Urmărește-ne în Social Media

twenty one pilots - Level of Concern

Twenty One Pilots rămâne un grup relevant şi în actuala pandemie, cu o piesă nouă şi un clip transmise direct din studio. Se numeşte "Level of Concern" şi aduce în mainstream replica "Would you be my little quarantine?". Videoclipul prezintă exact cum a fost compusă şi înregistrată noua piesă. Poate fi vizionat în articol.

"Level of Concern" este un clip meta, fiind filmat pe 3 planuri. Pe de o parte avem filmările blurate făcute de artişti în studio, apoi avem al doilea set de camere care îi filmează în vreme ce se filmează. Al treilea plan este cel al comunicării, cu stick-uri USB şi upload-uri de bucăţi ale piesei pentru a o prelucra în rezultatul final. Vedem artiştii alături de familiile lor, încercând să îşi facă viaţa mai palpitantă pe timp de auto izolare.

Noul single reuşeşte să combine cu succes un sound melancolic cu unul optimist, iar basul funky aduce ceva ritm şi dansabilitate acestui release. Versurile repetă obsesiv "tell me we're allright, tell me we're OK", lucru de care avem cu toţii mare nevoie acum. La final se lasă cu un party disco psihedelic, datorită steluţelor fosforescente montate de familiile artiştilor în garaj. Totul se încheie cu o distanţare socială ca la carte între vecini.

Melodia nouă este prima din ultimii 2 ani pentru artişti, care au avut un 2018 ocupat, atunci când Tyler Joseph şi Josh Dun ieşeau dintr-un an sabatic de social media cu un album nou. Situaţia globală legată de Coronavirus i-a făcut pe artişti să intre din nou în studio şi să lanseze "Level of Concern", ca single de sine stătător. E ancorat în altă realitate decât albumul "Trench" din 2018, care prezenta o lume distopică numită "Trench", creată de către Joseph şi reprezentată în toate materialele de marketing pentru album.

O bună parte din album face referire la oraşul "Dema", un "turn al tăcerii" care îşi trage seva din religia Zoroastră. În acel turn se aruncau cadavrele pentru a fi mâncate de vulturi. Oraseul Dema era controlat de 9 episcopi, cunoscuţi ca "Nico", prezenţi puternic pe piesa "Nico and the Niners". Pe acelaşi LP am avut şi single-ul "Chlorine", o aluzie la curăţarea minţii şi trupului de gânduri negre.

Revenind în prezent twenty one pilots a anunţat că va dona o parte din veniturile generate de piesă şi video către Crew Nation, un fond global de ajutorare a artiştilor şi staff-ului afectat de pandemie.

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare