Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Next Semester

Trupa Twenty One Pilots a lansat piesa şi videoclipul "Next Semester", care sună a punk, a un soi de Iggy Pop ceva mai soft. Alături de acest track vine şi anunţul unui turneu global de senzaţie al americanilor.

"Next Semester" e poate cea mai catchy piesă lansată în 2024, deoarece pe alocuri sună a Placebo, Iggy Pop, The Cure, Garbage. Duo-ul din Ohio a dat lovitura din nou şi pe parcursul a 4 minute ne arată că îşi merită faima internaţională. Acesta este un single de pe noul album, "Clancy" şi trebuie să urmărim cu atenţie povestea clipului, deoarece ni se pregăteşte un storyline mai mare.

De altfel Twenty One Pilots a promis că va filma câte un videoclip pentru fiecare melodie de pe noul album. "Clancy" este al şaselea LP al formaţiei şi succesorul lui "Scaled and Icy" din 2021. Noul material va sosi pe 17 mai prin casa de discuri Fueled by Ramen. Primul single de pe album a fost "Overcompensate".

Când spunem duo ne referim la Tyler Joseph şi Josh Dun, care au anunţat recent pe Twitter că au finalizat deja 8 videoclipuri şi că mai pregătesc încă 7. Unele sunt mai low budget, altele veritabile producţii cinematografice. În total "Clancy" va avea 13 piese, dar una din melodii va avea două versiuni.

Iată tracklist-ul:

1. Overcompensate
2. Next Semester
3. Midwest Indigo
4. Routines In The Night
5. Backslide
6. Vignette
7. The Craving (Jenna’s Version)
8. Lavish
9. Navigating
10. Snap Back
11. Oldies Station
12. At the Risk Of Feeling Dumb
13. Paladin Strait

Twenty One Pilots va pleca într-un turneu global în următorul an, cel mai extins all formaţiei. Începe în SUA în vara, prima oprire fiind în Denver, pe 15 august. Apoi în noiembrie ajung în Australia. În 2025 îi vedem în Europa, începând cu Hamburg pe 7 aprilie. În mai ajung în UK, inclusiv în Londra pentru 2 concerte, pe 13 şi 14 mai. Biletele vor fi puse în vânzare pe 5 aprilie 2024.

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare