Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Videoclip oficial: Amon Amarth - Crack the Sky

Amon Amarth lansează videoclipul piesei "Crack the Sky", continuând saga nordică începută în precedentul single şi clip. Suedezii spun o poveste sângeroasă, plină de vikingi, zei şi demoni într-un clip cum rar mai vezi în ziua de azi. Vă invităm să îl vizionaţi în articol.

"Crack the Sky" este un single de pe viitorul album, "Berserker", care va sosi pe 3 mai. Aceasta este a doua parte a unei trilogii video, începută de clipul "Raven's Flight". Muzicienii spun o poveste bazată pe zei nordici, călătorie în timp şi demoni. Totul începe cu un concert Amon Amarth, la care publicul nu e chiar ce pare.

Exact când riff-urile încep să devină şi mai dure apar agitatori în public. Aceştia aruncă cu cutii de bere în trupă, dar se dovedesc a fi demoni, controlaţi de o creatură cu ochi roşii de la distanţă. Ceea ce era un moshpit degenerează într-un carnagiu, iar primele victime sunt paznicii. Zei şi războnici nordici călătoresc în timp, ajung în sala concertului şi îi ataca pe demoni.

Trupa perplexă în urma luptei îşi reia atacul sonic, cu o chitară înflăcărată şi un cap de corabie de viking, care îi ghidează spre victorie. Clipul este destul de sângeros, iar personajele pozitive sunt îmbrăcate în piei de urs şi straie medievale. De altfel şi numele noului album, "Berserker" este un tip de luptător viking care atacă furibund inamicii şi nu poate fi oprit. Intră într-un soi de transă, pusă pe seama unor ciuperci halucinogene.

Thor este vedeta noului clip, contribuind la stârpirea acelor demoni. Johan Hegg, solistul Amon Amarth a declarat următoarele despre noul LP:

Precedentul album a fost unul conceptual, dar nu am vrut să fim în aceeaşi situaţie, în care fiecare album este unul concept, aşa că acesta este diferit. Am vrut să trecem de asta şi să adăugăm diversitate, la nivel de versuri şi tot restul. Am preluat idei de la numeroase lucruri, de la istorie la surse mitologice.

Uneori ai o idee în cap şi nu pare să fie o însemnătate prea mare în spatele său, uneori este doar un vers metal excelent, care se potriveşte la o piesă metal excelentă. Şi acestea sunt melodii metal excelente. Pentru mine acesta este Amon Amarth 2.0 şi ne-am dat spaţiu să explorăm alte părţi ale muzicalităţii noastre şi cine suntem ca trupă.

Amon Amarth a anunţat un turneu nord american, organizat în această toamnă, alături de Arch Enemy, At the Gates şi Grand Magnus. Amon Amarth a concertat în România în 20112014 şi 2016.

Citește mai multe despre Amon Amarth
Videoclipuri cu Amon Amarth
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE