Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Overcompensate

Twenty One Pilots au revenit după o pauză de câţiva ani şi ne oferă piesa "Overcompensate", alături de un vdeoclip ce începe cu imagini filmate din dronă în cele mai fascinante zone de pe Terra. Avem şi veşti despre un nou album.

Dacă nu aş cunoaşte stilul specific Twenty One Pilots, aş spune că "Overcompensate" sună foarte mult a Grandson. E foarte ritmat şi combină beat-uri de rap cu un pop-rock prietenos cu radio-ul. Percuţia e arma secretă, de altfel Josh Dun, jumătate din acest duo e toboşarul şi se simte aportul său. Acesta este primul single de pe noul album al formaţiei, "Clancy", care va fi disponibil de pe 17 mai.

Tyler Joseph şi Josh Dun ne-au pregătit o poveste complet nouă, un concept nou pentru acest LP. Tyler s-a ras pe cap şi s-a vopsit pe gât şi mâini, are o cagulă nouă şi vedem şi celebrele dungi roşii cu care formaţia şi-a actualizat copertele de albume recent. Universul Trench va fi revizitat, se pare. Noul videoclip a fost regizat de către colaboratorul celor doi de ani bun, Reel Bear Media.

Iată tracklist-ul noului album:

1. Overcompensate
2. Next Semester
3. Backslide
4. Midwest Indigo
5. Routines În The Night
6. Vignette
7. The Craving (Jenna’s Version)
8. Lavish
9. Navigating
10. Snap Back
11. Oldies Station
12. At The Risk Of Feeling Dumb
13. Paladin Strait

Trupa a petrecut ultimele săptămâni oferind teasere pentru noul album, fanii observând banda adezivă roşie lipită pe artwork-ul precedentelor albume. Asta şi pe Spotify, pe YouTube şi Apple Music. Indiciile ne arată o revenire la lumea din "Trench", album din 2018 şi "Blurryface" din 2015. Joseph a anunţat "I am returning to Trench. I am Clancy".

Şi o voce din "Overcompensate" anunţă "Welcome back to Trench" şi integrează versuri din "Bandito", o piesă de pe "Trench".

Pe Twenty One Pilots i-am văzut la Electric Castle 2022, cu un crossover fabulos cu Stranger Things. Ultimele single-uri lansate de duo-ul din Ohio au fost în 2021 şi 2022, "The Outside", "Saturday" şi "Shy Away". Iar ultimul album a fost "Scaled and Icy".

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare