat teasere cu nouă piesă printr-o serie de panouri răspândite în Londra, Canada, Mexic şi Japonia. Aceasta este prima piesă nouă cu Freddie la voce de la duetul cu Michael Jackson "There Must Be More to Life Than This", inclus pe compilaţia "Queen Forever" din 2014.

În 2019 apărea şi o versiune stripped down a single-ului solo al lui Mercury din 1986, "Time", sub titlul "Time Waits for No One". Din 2011 încoace trupa pleacă în turneu cu Adam Lambert, starul American Idol ca solist.

Citește în continuare

Trending