Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Tarja Turunen vorbește despre posibilitatea unei reuniri Nightwish

Tarja Turunen a oferit detalii privind perspectiva unei reuniri cu foștii colegi din Nightwish. În urmă cu doi ani, soprana a urcat pe aceeași scenă cu Marco Hietala, momentul fiind unul memorabil pentru amândoi.

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Concediată din Nightwish în 2005, Tarja Turunen a avut parte în 2017 de un moment deosebit alături de fostul ei coleg de trupă, basistul Marco Hietala. Cei doi au cântat din nou împreună, cu prilejul unul concert de Crăciun din Finlanda.

"În mod natural, am avut emoții. Nu-l mai văzusem pe Marco de 12 ani; nu am păstrat legătura. Ar fi prostesc să nu recunosc faptul că am avut emoții, dar mai presus de asta, am fost curioasă să aflu ce mai face. Am vrut pur și simplu să îl văd", a detaliat Tarja într-un interviu pentru Kerrang Magazine.

Tarja a mărturisit că amândoi s-au bucurat să se revadă, această reîntâlnire ocupând un loc special în inimile lor.

"Acesta a fost un moment pe care niciunul dintre noi nu-l va uita"

"În ziua show-ului, a venit și a ciocănit la cabina mea de schimb, pentru că nu a putut face repetiții. A fost ceva de genul: <<Hey!>>, împreună cu o îmbrățișare lungă, după 12 ani în care nu ne mai văzusem. Ne-am spus puține lucruri, cum ar fi: <<Mă bucur să te văd>> și <<Ne vedem în curând pe scenă>>."

Apoi am cântat piesele acelea, ultima fiind "Ave Maria", pe care am cântat-o doar noi doi, cu chitarele acustice. A fost foarte intim, deși eram în fața unei mari mulțimi, cu mii și mii de oameni ascultându-ne. Acesta a fost un moment pe care niciunul dintre noi nu-l va uita. Eram foarte emoționați; întreaga sală a explodat de emoție. A fost frumos."

"Trecutul e așa cum e; nu-l putem schimba. Nu putem schimba decât viitorul."

Întrebată dacă după acest moment atât de intim ar putea intra în discuție și o reunire Nightwish, Tarja și-a păstrat rezerve mari în privința acestei posibilități.

"Știu că mulți fani și-ar dori ca acest lucru să se întâmple, dar acest lucru e într-un orizont îndepărtat...personal, nu văd nimic întâmplându-se cu mine și ei, ca să fiu complet sinceră.

Marco a venit un pic mai târziu în trupă; nu a fost acolo de la început. A fost un tip de care m-am simțit mereu apropiată. Eu și Tuomas Holopainen, pe de altă parte, nu ne-am mai văzut de mult timp....dar am păstrat legătura.

Nu suntem într-o zonă rea. Trecutul e așa cum e; nu-l putem schimba. Nu putem schimba decât viitorul."

În 2017, Tarja Turunen a susținut două concerte în România. În februarie a cântat la Sala Palatului din București (Vezi galeria de poze de la Sala Palatului), iar în iulie a concertat la Sibiu, în cadrul festivalului ARTmania.

Comentează

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending