Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noua piesă de la Noel Gallagher's High Flying Birds, "This Is the Place" - AUDIO

Noel Gallagher's High Flying Birds nu se opreşte din creat, chiar dacă a lansat deja un EP în acest an. Grupul lui Noel Gallagher a lansat o piesă nouă, "This Is the Place", pe care o puteţi asculta în articol. Avem şi detalii despre un nou material discografic.

Publicat

pe

Coperta EP Noel Gallagher's High Flying Birds This is the Place
Coperta EP Noel Gallagher's High Flying Birds This is the Place │ FOTO: Noel Gallagher

"This Is the Place" nu este doar un nou single, ci la rândul său un nou EP. Pe disc se află 3 noi piese, alături de 2 remixuri. Fiecare dintre piese are un sunet complet diferit faţă de celelalte, promite Noel Gallagher. Jumătatea creativă de la Oasis va pleca în turneu cu Smashing Pumpkins în curând, urmând a cânta melodiile noi în formula Noel Gallagher's High Flying Birds.

Iată cum arată tracklist-ul noului EP:

 1. This Is The Place
 2. A Dream Is All I Need To Get By
 3. Evil Flower
 4. This Is The Place (Dense & Pika Remix)
 5. Evil Flower (The Reflex Revision)

Faţă de piesele melancolice lansate recent de Liam Gallagher, la Noel Gallagher resimţim ceva colţi şi brit rock combinat cu funk şi foarte mult gen muzical electronica psihedelic. Aşa cum arată şi coperta noului EP, Noel se axează mai mult pe introspecţie metafizică, decât pe melancolie. Un aspect cheie al noilor track-uri este faptul că toate au backing vocal feminin.

Acest material discografic va debuta luna viitoare, pe 27 septembrie. "This Is the Place" vine după EP-ul "Black Star Dancing" din iunie 2019, dar şi după LP-ul de succes "Who Built The Moon?" din 2017. Acel disc a avut inspiraţie de la titani ai muzicii, precum David Bowie, INXS, U2, Queen şi ZZ Top. În 2019 mai aşteptăm şi un al treilea EP de la Noel Gallagher şi compania, pentru a întregi o trilogie sonică.

Titlul "This Is the Place" este inspirat de o poezie a lui Tony Walsh dedicată oraşului Manchester şi compusă după atentatele de la Machester Arena. În stilu-i propriu, Noel a criticat recent setul fratelui Liam de la Glastonbury, afirmând că niciodată nu a fost mai ruşinat pentru o persoană. Între timp Liam va lansa albumul "Why Me? Why Not" pe 20 septembrie şi îl aşteptăm la Fall I Love Festival pe 31 august şi 1 septembrie 2019 la Palatul Mogoşoaia.

Comentează

Albume noi

Oasis lansează o ediție aniversară a albumului "Definitely Maybe"

Fanii Oasis au motive de bucurie. Trupa a anunțat o ediție specială "Definitely Maybe", ce marchează aniversarea a 30 de ani a albumului. Ce conține în plus, dar și când se lansează, găsești în articol.

Publicat

pe

Oasis în videoclipul piesei "Supersonic"
Oasis în videoclipul piesei "Supersonic" │ FOTO: captură YouTube / Oasis

Împlinirea a 30 de ani de la debutul albumului "Definitely Maybe" i-a făcut pe frații Gallagher să îngroape securea războiului și să anunțe lansarea unei ediții deluxe. Reeditarea va cuprinde piese și înregistrări nemaiauzite până acum, și urmează să fie lansată pe 30 august prin Big Brother Recordings.

Va fi disponibilă ca o ediție limitată 4LP, un 2CD deluxe, casetă și vinil colorat. Edițiile exclusive de vinil colorat sunt de două feluri: bleu - inspirat de versurile piesei "Up In The Sky" și roz - având ca sursă de inspirație "Digsy’s Dinner".

"Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)" conține piese din sesiunea de înregistrare originală de la Monnow Valley Studios, împreună cu piese înregistrate la Sawmills Studios din Cornwall - mixate pentru prima dată de Noel Gallagher și Callum Marinho. Albumul include și o versiune demo nelansată a "Sad Song". Lansată inițial ca o piesă bonus, această "nouă" variantă prezintă vocea lui Liam Gallagher.

În plus, reeditarea se mândrește cu lucrări de artă nou-nouțe realizate de designerul Brian Cannon și de fotograful Michael Spencer Jones, care au colaborat cu Oasis pentru originalul "Definitely Maybe".

Definitely Maybe" a ajuns pe primul loc în Marea Britanie și a devenit albumul de debut cu cele mai rapide vânzări la acea vreme. A fost certificat de opt ori cu platină în Marea Britanie și s-a vândut în peste 6,1 milioane de exemplare la nivel global.

Tracklist "Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)"

Volume 1

 1. Rock ‘n’ Roll Star (Remastered)
 2. Shakermaker (Remastered)
 3. Live Forever (Remastered)
 4. Up In The Sky (Remastered)
 5. Columbia (Remastered)
 6. Supersonic (Remastered)
 7. Bring It On Down (Remastered)
 8. Cigarettes & Alcohol (Remastered)
 9. Digsy’s Dinner (Remastered)
 10. Slide Away (Remastered)
 11. Married With Children (Remastered)

Volume 2

 1. Rock ‘n’ Roll Star (Monnow Valley Version)
 2. Shakermaker (Monnow Valley Version)
 3. Live Forever (Monnow Valley Version)
 4. Up In The Sky (Monnow Valley Version)
 5. Columbia (Monnow Valley Version)
 6. Bring It On Down (Monnow Valley Version)
 7. Cigarettes & Alcohol (Monnow Valley Version)
 8. Digsy’s Dinner (Monnow Valley Version)
 9. Rock ‘n’ Roll Star (Sawmills Outtake)
 10. Up In The Sky (Sawmills Outtake)
 11. Columbia (Sawmills Outtake)
 12. Bring It On Down (Sawmills Outtake)
 13. Cigarettes & Alcohol (Sawmills Outtake)
 14. Digsy’s Dinner (Sawmills Outtake)
 15. Slide Away (Sawmills Outtake)
 16. Sad Song (Mauldeth Road West Demo, Nov’ 92)
Citește în continuare

Trending