Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Saturday

Twenty One Pilots ne propune un videoclip cu tematică de party acvatic, ilustrând single-ul "Saturday". Nu se întâmplă în fiecare zi să vezi o petrecere ţinută într-un submarin, dar fix asta organizează băieţii. Ce a ieşit se vede în clip.

"Saturday" debuta sub formă de lyric video şi single în mai 2021, iar acum a primit şi un videoclip oficial. Acesta a sosit pe 8 iulie şi prezintă artiştii ţinând un concert şi o petrecere animată pe un submarin. Atmosfera nu e chiar liniştită, deoarece petrecăreţii sunt deranjaţi de manevrele de urgenţă, torpile şi bestii marine. Se lasă şi cu o fisură în submarin şi petrecerea e spartă de un şuvoi de apă, după un atac al unui dragon.

Apoi ajungem la clişeul muzicienilor care se scufunda cu nava, ca în "Titanic". Twenty One Pilots continuă să cânte chiar şi sub apă, dar găsesc timp să înoate spre suprafaţa alături de restul petrecăreţilor. Povestea nu e cu happy ending, deoarece bestia care a fisurat submarinul le dă târcoale petrecăreţilor. Trupa oferise un teaser cu un vibe total diferit fanilor înainte de lansarea acestui clip, cu o aluzie la o revenire în universul Trench de la ultmul LP. De fapt mesajul şi atmosfera sunt pozitive şi animate.

Videoclipul este regizat de către Andrew Donoho şi este al treilea pentru un single de pe noul material discografic. Trash the Dragon este bestia ce apare în videoclip şi s-a regăsit în materialele promoţionale ale albumului "Scaled and Icy", inclusiv pe coperta şi în clipul primului single, "Shy Away". Noul disc a sosit pe 21 mai şi este albumul cu numărul 6 în discografia duo-ului american, activ din 2009.

Solistul Tyler Joseph a stat de vorbă cu publicaţia Kerrang! în mai dezvăluind cum producătorul Greg Kurstin l-a ajutat să finalizeze acest track:

Am auzit că acest tip este uimitor, dar şansele ca el să adauge ceva acestei piese într-un mod în care să fie mai bun decât eu cred că e deja sunt de 5%. I-am spus "nu vreau să îţi pierzi timpul pentru că trebuie să vii cu ceva special aici şi nu văd cum ar putea să meargă asta". El a intrat în studio oricum şi a reuşit! A făcut piesa şi mai bună, a adăugat elemente cool şi a produs-o excelent. Sunt foarte încântat de track.

Tyler Joseph şi Josh Dun au produs în bună parte singuri noul disc Twenty One Pilots, dar Greg Kurstin a contribuit cu experienţa acumulată din colaborări cu nume mari precum Adele, Paul McCartney, Foo Fighters. Trupa pregăteşte un turneu pentru a promova "Scaled and Icy" în această toamnă.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Scaled and Icy" - AUDIO

Twenty One Pilots, formaţia pe care o aşteptam la Electric Castle în 2020 a lansat un nou album pe 21 mai 2021. Noul LP este compus pe durata pandemiei şi adună toate emoţiile resimţite de artişti în această perioadă confuză. Trupa începuse planificarea sa încă de la 5 luni după albumul "Trench" în 2019 şi ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Scaled and Icy
Coperta album Twenty One Pilots Scaled and Icy │ FOTO: Twenty One Pilots

Trebuie spus încă de la început că albumul cu numărul 6 al trupei, "Scaled and Icy" are denumirea rezultată în urma unei anagrame de la "Clancy Is Dead". Noul disc include 12 piese şi a fost prefaţat de 3 single-uri, "Shy Away", lansat pe 7 aprilie 2021, "Choker", lansat pe 30 aprilie 2021 şi "Saturday", lansat pe 18 mai 2021. Promovarea acestui disc începea chiar din martie 2019, la 5 luni după lansarea lui "Trench", cu a sa poveste post apocaliptică, plină de referinţe la filme cult şi personaje trăznite.

Pe 9 aprilie 2020 sosea single-ul "Level of Concern", separat de "Trench" şi menit să încurajeze ascultătorii să treacă peste perioada pandemică. "Scaled and Icy" avea să fie compus şi înregistrat de Tyler Joseph, solistul Twenty One Pilots în studioul său de acasă. Procesul a durat aproximativ un an, pe durata pandemiei. Toboşarul Josh Dun s-a ocupat de secţiunile sale de la distanţă, în alt stat american. Dun a dezvăluit în noiembrie 2020 ca toate sesiunile s-au făcut prin Zoom, în studiouri separate.

"Scaled and Icy" este şi primul album Twenty One Pilots care l-a implicat pe fratele mai mic al lui Joseph, Jay Joseph. Pe el îl putem auzi la voce alături de 5 prieteni pe melodiile "Never Take It", "Bounce Man" şi "No Chances". În ciuda situaţiei globale, LP-ul are un sound pozitiv, optimist, poate cel mai puternic în această direcţie de la debutul trupei în 2009. Abordarea întunecată de pe "Trench" (2018) şi "Blurryface" (2015) a fost înlocuită de un pop alternativ jucăuş.

Sunt şi puternice elemente de synthpop, electro, puţin rap şi rock alternativ. Recenziile au fost majoritar favorabile, cu o medie a rating-urilor de 76 din 100 pe Metacritic. Într-un interviu acordat recent celor de la NME, artiştii au povestit că momentul cheie al carierei lor a fost interpretarea live a unui cover după Oasis ("Don't Look Back în Anger") la festivalul Reading and Leeds din august 2019. La reprezentaţia din Leeds Post Malone li s-a alăturat pentru acel moment magic.

Încă îi aşteptăm pe artişti în România, dacă vor putea ajunge la Electric Castle 2022.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Electric Castle se amână pentru a doua oară consecutiv; festivalul își va deschide porțile în 2022

Vara aceasta nu sună promițător din punct de vedere concertistic. Organizatorii Electric Castle s-au văzut nevoiți să reprogrameze ediția din acest an pentru 2022. Cu toate acestea, avem și o veste bună. Detalii în articol.

Publicat

pe

Electric Castle Festival 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

În ciuda unei declarații optimiste din partea lui Emil Boc, care era de părere că UNTOLD și Electric Castle ar avea șanse mari să fie reluate anul acesta, iată că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Astăzi, organizatorii EC au anunțat reprogramarea evenimentului pentru anul viitor. Astfel, cea de-a opta ediție Electric Castle va avea loc în perioada 13-17 iulie 2022. Biletele deja achiziționate rămân valabile, existând și alte opțiuni, ce vor fi dezvăluite în curând.

Vestea bună pentru festivalieri este că organizatorii au reușit să reconfirme cei trei headlineri - Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones.

"În urma măsurilor și restricțiilor pentru evenimente anunțate recent de către autorități pentru perioada următoare, nu există un scenariu real care ne-ar permite să organizăm EC8 în 2021.
E nevoie de un an întreg de muncă pentru a planifica toate detaliile unui eveniment de o asemenea magnitudine. În plus, situația pandemiei fluctuează, iar acest lucru duce la reprogramarea sau anularea turneelor artiștilor în toată Europa", este o parte din mesajul transmis de organizatori.

Cea de-a opta ediție Electric Castle ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15-19 iulie 2020 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca. Apoi, festivalul a fost reprogramat pentru 14 - 18 iulie 2021, iar acum EC a suferit a doua amânare consecutivă. Poate că a treia oară va fi cu noroc, lucru pe care atât festivalierii, cât și organizatorii și-l doresc:

"Chiar nu putem lăsa să treacă încă un an pe lângă noi și vom continua să lucrăm alături de autorități pentru a găsi soluții astfel încât să putem avea evenimente la vară.
De la fani și toți cei care lucrează în această industrie, cu toții sperăm să ne putem bucura cât mai curând de concerte și festivaluri. Până atunci, aveți grijă de voi. Ne e tare dor de toată lumea".

Citește în continuare