Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Albumul postum al lui Avicii, "TIM" este acum disponibil

Muzica lui Avicii continuă să trăiască chiar şi după moartea tânărului artist. Piesele începute de muzician au fost terminate de prietenii şi apropiaţii săi şi incluse pe un album numit "TIM", care a fost lansat pe 6 iunie. Puteţi asculta câteva piese în articol şi să aflaţi povestea acestui material.
Coperta album Avicii TIM 2019

Coperta album Avicii TIM 2019 (foto: Avicii)

"TIM" este al treilea album de studio al lui Avicii şi poartă numele artistului. DJ-ul care a încetat din viaţă anul trecut în aprilie se numea Tim Bergling şi a lăsat în urmă o serie de piese şi colaborări neterminate. Ultimul capitol din trilogia suedezului include 12 track-uri şi vine în continuarea albumului din 2015 "Stories".

Regăsim pe acest material colaborări cu Aloe Blacc şi Vargas & Lagola, cu care tânărul mai lucrase şi în trecut. Imagine Dragons îşi aduc de asemenea aportul şi am văzut şi videoclipuri ale unor single-uri de pe disc deja. "SOS" spre exemplu are un clip lansat cu câteva luni în urmă, care include testimoniale ale fanilor. Ei vorbesc despre modul în care Avicii le-a schimbat viaţa prin muzică.

La final de 2018 aflam că LP-ul era între 75 şi 85% gata la moartea muzicianului şi că ar fi urmart să includă influenţe orientale, psihedelice şi de muzică din Caraibe. Starul EDM s-a atins, dar colaboratorii şi prietenii săi au dorit să îi continue viziunea. Cele 12 piese noi vin fiecare cu povestea sa şi o identitate sonică unică.

Iată tracklist-ul lui "TIM":

 1. Peace Of Mind (feat. Vargas & Lagola)
 2. Heaven
 3. SOS (feat. Aloe Blacc)
 4. Tough Love (feat. Agnes, Vargas & Lagola)
 5. Bad Reputation (feat. Joe Janiak)
 6. Ain't A Thing (feat. Bonn)
 7. Hold The Line (feat. A R I Z O N A)
 8. Freak (feat. Bonn)
 9. Excuse Me Mr Sir (feat. Vargas & Lagola)
 10. Heart Upon My Sleeve (feat. Imagine Dragons)
 11. Never Leave Me (feat. Joe Janiak)
 12. Fades Away (feat. Noonie Bao)

Bergling a fost unul dintre cei mai bine plătiţi DJ din lume şi a bifat colaborări cu granzii muzicii, de la Madonna la Coldplay şi Nile Rogers. Piesa sa din 2013, "Wake Me Up" alături de cântăreţul soul Aloe Blacc a petrecut 26 de săptămâni pe locul întâi în topul US Billboard Dance. O bună perioadă de timp a fost cea mai ascultată melodie din istoria Spotify. Odată cu faima au apărut şi demonii, iar în 2014 Tim a fost diagnosticat cu pancreatită acută provocată de excesul de alcool.

În 2016 tânărul şi-a concediat managerul şi a renunţat la turnee, iar în 2017 debuta documentarul "Avicii: True Stories". La doar 16 ani Tim Bergling a început să schimbe lumea muzicii dance, cu o varietate de remixuri care au cucerit imediat fanii din toată lumea. Continuă să o schimbe acum cu aceste 12 piese noi, care păstrează un ton optimist şi euforic, plus un instrumental dansabil. Veniturile generate de vânzările de albume merg direct la Tim Berging Foundation.

Aceasta este o organizaţie non profit dedicată conştientizării problemelor mentale şi prevenţiei suicidului.

Citește mai multe despre Avicii
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa Camioane în Mulțime deschide concertul Garbage de la București

Pe 29 iunie, Garbage concertează la Arenele Romane din București. Show-ul va fi deschis de formația Camioane în Mulțime.

Închide