Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Within Temptation anunţă albumul "Bleed Out", lansează piesa care îi dă titlul

După ani buni de lasnat single-uri, Within Temptation ne oferă în sfârşit un nou LP, intitulat "Bleed Out". Primul single tocmai a sosit şi este chiar cel care dă titlul noului LP. Avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Within Temptation Bleed Out
Coperta album Within Temptation Bleed Out │ FOTO: Within Temptation

Noul album Within Temptation, "Bleed Out" va sosi pe 20 octombrie 2023. Este descris de trupă ca "un album care reprezintă un salt curajos în faţă şi combină riff-uri djent cu melodii înălţătoare". Trupa lui Sharon Den Adel ne promite că nu a uitat de rădăcinile sale symphonc metal. Ni se mai promite o călătorie sonică, care va îmbina stiluri muzicale şi teme care ne dau de gândit.

Albumul e descris ca fiind epic şi neînfricat cu opiniile exprimate. "Bleed Out", single-ul titular spune povestea unei femei din Iran care a fost ucisă pentru că a refuzat să poarte hijab. Within Temptation explorează tema celor oprimaţi şi asupriţi de regimuri despotice crude. E o mişcare de conştientizare prin muzică şi de rezistenţă în fata nedreptăţii.

Sharon Den Adel nu e deloc străină de regimuri opresive, locuind în Yemen când era copil. Părinţii săi au dus-o de altfel în multiple ţări din Orientul Mijlociu şi s-a conectat la acea paate a lumii, fiind impresionată de tăria femeilor care luptau cu tradiţiile discriminatorii.

Iată tracklist-ul albumului "Bleed Out":

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

LP-ul va sosi în multiple formaturi fizice, dar şi pe reţelele de streaming, prin propria casă de discuri a trupei, Force Music Recordings.

Within Temptation a concertat în România în 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa, unde a urcat pe scenă şi Katatonia. Ar fi trebuit să ajungă şi la Maximum Rock Festival 2023, la Râşnov, dar evenimentul a fost amânat. Ultimele piese lansate de trupă sunt "Wireless", despre războiul din Ucraina şi "The Fire Within", un imn cu influenţe electronice şi filmări din concertele trupei.

Comentează

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending