Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Marilyn Manson va juca în serialele "American Gods" şi "The New Pope"

Shock rockerul Marilyn Manson nu mai e de ceva vreme doar un muzician, luându-şi în serios rolul de actor. L-am văzut pe parcursul a câteva episoade din serialele "Sons of Anarchy" şi "Californication", iar acum se pregăteşte să apară în alte două producţii reputate.

Publicat

pe

Marilyn Manson portret mai 2017
Marilyn Manson portret mai 2017 │ FOTO: PEROU www.facebook.com

Rockstar-ul de 50 de ani va apărea în sezonul 3 al serialului "American Gods". Rolul va fi unul mai mult decât potrivit: solistul unei trupe death metal cu tematică vikingă. Grupul se numeşte "Blood Death" şi nu mă pot gândi decât la Amon Amarth ca paralelă. Personajul lui Manson se va numi Johan Wengren, cu rolul de Berserker nordic în serviciul lui Odin.

Producătorii serialului au promis o reprezentaţie memorabilă şi tulburătoare, dar şi distractivă. Atât trupa, cât şi Johan vor fi o sursă de energie pentru Mr. Wednesday aka Odin, jucat de Ian McShane, în lupta cu noii zei. "American Gods" este difuzat pe canalul Starz în SUA şi pe Amazon Prime în Europa. Se bazează pe cartea omonimă a lui Neil Gaiman, care prezintă bătălia dintre zei vechi şi zeii lumii moderne.

Manson ar fi un mare fan al cărţii şi serialului, de aici şi colaborarea aceasta. Sezonul 3 vine în 2020. În plus rockerul va mai apărea şi în serialul HBO "The New Pope", urmaşul lui "The Young Pope" cu Jude Law în rolul unui papă neconvenţional şi tânăr la Vatican. Nu cunoaştem încă rolul său acolo, dar la câte blasfemii ghiduşe am avut în primul sezon, e posibil chiar să îl vedem pe artist în rolul propriu, ca în "Californication". Apare şi John Malkovich în distribuţie.

Şi lista de proiecte a lui Brian Warner (numele real al artistului) nu se opreşte aici. Între pregătirea unui nou album şi aceste seriale, muzicianul apare şi în adaptarea TV a cărţii lui Stephen King "The Stand". Pentru acea producţie Marilyn Manson a înregistrat şi un cover al piesei "The End" de la The Doors. Ultimul LP al lui Antichrist Superstar a fost "Heaven Upside Down", lansat în 2017.

Viitorul album ar putea fi lansat până la final de 2019 şi ar putea chiar să îi poarte numele muzicianului. A fost descris ca un "muzeu de ceară al gândurilor sale, un studiu al camerelor de groază din capul său".

Comentează

Muzică nouă

Marilyn Manson a revenit

După o pauză de 4 ani din cauza multiplelor acuzaţii de abuz aduse, Marilyn Manson a revenit. Pe 16 mai 2024 a postat pe web un teaser criptic, care includea cadre dintr-un posibil nou videoclip. Disecăm revenirea sa mai jos.

Publicat

pe

Teaser videoclip Marilyn Manson 2024
Teaser videoclip Marilyn Manson 2024 │ FOTO: Marilyn Manson

În primul rând se pare că Marilyn Manson a schimbat casa de discuri, trecând la Nuclear Blast Records. E primul crâmpei de muzică nouă din 2020 încoace şi după seria de procese începută din 2021. Shock rockerul mai oferise teasere şi în mai 2023, dar totul era vag. Pe atunci vedeam doar fotografii dintr-un videoclip. Teaserul cel nou a fost regizat de către Bill Yukich.

El s-a ocupat şi de "Rennaissance", un film pentru Beyonce, dar şi de "Lemonade" şi de "Kill4Me" pentru Manson. Pagina de Instagram a lui Marilyn Manson a fost "curăţată", în afara câtorva postari cu privire la muzică nouă şi planuri de turneu. Legat de precedenta sa colaborare cu o casă de discuri, Manson a pierdut colaborarea cu Lorna Vista Recordings în 2021, când au apărut acuzaţiile aduse de actriţa Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood a avut o relaţie cu Marilyn în perioada 2007-2010, când a apărut de altfel în clipul său "Heart Shaped Glasses". În februarie 2021 Wood a acuzat muzicianul de grooming şi abuz, de o relaţie toxică şi de gaslighting. Acuzaţii au venit şi din alte direcţii, inclusiv de la Esme Bianco, actriţă din "Game of Thrones", cu care muzicianul a picat la o înţelegere în afara tribunalului. Acolo lucrurile erau mai grave, se discuta despre viol şi abuz sexual.

Ultimul album lansat de Marilyn Manson a fost "We Are Chaos", care sosea în septembrie 2020. În martie 2024 a apărut vestea că Manson va deschide concertele Five Finger Death Punch în turneul din vara lui 2024. Ar fi primul turneu pentru Manson din 2019 încoace. Recent am aflat că pregăteşte câteva date şi ca headliner, cu susţinerea celor de la The Funeral Portrait.

Judecând strict teaserul cel nou, aş zice că Manson revine la epoca "Holy Wood". A slăbit vizibil, e mai serios, mai întunecat, deşi sound-ul electronic şi ameninţător duce spre "Golden Age of Grotesque". De văzut dacă Tyler Bates e implicat, cum a fost pe ultimele 2-3 albume.

Citește în continuare

Trending