Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Frank Ocean a lansat prima piesă după 2 ani de pauză, "DHL" - AUDIO

Frank Ocean a revenit după 2 ani de pauză, cu piesa "DHL", care include poate cel mai complex instrumental al unei piese rap din ultima vreme. Artistul a difuzat piesa în premieră la emisiunea sa de pe Beats 1 Radio, "Blonded RADIO". Vă invităm să ascultaţi noul single în articol.

Publicat

pe

Coperta single Frank Ocean DHL
Coperta single Frank Ocean DHL │ FOTO: Frank Ocean

În aceeaşi emisiune, Frank Ocean a difuzat şi preview-uri de piese viitoare, "Dear April" şi "Cayendo". Prin "DHL" Frank Ocean se apropie mai mult de trip-hop, decât de rap clasic, etalând sunete întunecate şi misterioase pe un negativ cu ritm încetinit. Totul începe cu un sintetizator şi un sample vocode plus un efect de pedală de chitară de care şi Prince ar fi mândru.

Ocean numeşte acest tip de muzică "neo soul", iar rezultatul este senzual, misterios şi plin de melancolie. Cel mai bizar lucru la acest track este probabil titlul. Se pare că rapperul a făcut o pasiune pentru compania germană de livrări, postând pe Twitter o fotografie cu un avion DHL, "singurul pe care l-ar cumpăra" dacă ar avea bani conform postarii sale.

Cel mai nou track este coprodus de către Boys Noize. Teasere cu privire la piese noi apăruseră în cadrul unui gig cu tematică LGBTQ numit PrEP+ şi desfăşurat la New York recent. Muzicianul de 31 de ani lucrează la al treilea album de studio, mult aşteptatul succesor al lui "Blonde" din 2016. Artistul a fost subiect de ştiri în ultima săptămână, după ce a organizat o petrecere PrEP+ dedicată epocii "queer" din ani '80. Lumea a fost revoltată pentru că era extrem de greu să intri la acea petrecere, cam ca pe vremea lui Andy Warhol şi Studio 54.

Denumirea petrecerii ar fi inspirată după un medicament pentru prevenţia HIV. Toate aceste decizii au stârnit mânia comunităţii LGBTQ, care nu s-a considerat bine reprezentată de petrecere. Ocean a mai lansat şi o colecţie de tricouri de 60 de dolari bucata, denumite tot PrEP, care au atras la rândul lor critici. Aparent preţul mare e de fapt un protest la sumele pe care bolnavii HIV trebuie să le plătească pentru medicamente.

Încă nu e clar ce face Ocean cu profitul din aceste petreceri şi tricouri şi dacă ele merg ca donaţii pentru combaterea bolii sau nu.

Comentează

Trending