Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Defence of Moscow

Sabaton a lansat un nou videoclip în stil propriu, "Defence of Moscow", care prezintă una dintre bătăliile cruciale din Al Doilea Război Mondial. Piesa a sosit aproape de 9 mai, ziua în care ruşii sărbătoresc învingerea armatei germane în conflagrația globală. Noul clip este animat cu tancuri, obuze şi momente intense cu membrii trupei. Poate fi urmărit în articol.

Legenda power metal Sabaton a lansat single-ul "Defence of Moscow" în prag de aniversare a victoriei ruşilor din Al Doilea Război Mondial, iar la câteva zile după a sosit şi videoclipul oficial. Sabaton cântă despre lupte din perspectiva ruşilor, conduşi de Iosif Stalin, cu o Armată Roşie care a respins atacurile forţelor germane din marea bătălie a Moscovei. La bază această piesă este un cover după superstarul Radio Tapok, convertit în imn power metal, cu un solo savuros la final.

Dacă ascultaţi cu atenţie acel solo veţi recunoaşte câteva note familiare, acestea fiind chiar imnul Rusiei. De altfel comentariile de pe YouTube la clip şi single abundă de cuvinte ale ruşilor, în care s-a trezit mândria naţională văzând cum sunt zugrăviţi de suedezi. Alegerea Radio Tapok pentru un cover nu este întâmplătoare, artistul fiind foarte popular în ţările vorbitoare de rusă şi viralizandu-se şi internaţional prin coveruri după Linkin Park.

Sabaton a mai colaborat cu Radio Tapok şi în 2020, pe versiunea live a piesei "The Attack of the Dead Men". Coverul cel nou este în limba engleză şi primeşte suflul clasic Sabaton, energetic, înălţător şi cu aer de imn. Pentru a sărbători aceasta lansare, formaţia suedeză a scos şi un vinil de 7 inch roşu ca para focului, cu inscripţii inspirate de victoria ruşilor.

La început de primăvară Sabaton a lansat piesa "Livgardet", un tribut pentru garda regală din Suedia, care împlinea 700 de ani. Ultimul album al formaţiei este "The Great War", lansat în 2019 şi având ca tematica Primul Război Mondial şi faptele de vitejie de acolo. Era al nouălea LP al trupei, care a avut unul dintre marile concerte pre-pandemie. E vorba despre cel de pe arena Wembley din Londra în februarie 2020. Judas Priest a ales Sabaton ca trupă principală în deschidere în turneul nord american "50 Heavy Metal Years", programat pentru toamna lui 2021.

În 2022 urmează un turneu cu 29 de opriri pentru Sabaton.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Concert Sabaton la București în 2022: consultă programul și regulile de acces

Sabaton concertează pe 25 iulie la Arenele Romane din București în cadrul turneului "The Tour to End All Tours" care trece și prin România. În deschidere vor cânta Dynazty din Suedia. Te invităm să afli mai multe informații utile pe care le-au comunicat organizatorii.

Publicat

pe

Concert Sabaton la Turbohalle pe 19 martie 2013

Sabaton nu mai are nevoie de nicio prezentare. Suedezii se reîntorc la București și promit un show cu totul special care va plimba publicul prin întreaga muzică a formației, precum și prin cele mai importante etape istorice, cum au obișnuit deja.

Program concert Sabaton la Arenele Romane

 • OPEN DOORS 18:30
 • Dynazty 19:15 - 20:30
 • SABATON 21:00 - 23:00

Reguli de acces la concertul Sabaton

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:30, iar concertele încep la ora 19:15. După deschiderea porților, puteți sosi la orice oră doriți pentru a vă vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei.

Pentru biletele de pe Teren accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane.

Biletele oferă participanților acces doar în categoriile în care și-au cumpărat bilet.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugam în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Fanii care au bilete pe scaune se pot plimba dintr-o parte în alta a arenelor ca să ajungă la zona de merch de pe coronament, dar nu pot intra pe teren (și viceversa - fanii de pe teren nu pot intra în zonele cu scaune). De asemenea, staționarea pe coronament pentru a privi concertul este interzisă din două motive: 1) nu se aude bine 2) nu trebuie blocate căile de evacuare.

 • Categoria Premium - Bilete cu loc în sectoarele K, E
 • Categoria Teren - Bilete fără loc, în fața scenei, pe teren
 • Categoria Acces General  - Bilete cu loc în Arenă, mai puțin în sectoarele K și E

Bilete concert Sabaton:

Prețul biletelor variază între 254 și 194 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare