Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber

Videoclip oficial: Sabaton - Primo Victoria (World of Tanks Version)

Cea mai celebră melodie de la Sabaton, "Primo Victoria" tocmai a primit un videoclip nou. Nu e orice clip, ci unul inspirat de celebrul joc World of Tanks. Muzicienii au propriul tanc în acel MMO şi au devenit pentru o perioadă imaginea celebrului titlu.

"Primo Victoria" în varianta nouă alternează scenele cu muzicienii cântând acest imn despre lupte glorioase cu secvenţe de la interiorul tancului. Evident vedem şenilatele în acţiune, trăgând cu obuze în păduri mai mult sau mai puţin CGI. Printre tranşee, tancuri şi sârmă ghimpată muzicienii prezintă riff-urile trademark care au răsunat de multe ori în clipuri create de fani cu secvenţe din filme ca "Saving Private Ryan" sau alte pelicule de război.

Metaliştii suedezi au anunţat că împreună cu World of Tanks au creat un nou gen muzical: "tank metal". E cunoscută dragostea pentru istorie şi bătălii celebre a grupului muzical, întrupată în versurile pieselor celebre. "Primo Victoria" este o piesă de pe albumul Sabaton din anul 2005 şi este cea mai aşteptată la concerte şi apreciată de fani.

Pentru a realiza noul videoclip a fost nevoie şi de puţină şansă. Astfel cei de la Wargaming au aflat că muzicienii din Sabaton erau jucători World of Tanks ca oricare alţii şi imediat s-a pus în mişcare o colaborare.

Regizorul clipului rezultat este Zoran Bihac, cunoscut pentru reclamele sale şi alte videoclipuri precum "Mein Herz Brennt" al celor de la Rammstein sau "Praise Abort" al lui Lindemann.

O parte din cadrele ce apar în clip au fost filmate la Arsenalen Tank Museum din Suedia. Secvenţele de acţiune au avut loc la o bază militară din Belarus, unde metaliştii au putut pilota tancuri reale din Al Doilea Război Mondial. Cu ocazia acestei colaborări un tanc special Primo Victoria Strv 81 a început să fie inclus în joc de azi, cu artiştii ca echipaj.

Sabaton ne-au vizitat în lună martie a acestui an, într-un concert sold out rapid la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Sabaton
Videoclipuri cu Sabaton
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE