Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "The Fire Within", cu influenţe electronice

Within Temptation îşi continuă modus operandi-ul pe bază de single-uri şi mai puţin de albume, odată cu lansarea unui nou track. Pe 9 decembrie 2022 a debutat piesa "The Fire Within", una mai prietenoasă cu radio-ul parcă.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Fire Within
Coperta single Within Temptation The Fire Within │ FOTO: Within Temptation

"The Fire Within" are ceva de baladă şi ceva de single pentru radio-uri. E ceva mai blând, instrumentalul e "ascuns" în spatele vocii lui Sharon Den Adel, dar avem refrenul catchy şi o sincronizare plăcută de voci. Se simte mixaj puternic şi utilizarea de sample-uri ceva mai abundentă decât de obicei. Combinaţia de chitară şi tobe aminteşte de hiturile anilor '80 şi '90 parcă, iar Sharon are în voce atât energie şi foc, cât şi melancolie.

E un interludiu plăcut pe la minutul 2:30 care aminteşte de perioada când solista colabora cu mari creatori de muzică electronică. Ce urmează după este excelent mixat, la nivel vocal şi de sampling. Se pare că piesa a fost compusă în 2019, dar nu a mai ajuns pe LP-ul de atunci. Sharon and co au dorit să facă luna decembrie 2022 ceva mai festivă şi astfel s-a produs acest debut.

Single-ul are şi alt scop decât doar o lansare muzicală: va fi inclus în jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Legacy of the Beast. "The Fire Within" se va găsi şi sub formă de vinil şi instrumental din 20 ianuarie 2023. 666 de unităţi pe vinil portocaliu se vor găsi în magazinul oficial al trupei. Printre single-urile pe care le-a lansat Within Temptation în ultimii ani se numără "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin".

Toate au intrat în Top 20 US Billboard Mainstream Rock, iar în iulie am primit şi un videoclip pentru single-ul "Don't Pray for Me".

Within Temptation a cântat în România în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa. Pe scenă au urcat şi cei de la Katatonia. Trupa a lansat ultimul său album în februarie 2019, "Resist", prin Spinefarm Records. Pe acel LP au apărut colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach şi Anders Friden de la In Flames.

Comentează

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Trending