"Diferențe" este primul single pe care Satoshi îl lansează alături de Global Records. Prin această melodie, cântărețul ne îndeamnă să ne bucurăm de diversitatea umană și să ne concentrăm asupra aspectelor care ne unesc și ne fac să ne simțim conectați, indiferent de origine sau experiență de viață. "Diferențe" devine o meditație asupra naturii umane și a modului în care putem să ne îmbrățișăm diversitatea pentru a construi un viitor mai luminos și mai unit.
"O să pară penibil sau cel puțin straniu, dar ideea de bază a piesei <<Diferențe>> o aveam în minte de ceva timp, fiind provocată de către reflexia mea asupra devizei Uniunii Europene - <<Uniți Prin Diversitate>>. Lol. Știu. :))
Dar la un moment dat am început să mă gândesc la lozinca asta și să o dezbat în capul meu. La prima vedere mi se păru' ceva mult prea abstract și populist, dar apoi am înțeles că e un adevăr cu care rezonez - fiind atât de mulți și diferiți (cel puțin aparent), ca stil de viață, preferințe, opinii etc - ceea ce ne unește este însuși faptul că suntem diferiți. Poate nașterea, moartea, digestia și respirația ar mai fi:))) Dar nu e asta - spuneam că din moment ce ne face la fel faptul că suntem diferiți, nu ne rămâne decât să învățăm să conviețuim cu diferențele unul altuia, să le acceptăm și să stabilim mereu granițe personale și comunitare în care fiecare are loc. După care dezvoltasem gândul și înțelesesem că lucrurile care ne unesc sunt mai puternice, mai constructive decât cele care ne separă - părinții, necesitatea unui adăpost, dragostea interumană, dorul, nevoile, durerea și greutățile iminente ale vieții, necesitatea afecțiunii și grijii.
Am lucrat piesa cu Alexandru Turcu la producție. Este producătorul cu care mă înțeleg cel mai ușor de când sunt în România, atât uman, cât și artistic. Am lucrat ușor, în plăcere.
Videoclipul este regizat de Roman Burlaca, iar directorul de imagine a fost Alex Mureșan și este prima dată când colaborez cu el. Am onoarea de a lucra cu cei mai rezultativi și cotați oameni din industria multimedia din Republica Moldova și România.
Ideea unui cor a venit de la Turcu. Am înregistrat vocile la Chișinău, în studiourile BR Media Group. Țin să le mulțumesc mult pentru receptivitate și operativitate celor din cor: Natalia Casapciuc, Ileana Maștalin, Mihaela Mîrca, Diana Pazyniuk, Alexandra Antoniuc, Marian Spinei, Daniel Bostanica.
Sper să vă placă! Vă îmbrățișez", a povestit Satoshi.
Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile" și "Ochii".
Concerte & turnee
Irina Rimes a dezvăluit invitații pentru concertul "Descântatele" de la Arenele Romane
Au mai rămas câteva zile până la concertul "Descântatele", pe care Irina Rimes îl va susține la Arenele Romane din București. Artista va fi acompaniată pe scenă de o serie de invitați speciali. Te invităm să afli despre cine e vorba.
Pe 28 septembrie toate drumurile duc la Arenele Romane, unde Irina Rimes va împleti muzica cu miturile și poveștile străvechi și nu o va face singură. Primii invitați de seamă ai artistei sunt: Theo Rose, Surorile Osoianu, David Ciente, Satoshi și, gata să impresioneze publicul român, Magnat & Feoctist.
"Descântatele" este mai mult decât un concert, este o poveste despre cum natura își revendică locul și, alături de toate miturile sale, începe să înghită orașul, omul cu suflet, muzica și Arenele Romane. Prin acest spectacol, Irina Rimes explorează o conexiune profundă cu folclorul și rădăcinile sale, oferind publicului o perspectivă nouă asupra muzicii sale.
Concertul va include piese de pe noul EP, "Origini", precum și alte creații inedite, nelansate încă, care vor continua să surprindă și să încânte audiența. Cu un picior ancorat în realitate și cu altul în fantastic, publicul este invitat să danseze între lumi alături de Irina pe 28 septembrie.
Irina Rimes se bucură de aprecierea internațională cu "Dudadu", piesă extrasă de pe EP-ul Origini". Melodia a răsunat la Tomorrowland de trei ori, în remixuri realizate de Steve Aoki, Tiesto și talentatul producător Goldcher. Recent, artista a fost invitata specială a lui Steve Aoki pe scena festivalului UNTOLD, unde a interpretat live piesa remixată de legendarul DJ.
Irina este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.
Prețuri bilete concert Irina Rimes la Arenele Romane
- Biletele de acces pentru concertul "Descântatele" din 28 septembrie se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 149 lei (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Concerte & turnee
Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști
După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.
În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.
"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.
Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.
În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.
Prețuri bilete DWMT La Conac:
- Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
rap
Satoshi: "[...] muzica este făcută pentru a fi ascultată de oameni, simplu, firesc, ca o coloană sonoră a propriei vieți"
Satoshi a (re)deschis porțile propriei lumi muzicale odată cu lansarea albumului "+373". De-a lungul celor 16 piese, artistul rostește sincer versuri despre transformările legăturilor umane, dar și ale relației cu sinele, despre adevăruri și vulnerabilități. Te invităm să citești mai multe în interviul de mai jos.
"+373" este un material cât se poate de urban, cu beat-uri pe care să le simți din plin, care prezintă rădăcinile lui Satoshi atât ca loc, Republica Moldova, cât și ca moștenire a sunetului. "+373" este albumul care construiește un pod între trecut, cu a sa identitate și obișnuință și un viitor pe care artistul îl vrea altfel.
Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile", "Ochii", "Diferențe", dar și colaborarea cu Olga Verbițchi pentru "Nu ca pe un prieten".
Citește interviul acordat de Satoshi
InfoMusic: Acum că materialul "+373" a ieșit la lumină și este disponibil pentru oricine dorește să îl asculte, cum te simți tu când vezi această reușită în carieră? Ești mulțumit de rezultat?
Satoshi: Mă bucură mult că lumea chiar ascultă albumul, că oamenii l-au primit și integrat organic în viața lor și postează zilnic story-uri cu diferite piese de pe "+373" fie din mașină, fie de la sport, fie alături de copii, fie la grătar, fie în găști la rug, fie în birouri open space. Asta mă înduioșează enorm. Mă face să cred mai mult în drumul meu și în conexiunea cu lumea reală, pentru că muzica este făcută pentru a fi ascultată de oameni, simplu, firesc, ca o coloană sonoră a propriei vieți.
InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "+373" și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?
Satoshi: Prima piesă scrisă de pe "+373" a fost "Eu Chiar Am Văzut". Este una dintre cele mai personale, depresive și adevărate piese pe care le-am scris. E dedicată prietenului meu bun din facultate - Ioan-Cristi Vlad, cu care am trăit și studiat cot la cot 4 ani și care s-a înecat în Nistru în vara anului 2022. Un moment extrem de marcant pentru mine, în urma căruia multe lucruri în interiorul meu s-au schimbat. Piesa este necenzurată în orice sens - are un limbaj licențios, stradal moldovenesc obosit și neascuns, dar și neostentativ și prezintă viața și trăirile exact așa cum sunt, fără prea multe rezolvări plastice. Asta a determinat o nuanță specifică a exprimării și directitudinii ulterioare a albumului.
InfoMusic: Cum arată procesul tău de creație a unei piese? Urmezi un anumit șablon sau te lași purtat de valul inspirației?
Satoshi: Îmi place să caut instrumentale pe YouTube, până găsesc ceva ce mă mișcă, să dau maxim volumul și să cânt tot ce iese din mine. Îmi place să merg câteva ore pe jos cu un instrumental în urechi și să scriu textul în notițe. Îmi place să cânt 4 acorduri "triste" și rudimentare la chitară și să compun piese cât mai "de cântat între studenți", pe cât îmi iese :)).
InfoMusic: Ai spus într-un interviu că ai texte scrise prin notițe sau caiete. Care a fost acea mai atipică situație în care ți-a venit o idee pe care a trebuit neapărat să o scrii undeva?
Satoshi: Mă prinde scrisul uneori exact când adorm dulce și strâns, ahahah. Și acolo e o luptă între plăcerea somnului și realizarea faptului că mi-a venit un gând care merită notat.
InfoMusic: Pe 23 mai vei prezenta albumul "+373" live, într-un concert în Quantic. Cum te aștepți să decurgă acea seară, cum îți imaginezi că va fi publicul?
Satoshi: Vreau să se simtă aerul unității și al prieteniei între ascultători, să fie lumea cât mai călduroasă și unită, cât mai în jurul unei idei general umane. Și desigur, vom face Razyob.
InfoMusic: "Să mint nu pot" este una dintre piesele mele preferate de pe album, iar versul "Eu tot mai cred că pot schimba o lume-n care poți visa" mi-a rămas întipărit în minte. Lumea întreagă este a ta timp de o zi. Care ar fi prima măsură pe care ai lua-o pentru a îmbunătăți societatea în care trăim?
Satoshi: Mulțumesc mult pentru compliment. Apreciez că e anume piesa asta. Cred că e a doua sau a treia scrisă de pe album și poartă multă energie de-a mea de odinioară. Aș vrea să am abilitatea să cunosc toate limbile și să pot vorbi cu fiecare om de pe glob, să pot să îi aud povestea, durerile și bucuriile, să îl îmbrățișez și să îl luminez dacă aș putea. Cred că bunătatea umană e cea mai mare superputere a noastră.
InfoMusic: Este important ca un muzician să aibă modele, să fie inspirat de felul în care lucrează altcineva din breaslă sau contează mai mult să își urmeze propria cale și viziune, să pună mai mult accentul pe independența artistică/creativă?
Satoshi: Nu cred că există muzicieni care nu au modele și referințe, cel puțin, acumulate sau impregnate cândva demult în subconștient. Este absolut sănătos să absorbi, să reconfigurezi și să naști ceva nou. Nimic nu apare din nimic.
InfoMusic: Crezi că artiștii ar trebui să își dezvolte o anumită responsabilitate odată ce dobândesc notorietate? Având în vedere că ajung la un public variat, crezi că ar trebui să fie (mai) atenți la ce spun, cum spun, ce mesaje muzicale încearcă să transmită, cum se prezintă în public etc?
Satoshi: Cred că artiștii sunt în primul rând oameni și cred că oamenii trebuie să fie educați, școliți, să poată socializa sănătos, să se dezvolte ca personalități umane individuale, să se documenteze, să muncească, să cunoască viața și să își fondeze pe cât e posibil principiile și regulile de viață - de aici, restul va fi de la sine cu responsabilitatea civică.
InfoMusic: Cunoști întrebarea clasică de la un interviu de angajare: "Unde te vezi peste cinci ani?". Ei bine, eu vreau să te întreb cum au fost ultimii cinci ani pentru tine din punct de vedere profesional. Cum ai evoluat, ce lecții ai învățat, ce oportunități ți-au apărut în cale?
Satoshi: Acum 5 ani a apărut Satoshi. În toamna-iarna lui 2019. În martie 2020 am lansat prima piesă Satoshi. De atunci, a fost și este un continuu proces de căutare și construire a sinelui, de îndoieli și triumfuri. Am învățat și învăț să trăiesc și să fac muzică, să scriu, să citesc. Am foarte multe de înțeles și de învățat.
InfoMusic: Ai fost la un moment dat baterist în trupa Delta Pe Obraz. Cum simți diferențele dintre a fi cu microfonul în mână și a fi în spatele setului de tobe?
Satoshi: Îmi place mai mult să cânt la tobe. E mai natural pentru mine. E mult mai decerebralizat și instinctiv.
InfoMusic: Dacă ai putea să organizezi propriul festival muzical, cum s-ar numi și care ar fi câteva trupe sau artiști pe care i-ai dori ca headlineri?
Satoshi: L-aș numi HIGHWAY și i-aș chema pe Irina Kairatovna din Kazahstan, pe Scooter, pe Twenty One Pilots, pe Alblak 52 și pe Limp Bizkit.