Urmărește-ne în Social Media

Trooper - Rupi Tăcerea!

Trooper a ales o zi atipică pentru a îşi lansa cel mai nou single, "Rupi Tăcerea!". Melodia a debutat într-o duminică seara, pe 21 noiembrie şi e destul de animată încât să îţi alunge starea de angoasa asociată finalului de weekend. Auzim solo-uri foarte rapide şi vedem un videoclip în care un angajat refuza să se mai lase călcat în picioare.

Formaţia Trooper a anunţat recent că va lansa al zecelea album din cariera, "X" în zilele de 3 şi 4 iunie 2022 în clubul Quantic (outdoor) din Bucureşti. Acum avem ocazia să ascultăm un prim single de pe acel LP, "Rupi Tăcerea!", cu un ritm mitraliant de heavy metal cu influenţe de thrash şi o voce a la Maiden a solistului Coiotu'. În videoclip vedem un pesonaj masculin care se agaţă de rebeliune prin cercei şi barbă, dar la birou este umilit şi supus şefului şi constrângerilor moderne.

Fiecare propunere nouă a angajatului este respinsă şi acesta pare prins într-un veritabil limbo, intre iad şi rai, retrăind la nesfârşit aceeaşi umilinţă. Am fi crezut că se va termina ca în "Fight Club", dar de fapt protagonistul are câteva vorbe de duh de spus colegilor de muncă şi şefilor şi cam atât.

Solistul Coiotu' a declarat următoarele despre noul track:

Mi-am dorit mult să includem pe album o piesă de genul ăsta. Balaurul mi-a trimis o variantă demo și... a fost dragoste la primă audiție. Are energie, are forță, are mesaj, are tot ce mi-am dorit. O am în telefon de multe săptămâni și a fost extrem de greu să nu o împart cu toți iubitorii de Trooper. Dar acum așteptarea a luat sfârșit!

Filmările au fost realizate alturi de Mihai Vasilescu, regizorul care s-a ocupat şi de videoclipurile pieselor Trooper "Două roţi", "Corupţia Ucide", "În Ziua a Opta", "Liceul cimitir", "Te Simt", "Lumea s-a stins" şi "Doar a mea". Cele două concerte Trooper din 3 şi 4 iunie 2022 vor avea setlist-uri complet diferite. Cat despre noul LP, el include single-uri ca "Rădăcini de dor", "Lumea s-a stins" şi "Dragoste falsă", unele melodii fiind înregistrate în perioada de izolare. Balaurul s-a ocupat ca de obicei de producţia acestui disc, iar pe partea de mix şi master îl avem pe Peter Rutcho, care a colaborat cu Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation.

Trooper are în spate 26 de ani de activitate, 9 albume de studio şi concerte în faţa a peste 800.000 de oameni. Grupul a ţinut peste 850 de concerte şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth şi WASP. Formaţia provine din Târgovişte şi şi-a luat numele de la piesa "The Trooper" a celor de la Iron Maiden.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 3 iunie 2022

Trooper - lansare album

Loc
Quantic Club
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Trooper susține un concert simfonic la Sala Palatului în 2023

Trooper va marca 28 de ani de activitate printr-un concert programat la Sala Palatului pe 19 noiembrie 2023. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Fanii Trooper vor avea ocazia de a-și urmări trupa favorită într-o variantă acompaniată de o orchestră formată din 50 de persoane. Primul proiect simfonic al formației a avut loc în 2009, cu ocazia lansării albumului "Vlad Țepeș - Poemele Valahiei", însă într-o formulă mult mai restrânsă față de ceea ce va însemna concertul pe care influenta formație românească de rock îl va pune în scenă în al 28-lea an de activitate.

"Este cel mai important concert Trooper pe care l-am pus în scenă în toți anii de carieră. De 13 ani încercăm să aducem în fața voastră proiectul Trooper Simfonic, iar acum așteptarea a luat final. O să fie o seară grandioasă pentru toți cei care vor participa la eveniment. Ne-am propus să îl filmăm și să îl înregistrăm, ca să ne asigurăm că acest moment extraordinar din istoria Trooper va rămâne mereu cu noi. Sper să ne fiți alături și de data asta - pentru cel mai ambițios proiect de până acum", a precizat Alin "Coiotu"Dincă, solistul Trooper.

În aproape trei decenii de carieră, Trooper a lansat 10 albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Trooper înseamnă: Alin "Coiotu" Dincă - voce, Aurelian "Balaurul" Dincă - chitară, Ionuț "Oscar" Rădulescu - bass, Cristian Oftez - chitară, Ionuț "John" Covalciuc - tobe.

Bilete concert Trooper Simfonic la Sala Palatului

Prețul biletelor variază în 83 și 177 lei, în funcție de categoria și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare