Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Pixies a lansat un nou single, "Women of War" - AUDIO

Pe 20 aprilie, cu ocazia Record Store Day, Pixies a lansat melodia "Women of War". Single-ul se vinde într-o ediție limitată și poate fi ascultat mai jos.

Publicat

pe

Pixies

"Women of War", este extrasa de pe albumul "Indie Cindy", primul material discografic al americanilor în ultimii 23 de ani. Discul conține 13 piese produse de Gil Norton, care a colaborat cu trupa și pe "Doolittle" (1989), "Bossanova" (1990) și "Trompe le Monde" (1991), dar a lucrat și cu Patti Smith, Sum 41, Echo & the Bunnymen, Foo Fighters, Tribe, Jimmy Eat World, Dashboard Confessional, Feeder, The Distillers, Maximo Park, Counting Crows, Terrorvision, The Triffids, Del Amitri, James, The Feelers, The Beekeepers, General Fiasco și Span.

Record Store Day a început în 2007 în Statele Unite iar în prezent a devenit un eveniment global, sute de magazine din toată lumea lansând CD-uri și viniluri în ediție limitată. Este o zi în care ne amintim de formatul fizic, nu digital, al unui produs și ne face să conștientizăm câtă muncă se depune pentru realizarea lui, disc care de cele mai multe ori îl avem în calculator dintr-un simplu click. Record Store Day înseamnă să mergi într-un magazin dedicat și să cauți printre rândurile de muzică în speranța că vei găsi acel disc. Mai mult, este o zi în care poți să cunoști oameni ca tine, să interacționezi, să schimbi păreri și să legi prietenii. Sigur, și mediul virtual face asta dar nu la același nivel.

Pixies - "Women of War"

De când s-a reunit în 2004, trupa Pixies a lansat doar un single, “Bam Thwok” și un cover după Warren Zevon, “Ain’t That Pretty At All”. În 2013, grupul a revenit cu “EP-1″, așteptat cu mare nerăbdare de către fani. Acesta este primul material înregistrat de grup după mai bine de 20 de ani de pauză. În același timp, este și primul album fără membrul fondator Kim Deal, care a părăsit formația la începutul anului trecut. “Another Toe In The Ocean” a fost extras de pe “EP-1″ și a avut parte de un videoclip realizat de o echipă de animație din România. Apărut în ianuarie 2014, “EP-2″ este al doilea material din serie lansărilor independente. În plus, toate EP-urile se bucură de artwork-uri semnate de Vaughan Oliver.

Trending