Urmărește-ne în Social Media

Sia - Pin Drop

Doar Sia ştie să injecteze o doză serioasă de melancolie în cântecele de Crăciun. Artista ne dovedeşte asta prin noul său single şi videoclip, "Pin Drop". Track-ul este extras de pe ediţia deluxe a albumului de Crăciun "Everyday Is Christmas".

Au revenit coregrafiile expresive puse în mişcare de Sia şi Maddie Ziegler cu ani în urmă. "Pin Drop" este despre un Crăciun singuratic şi în acorduri adânci de pian Sia Furler cântă despre acel moment când "este Ajunul Crăciunului şi pot auzi cum cade un ac pe jos". E o aluzie la liniştea din jur şi la singurătatea celor care nu au cu cine să petreacă sărbătorile. Vulnerabilă Sia ne spune că nu vrea să petreacă acest moment al anului singură.

Clipul prezintă o serie de dansatori cu mişcări spasmodice şi mină tristă, care fac mişcări de balet dramatice, de moarte şi renaştere în ritm sacadat. Cu puţină imaginaţie toată această creaţie ar putea deveni un musical pe Broadway. Dansatorii se mişcă uneori precum zombii din "Walking Dead", cu mâinile fluturând în jurul corpului şi fără a părea că se percep unul pe altul. Ar putea fi o metaforă despre însingurarea provocată de pandemie.

Spre final apare o percuţie în plus şi din păcate nu vedem vreo urmă de final fericit. Piesa şi clipul au sosit pe 17 noiembrie 2021, iar nou ediţie de album "Everyday is Christmas" extinde tracklist-ul albumului de acum 3 ani cu 3 piese noi. Pe lângă "Pin Drop" pe disc se află şi "Santa Visits Everyone" şi "Snowman (Slowed Down and Snowed în Remix", remix inspirat de TikTok aparent.

Luna trecută Sia a lansat o piesă mai văratică şi veselă, "Dynamite", în colaborare cu Sean Paul, la 5 ani de la colaborarea "Cheap Thrills". În ultimii ani Sia s-a alăturat trupei LSD, din care fac parte şi rapperul Labrinth şi producătorul şi DJ-ul Diplo, lansând hituri ca "Thunderclouds". Începutul de an nu avea să fie prea bun pentru cântăreaţă de la Antipozi, al cărei film "Music" a primit 3 premii "Zmeura de Aur". A fost şi foarte criticat pentru modul în care Maddie Ziegler prezintă comportamentul unei persoane ce suferă de autism.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Sean Paul şi Sia prezintă piesa "Dynamite" - AUDIO

Sean Paul şi Sia se reunesc la 5 ani de la hitul "Cheap Thrills" pentru a lansa o nouă piesă împreună, "Dynamite". Rezultatul este un single dancehall cu sound tropical şi dansabil, de vară, în contradicţie cu perioada anului în care ne aflăm. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Sean Paul Sia Dynamite
Coperta single Sean Paul Sia Dynamite │ FOTO: Sean Paul

"Dynamite" este un single produs de Banx & Ranx şi Greg Kurstin, acesta din urmă producând şi precedenta colaborare între Sia şi Sean Paul, "Cheap Thrills". Melodia este una veselă, de petrecere pe malul mării, iar Sean Paul are prim planul, cântând cu clasicul său timbru şi accent insular, specific dancehall. Sia intervine cu vocalize şi un timbru unic, care a consacrat-o, apărând în special pe refren. Are şi acel "cracking" în voce pe care îl foloseşte de obicei în live-urile cu instrumental minim.

Sean Paul a declarat următoarele despre colaborare:

"Dynamite" a pornit ca piesă de good vibe. După ce am înregistrat "Cheap Thrills", eu şi Sia am ştiut că vom înregistra un alt single, iar "Dynamite" este a doua parte. Banx & Ranx, Greg Kurstin, eu şi Sia, noi am lucrat la această melodie şi sper ca oamenii să graviteze spre cea ca în cazul primei piese.

"Dynamite" este un disc de feel good pentru mine şi vreau să îi mulţumesc lui Sia şi echipei sale, echipei mele Dutty Rock, echipei de manageri şi mamei mele care mi-a prezentat muzica creată de Sia.

Acest single vine după "Only Fanz", piesa lansată de Sean Paul alături de Ty Dolla $ign în august şi gândită pentru a împuternici femeile care foloseau în mod creativ platforma de creare de content foto şi video. Sia a mai avut o reuniune cu hitmakerul său preferat în ultimul an, David Guetta, cei doi lansând single-ul "Let's Love". Muzicienii au scos hit după hit şi vin în minte "Titanium", "Flames", "She Wolf", "Bang My Head" şi altele.

Ultimul an nu a fost chiar ideal pentru Sia totuşi, deoarece filmul său dramatic despre experienţa unei persoane cu autism, "Music" a luat Zmeura de Aur. Criticii şi fanii au avut o problemă cu modul în care dansatoarea Maddie Ziegler prezenta comportamentul unei persoane ce suferă de această afecţiune. S-a creat chiar o petiţie pentru a se retrage nominalizarea la Globurile de Aur a filmului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5