Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Frank Ocean a lansat prima piesă după 2 ani de pauză, "DHL" - AUDIO

Frank Ocean a revenit după 2 ani de pauză, cu piesa "DHL", care include poate cel mai complex instrumental al unei piese rap din ultima vreme. Artistul a difuzat piesa în premieră la emisiunea sa de pe Beats 1 Radio, "Blonded RADIO". Vă invităm să ascultaţi noul single în articol.
Coperta single Frank Ocean DHL

Coperta single Frank Ocean DHL (foto: Frank Ocean)

În aceeaşi emisiune, Frank Ocean a difuzat şi preview-uri de piese viitoare, "Dear April" şi "Cayendo". Prin "DHL" Frank Ocean se apropie mai mult de trip-hop, decât de rap clasic, etalând sunete întunecate şi misterioase pe un negativ cu ritm încetinit. Totul începe cu un sintetizator şi un sample vocode plus un efect de pedală de chitară de care şi Prince ar fi mândru.

Ocean numeşte acest tip de muzică "neo soul", iar rezultatul este senzual, misterios şi plin de melancolie. Cel mai bizar lucru la acest track este probabil titlul. Se pare că rapperul a făcut o pasiune pentru compania germană de livrări, postând pe Twitter o fotografie cu un avion DHL, "singurul pe care l-ar cumpăra" dacă ar avea bani conform postarii sale.

Cel mai nou track este coprodus de către Boys Noize. Teasere cu privire la piese noi apăruseră în cadrul unui gig cu tematică LGBTQ numit PrEP+ şi desfăşurat la New York recent. Muzicianul de 31 de ani lucrează la al treilea album de studio, mult aşteptatul succesor al lui "Blonde" din 2016. Artistul a fost subiect de ştiri în ultima săptămână, după ce a organizat o petrecere PrEP+ dedicată epocii "queer" din ani '80. Lumea a fost revoltată pentru că era extrem de greu să intri la acea petrecere, cam ca pe vremea lui Andy Warhol şi Studio 54.

Denumirea petrecerii ar fi inspirată după un medicament pentru prevenţia HIV. Toate aceste decizii au stârnit mânia comunităţii LGBTQ, care nu s-a considerat bine reprezentată de petrecere. Ocean a mai lansat şi o colecţie de tricouri de 60 de dolari bucata, denumite tot PrEP, care au atras la rândul lor critici. Aparent preţul mare e de fapt un protest la sumele pe care bolnavii HIV trebuie să le plătească pentru medicamente.

Încă nu e clar ce face Ocean cu profitul din aceste petreceri şi tricouri şi dacă ele merg ca donaţii pentru combaterea bolii sau nu.

Citește mai multe despre Frank Ocean
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Relația dintre Smiley și Tudor Chirilă a fost zdruncinată de un concurent de la Vocea României 2019

Relația de prietenie dintre "vecinii" Smiley și Tudor Chirilă a fost pusă în primejdie de vocea lui Yaser Ramadan. Găsești...

Închide