Urmărește-ne în Social Media

Sabaton - Defence of Moscow

Sabaton a lansat un nou videoclip în stil propriu, "Defence of Moscow", care prezintă una dintre bătăliile cruciale din Al Doilea Război Mondial. Piesa a sosit aproape de 9 mai, ziua în care ruşii sărbătoresc învingerea armatei germane în conflagrația globală. Noul clip este animat cu tancuri, obuze şi momente intense cu membrii trupei. Poate fi urmărit în articol.

Legenda power metal Sabaton a lansat single-ul "Defence of Moscow" în prag de aniversare a victoriei ruşilor din Al Doilea Război Mondial, iar la câteva zile după a sosit şi videoclipul oficial. Sabaton cântă despre lupte din perspectiva ruşilor, conduşi de Iosif Stalin, cu o Armată Roşie care a respins atacurile forţelor germane din marea bătălie a Moscovei. La bază această piesă este un cover după superstarul Radio Tapok, convertit în imn power metal, cu un solo savuros la final.

Dacă ascultaţi cu atenţie acel solo veţi recunoaşte câteva note familiare, acestea fiind chiar imnul Rusiei. De altfel comentariile de pe YouTube la clip şi single abundă de cuvinte ale ruşilor, în care s-a trezit mândria naţională văzând cum sunt zugrăviţi de suedezi. Alegerea Radio Tapok pentru un cover nu este întâmplătoare, artistul fiind foarte popular în ţările vorbitoare de rusă şi viralizandu-se şi internaţional prin coveruri după Linkin Park.

Sabaton a mai colaborat cu Radio Tapok şi în 2020, pe versiunea live a piesei "The Attack of the Dead Men". Coverul cel nou este în limba engleză şi primeşte suflul clasic Sabaton, energetic, înălţător şi cu aer de imn. Pentru a sărbători aceasta lansare, formaţia suedeză a scos şi un vinil de 7 inch roşu ca para focului, cu inscripţii inspirate de victoria ruşilor.

La început de primăvară Sabaton a lansat piesa "Livgardet", un tribut pentru garda regală din Suedia, care împlinea 700 de ani. Ultimul album al formaţiei este "The Great War", lansat în 2019 şi având ca tematica Primul Război Mondial şi faptele de vitejie de acolo. Era al nouălea LP al trupei, care a avut unul dintre marile concerte pre-pandemie. E vorba despre cel de pe arena Wembley din Londra în februarie 2020. Judas Priest a ales Sabaton ca trupă principală în deschidere în turneul nord american "50 Heavy Metal Years", programat pentru toamna lui 2021.

În 2022 urmează un turneu cu 29 de opriri pentru Sabaton.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Sabaton anunţă un nou album: "The War to End All Wars" - Teaser Video

Metaliştii suedezi Sabaton au anunţat un nou album întitulat "The War to End All Wars", oferind şi un teaser pentru acest LP. Formaţia a petrecut ultimele 2 decenii cântând despre mari bătălii istorice şi acum ne pregăteşte încă un material special de acest gen, despre care avem detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Sabaton The War to End All Wars
Coperta album Sabaton The War to End All Wars │ FOTO: Sabaton

Au trecut 2 ani de la lansarea lui "The Great War", un album concept despre primul război mondial, iar în ultimul an formaţia a pus la punct următorul capitol al poveştii sale. A luat în calcul crearea unui disc despre istoria Suediei, ţara sa de baştină, sau despre Războiul Civil din Statele Unite. Şi bătăliile lui Napoleon şi Cruciadele au fost în cărţi la un moment dat, dar până la urma Sabaton a ales începutul secolului 20 ca tema noului album.

Aşa a luat naştere "The War to End All Wars", alegând să mai spună poveşti din Primul Război Mondial. Solistul şi liderul trupei, Joakim Broden a acordat un interviu recent publicaţiei canadiene The Metal Voice, în care a spus următoarele:

Este foarte mult un album Sabaton dacă ne gândim. Am fost o formaţie evoluţionară şi nu revoluţionară. Există întotdeauna surprize pe un album Sabaton, dar nu vom da cu banul şi nu vom face ceva total diferit pe fiecare piesă sau album nou. Da, vor fi câteva surprize pe fiecare material şi acum ascult şi aprob master-ul noului release chiar în acest moment.

Este întotdeauna subiectiv. Cred că este lamentabil când un artist spune "este cel mai bun album pe care l-am făcut vreodată" şi continuă să promoveze textul ăsta obosit. Eu spun că ascultătorul trebuie să decidă asta, dar ştiu sigur că toţi oamenii din trupă, care şi fără să stea în aceeaşi cameră împreună, pentru că le-am livrat pre-mix-urile tuturor au exclamat "F*ck, sună grozav".

Toţi sunt mulţumiţi de producţie de această dată şi avem un consens.

Artistul a confirmat şi că nici unul dintre single-urile recent lansate de Sabaton, "Livgardet", "Defence of Moscow" şi "Kingdom Come/Metal Trilogy" nu va fi inclus pe album. Asta pentru că materialul discografic e complet nou şi separat, cu o altă direcţie şi o altă temă. Sabaton a anunţat în vara lui 2021 şi turneul "Tour to End All Tours", care se va desfăşura în primăvara lui 2022, incluzând 26 de oraşe şi 17 ţări.

În deschidere va cânta trupa din Mongolia The HU şi metaliştii finlandezi de la Lordi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3