Urmărește-ne în Social Media

Satoshi x Olga Verbițchi - Nu ca pe un prieten

Satoshi și Olga Verbițchi colaborează pentru prima dată și lansează "Nu ca pe un prieten", o piesă ce explorează subtilitățile relației dintre doi oameni care trec printr-o situație dificilă: friend zone-ul. Urmărește videoclipul în articol.

"Nu ca pe un prieten" a fost scrisă de Satoshi și Olga Verbițchi. Producția a fost realizată de Cătălin Temciuc și Alexandru Turcu. Videoclipul, regizat de Roman Burlaca și cu imaginea semnată de Alexandru Mureșan, completează perfect atmosfera creată de piesă.

În prima parte a melodiei, vocea băiatului îndrăgostit transmite durerea și confuzia pe care le simte în timp ce încearcă să își exprime sentimentele față de persoana care îl plasează în friend zone. Versurile reflectă dezamăgirea și tristețea lui în fața respingerii, dar și dorința de a păstra conexiunea cu acea persoană, chiar dacă nu în modul dorit.

Pe de altă parte, vocea Olgăi Verbițchi aduce o nouă perspectivă asupra acestei relații complicate. Ea exprimă empatie și înțelegere pentru băiatul care este în friend zone, dar în același timp recunoaște limitele pe care le are în ceea ce privește oferirea unei relații romantice. Versurile ei dezvăluie lupta interioară a unei persoane care vrea să fie sinceră cu sine însăși și cu ceilalți, dar care înțelege că uneori dragostea nu poate fi forțată sau reciprocă.

"Scriu rar despre dragoste. Am câteva piese marcante pentru mine în acest sens, dar totuși, temele sociale sau mai bine zis, alte teme decât dragostea, îmi sunt mai apropiate și mă lasă mai ușor să le înțeleg și să le scriu. De data asta am vrut să vorbesc din altă perspectivă - cea de friend zone și de lucruri care nu se vorbesc nici măcar între 4 ochi.

Am vrut de mult timp o piesă cu Olga. Cred că acum i-a venit timpul. Mie îmi place mult cum a simțit și interpretat ea tema", a declarat Satoshi.

Olga a adăugat:

"Când mi-a arătat Vlad (Satoshi) prima oară această idee, demo-ul inițial care s-a născut din ceva ce a trăit el probabil, mi-a plăcut foarte mult și am rezonat la un nivel inexplicabil, nespunându-i însă despre asta. Apoi, într-o zi, mi-a trimis demo-ul și mi-a spus să scriu ce vreau, unde vreau pe piesă, ce simt și cum o văd eu, oferindu-mi șansa de a contribui poveștii lui. Mi-a fost foarte plăcut, m-am gândit ceva timp și am realizat că este ceva prin ce trece toată lumea, și cum ar fi dacă în piesa asta EA îi răspunde LUI la ce spune. Cam despre asta este partea mea din piesă, răspunsul meu față de EL, într-o situație între două personaje care se iubesc și se urăsc egal, două persoane care își doresc un parteneriat, dar nu sunt compatibili cât este necesar pentru asta și desigur, în final, despre două personaje care cedează și se lasă despărțiți sperând că ar putea avea un alt final într-o altă viață."

Comentarii

Albume noi

Satoshi își explorează originile cu albumul "+373" - AUDIO

"+373" este albumul care marchează originile artistului Satoshi, atât prin sunet, cât și prin versuri. Te invităm să afli mai multe despre acest material și să asculți piesele care îl compun.

Publicat

pe

Artwork Satoshi - album "+373"
Artwork Satoshi - album "+373" │ FOTO: Global Records

De-a lungul celor 16 piese, Satoshi rostește sincer versuri despre transformările legăturilor umane, dar și ale relației cu sinele, despre adevăruri, vulnerabilități și situații care uneori dor. Este un material cât se poate de urban, cu beat-uri pe care să le simți din plin, care prezintă rădăcinile lui Satoshi atât ca loc, Republica Moldova, cât și ca moștenire a sunetului. "+373" este albumul care construiește un pod între trecut, cu a sa identitate și obișnuință și viitorul pe care artistul îl vrea altfel.

Albumul "+373" a fost scris de Satoshi, cu ajutorul lui Tensso (Cătălin Temciu), Emilien Bugarovici, Bogdan Khristoforov și Anatolie Badicu pentru partea de producție.

"Numele albumului reprezintă codul telefonic al Republicii Moldova și este felul de a spune Moldova fără a o spune la propriu. Îl tastează cei plecați peste hotare care simt casa mai intens și îl înțeleg cei dintre Nistru și Prut ca pe un simbol identitar doar al lor.

Este un album din 16 track-uri care nu conține piese de dragoste. Despre ce e? Despre gândirea din Moldova, atât de bine, cât și de ce îi este neplăcut autorului să recunoască. Despre cum simte și transpune lumea din jur un tânăr din Republica Moldova. Despre vulnerabilitate și autosesizare. Despre autocritică și dorința de a vedea o lume mai empatică, mai perseverentă și mai împăcată cu ceea ce este. Albumul conține multe <<represent-uri>>, referințe și nume care fac trimitere atât la Moldova, cât și la Cahul, orașul meu de baștină, dar și la contextul în care a fost scrisă muzica mea.

Este un album despre identitate - atât personală, cât și națională. De bine și de rău, dar sigur, așa cum este", a declarat Satoshi.

Născut în 1998 în Cahul, Moldova, Satoshi este o voce fresh în peisajul muzicii urbane, cunoscut pentru stilul său inovator, cu rădăcini din muzica tech trap și chopper rap. Satoshi a început să lucreze la primul său album în 2020, iar în 2022 a lansat cu succes primul album de studio intitulat "RUSH". Printre single-urile lansate și bine primite se numără "Mama mi-a spus" și "Foaie Verde", "Căștile Mele", care a fost prezentat în avanpremieră la Urbanist Sessions. Colaborarea sa cu Carla's Dreams pentru "Noaptea pe la 3" a avut un impact serios și i-a adus o bază de fani în România. Au urmat single-urile "Dansăm", "Unde Verile", "Ochii", "Diferențe", dar colaborarea cu Olga Verbițchi pentru "Nu ca pe un prieten".

AUDIO: Satoshi - album "+373"

Citește în continuare