Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Nico And The Niners

Twenty One Pilots continuă povestea începută în prececentul clip cu noul release, "Nico and the Niners". Melodia a debutat la mijlocul lunii, iar acum primeşte un videoclip ce pare inspirat din serialul "The Handmaid's Tale". Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Dacă precedentul single, "Jumpsuit" era o combinaţie inedită între rock alternativ, progresiv şi ceva trip-hop, acest release se apropie de creaţiile Gorillaz mai mult. Este un hip-hop alternativ, cu elemente reggae. "Nico and the Niners" spune povestea unei societăţi distopice, care pune mare accent pe religie şi care e serios afectată de poluare. Conceptul de "Jumpsuit" apare şi aici ca în precedenta piesă.

Îi vedem pe rebeli în acţiune pregătindu-se să se ridice contra unui regim opresiv, condus de preoţi făuritori de simboluri şi arme din sticlă. Solistul Tyler Joseph este protagonistul acestui clip, el pregătindu-şi un rucsac cu cele necesare şi întâlnindu-se cu toboşarul Josh Dun într-o piaţă abandonată de oraş. Acolo se alătură rebelilor cu torţe şi încep asaltul muzical.

În acest moment piesa se transformă radical şi începe un flow nebunesc de rap, pe care şi Eminem ar fi gelos. Aminteşte puţin de Macklemore şi flowul său. "Jumpsuit" şi "Nico and the Niners" sunt primele single-uri de pe viitorul album al trupei, "Trench". Acesta debutează pe 5 octombrie şi va fi promovat printr-un turneu global care ia startul pe 6 octombrie în Nashville.

Se încheie pe 21 noiembrie în Kansas şi va fi urmat de turnee în Australia, Europa şi Marea Britanie. Finalul clipului lasă loc de o continuare, preoţii îmbrăcaţi în robe roşii îndreptându-se spre copiii care au găsit jachetele muzicienilor. Iar rebelii tocmai ies din tunel...

Formaţia a anunţat pe Twitter că aceste două clipuri vor avea o continuare vizuală, fiind "primele două dintr-o serie de trei". Între timp single-ul "Jumpsuit" a ajuns pe locul întâi în topul Billboard Alternative Songs pentru radio, propulsat de pe locul 8 ocupat la debut.

Twenty One Pilots este o formaţie din Columbus, Ohio, activă din anul 2009. Este un duo în acest moment, compus din Tyler Joseph şi Josh Dun. Formaţia a făcut senzaţie cu piesa "Heathens", înregistrată pentru coloana sonoră a filmului "Suicide Squad". Formaţia a câştigat în ultimul an premiul Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie de duo/grup". Băieţii s-au prezentat în lenjerie intimă pe scenă pentru a îşi ridica premiul, un pariu făcut la început de carieră cu o altă trupă din oraşul lor.

Comentarii