Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Noul videoclip Pixies - "Another Toe In The Ocean", realizat de o echipă de animație din România

Celebra trupa americană de rock alternativ, Pixies, a lucrat cu o echipă de animație din România pentru realizarea noului videoclip "Another Toe In The Ocean", pe care îl puteți urmări pe InfoMusic.
Secvență videoclip Pixies -

Secvență videoclip Pixies - "Another Toe In The Ocean"

"Another Toe In The Ocean" este cel mai nou extras de pe noul EP al formației Pixies. Intitulat "EP1", acesta a fost lansat în luna septembrie și reprezintă primul material înregistrat de grup după mai bine de 20 de ani de pauză. Videoclipul este realizat integral de echipa REEAnimation din România, care a folosit atât animație clasică 2D, cât și 3D, combinate cu animație post-producție.

Liviu Boar este regizorul și șeful proiectului, care a coordonat o echipă de 10 oameni: Barbu Hărșan (art direction, project manager, post-production supervisor, compositing, animation), Cami Cuibuș (line art, color), Vlad Botoș (background art), Atilla Nagy (background art, 3d modeling and animation), Vlad Hărșan (3d modeling), Hunor Illyés (background art), Melinda Ráduly (background art), Andrei Zaițiu (post-production, compositing, animation), László Demeter (post-production, animation). Realizarea clipului a fost un adevărat maraton de forță pentru românii, care au reușit să-l finalizeze într-o lună de zile.

Oportunitatea de a lucra un videoclip animat pentru Pixies a fost prilej de dublă bucurie: în primul rând, pentru că am avut onoarea de a lucra pentru o trupă legendară, al cărei fan sunt, iar în al doilea rând, pentru că am avut libertate deplină din partea lor și ne-a fost oferită ocazia de a fi cât de experimentali și non-comformiști ne-am dorit, atât ca scenariu, cât și ca tehnică. Este extrem de satisfăcator să ți se dea ocazia să transpui în imagini și mișcări "quirkiness-ul" specific Pixies. Pe lângă toate acestea, suntem cu atât mai mulțumiți, cu cât ReeAnimation este o echipă tânără, avem mulți colegi aflați la început de drum și pe cât de scurt a fost timpul alocat, pe atât de mulțumit a fost clientul. Nișa videoclipurilor animate este una foarte ofertantă din punct de vedere creativ, iar noi sperăm ca acesta să fie doar începutul - Liviu Boar

De când s-a reunit în 2004, trupa Pixies a lansat doar un single, "Bam Thwok", și un cover după Warren Zevon, "Ain't That Pretty At All". În 2013, grupul a revenit cu "EP1", așteptat cu mare nerăbdare de către fani. În același timp, este primul album fără membrul fondator Kim Deal, care a părăsit formația la începutul acestui an. EP-ul este primul dintr-o serie de materiale ce vor fi lansate independent, pe site-ul trupei și care se bucură de artwork-uri semnate de Vaughan Oliver.

VIDEOCLIP: Pixies - "Another Toe In The Ocean"

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Macaulay Culkin face o trupă tribut Velvet Underground - ASCULTĂ DEMO

După o copilărie petrecută "singur acasă", Macaulay Culkin și-a găsit companie în prezența noilor săi colegi de trupă, Matt Colbourn,...

Închide