Urmărește-ne în Social Media

Marilyn Manson - Cry Little Sister

La două săptămâni după ce a lansat single-ul "Cry Little Sister", Marilyn Manson prezintă videoclipul acestei piese. Asemenea filmului care a generat melodia originală, "Lost Boys" aceasta este o creaţie vizuală misterioasă şi întunecată. Vă invităm să vizionaţi clipul în cadrul articolului.

"Cry Little Sister" are în fundal un cor feminin foarte catchy şi care contrabalansează vocea răguşită şi aproape metalică pentru care Manson e celebru. Rockerul apare în clip ca protagonist, cu ţinute pe care nu le-am mai văzut de la "The Nobodies" încoace şi frezuri din epoca lui "The Golden Age of Grotesque". Înconjurat de lasere şi ceaţă albastră, Manson aproape că pare un membru al distribuţiei "The New Mutants".

Pentru coloana sonoră a acelei pelicule din seria X-Men a fost compusă această piesă de latfel. Shock rockerul a oferit o interpretare proprie melodiei goth clasice a lui Gerard McMahon din 1987. Gerard a cântat pe melodie şi a compus-o. Filmul din 1987 "Lost Boys" îi reunea pe Kiefer Sutherland, Corey Haim şi Corey Feldman.

De regia clipului cel nou s-a ocupat Bill Yukich, care a regizat pentru Marilyn Manson şi "Tattooed in Reverse" şi "The Human Radio" pentru trupa Shinedown. Regizorul a mai lucrat şi cu Foo Fighters sau Beyonce, deci are un portofoliu diversificat.

"Cry Little Sister" este prima melodie nouă a lui Manson de la debutul albumului "Heaven Upside Down" din toamnă trecuta. Tyler Bates a fost producătorul acelui disc şi a avut acelaşi rol şi pentru noul single. În această lună Marilyn Manson şi Rob Zombie repornesc tradiţia turneului îngemănat "Twins of Evil", care îi va purta prin toată America de Nord, cu 30 de opriri înflăcărate.

Luna trecută Manson dezvăluia piesa de care este cel mai mândru, iar la început de an am aflat că Johnny Depp ar putea deveni chitarist în trupa shock rockerului. Cei doi sunt buni prieteni şi au fost nedespărţiţi în ultimii ani. De altfel Depp a apărut în câteva videoclipuri ale single-urilor extrase de pe ultimul album Manson.

Comentarii

Muzică nouă

Marilyn Manson a revenit

După o pauză de 4 ani din cauza multiplelor acuzaţii de abuz aduse, Marilyn Manson a revenit. Pe 16 mai 2024 a postat pe web un teaser criptic, care includea cadre dintr-un posibil nou videoclip. Disecăm revenirea sa mai jos.

Publicat

pe

Teaser videoclip Marilyn Manson 2024
Teaser videoclip Marilyn Manson 2024 │ FOTO: Marilyn Manson

În primul rând se pare că Marilyn Manson a schimbat casa de discuri, trecând la Nuclear Blast Records. E primul crâmpei de muzică nouă din 2020 încoace şi după seria de procese începută din 2021. Shock rockerul mai oferise teasere şi în mai 2023, dar totul era vag. Pe atunci vedeam doar fotografii dintr-un videoclip. Teaserul cel nou a fost regizat de către Bill Yukich.

El s-a ocupat şi de "Rennaissance", un film pentru Beyonce, dar şi de "Lemonade" şi de "Kill4Me" pentru Manson. Pagina de Instagram a lui Marilyn Manson a fost "curăţată", în afara câtorva postari cu privire la muzică nouă şi planuri de turneu. Legat de precedenta sa colaborare cu o casă de discuri, Manson a pierdut colaborarea cu Lorna Vista Recordings în 2021, când au apărut acuzaţiile aduse de actriţa Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood a avut o relaţie cu Marilyn în perioada 2007-2010, când a apărut de altfel în clipul său "Heart Shaped Glasses". În februarie 2021 Wood a acuzat muzicianul de grooming şi abuz, de o relaţie toxică şi de gaslighting. Acuzaţii au venit şi din alte direcţii, inclusiv de la Esme Bianco, actriţă din "Game of Thrones", cu care muzicianul a picat la o înţelegere în afara tribunalului. Acolo lucrurile erau mai grave, se discuta despre viol şi abuz sexual.

Ultimul album lansat de Marilyn Manson a fost "We Are Chaos", care sosea în septembrie 2020. În martie 2024 a apărut vestea că Manson va deschide concertele Five Finger Death Punch în turneul din vara lui 2024. Ar fi primul turneu pentru Manson din 2019 încoace. Recent am aflat că pregăteşte câteva date şi ca headliner, cu susţinerea celor de la The Funeral Portrait.

Judecând strict teaserul cel nou, aş zice că Manson revine la epoca "Holy Wood". A slăbit vizibil, e mai serios, mai întunecat, deşi sound-ul electronic şi ameninţător duce spre "Golden Age of Grotesque". De văzut dacă Tyler Bates e implicat, cum a fost pe ultimele 2-3 albume.

Citește în continuare