Urmărește-ne în Social Media

Twenty One Pilots - Nico And The Niners

Twenty One Pilots continuă povestea începută în prececentul clip cu noul release, "Nico and the Niners". Melodia a debutat la mijlocul lunii, iar acum primeşte un videoclip ce pare inspirat din serialul "The Handmaid's Tale". Vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Dacă precedentul single, "Jumpsuit" era o combinaţie inedită între rock alternativ, progresiv şi ceva trip-hop, acest release se apropie de creaţiile Gorillaz mai mult. Este un hip-hop alternativ, cu elemente reggae. "Nico and the Niners" spune povestea unei societăţi distopice, care pune mare accent pe religie şi care e serios afectată de poluare. Conceptul de "Jumpsuit" apare şi aici ca în precedenta piesă.

Îi vedem pe rebeli în acţiune pregătindu-se să se ridice contra unui regim opresiv, condus de preoţi făuritori de simboluri şi arme din sticlă. Solistul Tyler Joseph este protagonistul acestui clip, el pregătindu-şi un rucsac cu cele necesare şi întâlnindu-se cu toboşarul Josh Dun într-o piaţă abandonată de oraş. Acolo se alătură rebelilor cu torţe şi încep asaltul muzical.

În acest moment piesa se transformă radical şi începe un flow nebunesc de rap, pe care şi Eminem ar fi gelos. Aminteşte puţin de Macklemore şi flowul său. "Jumpsuit" şi "Nico and the Niners" sunt primele single-uri de pe viitorul album al trupei, "Trench". Acesta debutează pe 5 octombrie şi va fi promovat printr-un turneu global care ia startul pe 6 octombrie în Nashville.

Se încheie pe 21 noiembrie în Kansas şi va fi urmat de turnee în Australia, Europa şi Marea Britanie. Finalul clipului lasă loc de o continuare, preoţii îmbrăcaţi în robe roşii îndreptându-se spre copiii care au găsit jachetele muzicienilor. Iar rebelii tocmai ies din tunel...

Formaţia a anunţat pe Twitter că aceste două clipuri vor avea o continuare vizuală, fiind "primele două dintr-o serie de trei". Între timp single-ul "Jumpsuit" a ajuns pe locul întâi în topul Billboard Alternative Songs pentru radio, propulsat de pe locul 8 ocupat la debut.

Twenty One Pilots este o formaţie din Columbus, Ohio, activă din anul 2009. Este un duo în acest moment, compus din Tyler Joseph şi Josh Dun. Formaţia a făcut senzaţie cu piesa "Heathens", înregistrată pentru coloana sonoră a filmului "Suicide Squad". Formaţia a câştigat în ultimul an premiul Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie de duo/grup". Băieţii s-au prezentat în lenjerie intimă pe scenă pentru a îşi ridica premiul, un pariu făcut la început de carieră cu o altă trupă din oraşul lor.

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare