Urmărește-ne în Social Media

Sia - Pin Drop

Doar Sia ştie să injecteze o doză serioasă de melancolie în cântecele de Crăciun. Artista ne dovedeşte asta prin noul său single şi videoclip, "Pin Drop". Track-ul este extras de pe ediţia deluxe a albumului de Crăciun "Everyday Is Christmas".

Au revenit coregrafiile expresive puse în mişcare de Sia şi Maddie Ziegler cu ani în urmă. "Pin Drop" este despre un Crăciun singuratic şi în acorduri adânci de pian Sia Furler cântă despre acel moment când "este Ajunul Crăciunului şi pot auzi cum cade un ac pe jos". E o aluzie la liniştea din jur şi la singurătatea celor care nu au cu cine să petreacă sărbătorile. Vulnerabilă Sia ne spune că nu vrea să petreacă acest moment al anului singură.

Clipul prezintă o serie de dansatori cu mişcări spasmodice şi mină tristă, care fac mişcări de balet dramatice, de moarte şi renaştere în ritm sacadat. Cu puţină imaginaţie toată această creaţie ar putea deveni un musical pe Broadway. Dansatorii se mişcă uneori precum zombii din "Walking Dead", cu mâinile fluturând în jurul corpului şi fără a părea că se percep unul pe altul. Ar putea fi o metaforă despre însingurarea provocată de pandemie.

Spre final apare o percuţie în plus şi din păcate nu vedem vreo urmă de final fericit. Piesa şi clipul au sosit pe 17 noiembrie 2021, iar nou ediţie de album "Everyday is Christmas" extinde tracklist-ul albumului de acum 3 ani cu 3 piese noi. Pe lângă "Pin Drop" pe disc se află şi "Santa Visits Everyone" şi "Snowman (Slowed Down and Snowed în Remix", remix inspirat de TikTok aparent.

Luna trecută Sia a lansat o piesă mai văratică şi veselă, "Dynamite", în colaborare cu Sean Paul, la 5 ani de la colaborarea "Cheap Thrills". În ultimii ani Sia s-a alăturat trupei LSD, din care fac parte şi rapperul Labrinth şi producătorul şi DJ-ul Diplo, lansând hituri ca "Thunderclouds". Începutul de an nu avea să fie prea bun pentru cântăreaţă de la Antipozi, al cărei film "Music" a primit 3 premii "Zmeura de Aur". A fost şi foarte criticat pentru modul în care Maddie Ziegler prezintă comportamentul unei persoane ce suferă de autism.

Comentarii

Muzică nouă

Sia şi Kylie Minogue colaborează pe piesa "Dance Alone" - AUDIO

Sia revine în 2024 cu un album nou şi îl promovează cu single-ul proaspăt lansat "Dance Alone". Acest track este o colaborare cu Kylie Minogue, care se prezintă cu un sound minimalist. Ce alte colaborări ne-a pregătit Sia pentru album aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone
Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone │ FOTO: Sia

"Dance Alone" este primul single de pe noul album semnat Sia, "Reasonable Woman". El duce discografia artistei la 10 titluri şi acest LP va sosi pe 3 mai 2024 prin casa de discuri Atlantic. Cele două artiste din Australia cântă un pop dansabil, numai bun de cluburi, care sună simultan a anii '80 şi a începutul anilor 2000 şi Spice Girls.

Sia a mai colaborat cu Kylie Minogue pe albumul acesteia din 2024, "Kiss Me Once". Ea este menţionată drept compozitor al piesei "Sexercize". În ce priveşte noul album al creatoarei lui "Chandelier", el va include colaborări cu Chaka Khan, Labrinth, Paris Hilton şi mulţi alţii. Mai sunt şi alte nume de care aţi auzit, precum Greg Kurstin, Benny Blanco şi Rosalia, toţi apărând pe acelaşi disc nou.

Sia îi numeşte mai degrabă "prieteni" pe aceştia decât nişte simpli colaboratori. Avem şi tracklist-ul lui "Reasonable Woman", pe care îl puteţi vedea mai jos:

 1. Little Wing
 2. Immortal Queen (feat. Chaka Khan)
 3. Dance Alone (Sia and Kylie Minogue)
 4. I Had A Heart
 5. Gimme Love
 6. Nowhere To Be
 7. Towards The Sun
 8. Incredible (feat. Labrinth)
 9. Champion (feat. Tierra Whack, Kaliii, Jimmy Jolliff)
 10. I Forgive You
 11. Wanna Be Known
 12. One Night
 13. Fame Won’t Love You (feat. Paris Hilton)
 14. Go On
 15. Rock And Balloon

Sia a mai lansat o piesă de pe viitorul album în 2023, în septembrie, "Gimme Love". Kylie Minogue trece printr-o perioadă bună, după ce tocmai a câştigat al doilea său premiu Grammy din carieră, pentru hitul din 2023 "Padam Padam". Acesta a primit distincţia pentru "Best Pop Dance Recording" şi apare pe albumul său "Tension".

Au trecut între timp 7 ani de la ultimul album complet nou de la Sia, "This is Acting".

Citește în continuare