Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Single nou Soundgarden - "Storm" - AUDIO

Soundgarden a revenit cu un nou single, intitulat "Storm". Piesa este prima compoziție nouă a formației după o pauză de 2 ani de la lansarea albumului "King Animal". "Storm" este produsă de Jack Endino, înregistrările având loc în luna mai.

Publicat

pe

Soundgarden
Soundgarden │ FOTO: www.facebook.com

Cu un titlu de piesă ce se potrivește cu revenirea neașteptată a formației, "Storm" este prima piesă nouă Soundgarden după o pauză de 2 ani. Fără a specifica dacă noul single va fi inclus pe un viitor album, trupa a urcat noul single pe canalul de VEVO Soundgarden, invitându-și fanii să asculte compoziția. Singurele detalii dezvăluite țin de producție, formația anunând că piesa "Storm" a fost înregistrată în Seattle și produsă de Jack Endino.

Ultimul disc Soundgarden, "King Animal", a marcat o pauză de 16 ani de la materialul precedent, "Down on the Upside". Albumul s-a vândut în prima săptămână de la lansare în peste 83.000 de unități, doar pe teritoriul american, intrând pe locul 5 în topul Billboard 200.Înregistrările acestui disc au avut loc în studiol X din Seattle alături de Adam Kasper, cunoscut pentru colaborările sale cu trupele Foo Fighters, Nirvana sau Pearl Jam. De mixarea discului s-a ocupat Joe Barresi (The Melvins, Queens Of The Stone Age, Weezwe).

Cel mai bine vândut album Soundgarden este "Superunknown". Discul lansat în 1994 a debutat pe primul loc în topul american Billboard 200, materialul incluzând două piese recompensate cu premii Grammy: "Black Hole Sun" a luat trofeul categoriei Best Hard Rock Performance, iar "Spoonman" a câștigat premiul pentru Best Metal Performance.

Soundgarden a vândut de-a lungul carierei peste 11 milioane de discuri în SUA și peste 22,5 milioane de albume la nivel internațional.

Soundgarden - "Storm" - AUDIO

Trending