Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nightwish va filma concertele din Sao Paulo şi Buenos Aires pentru un DVD live

Nightwish şi-a anunţat intenţia de a lansa un viitor DVD cu concertele sale, urmând a înregistra reprezentaţiile din perioada următoare. Trupa are programată o oprire în Sao Paulo, Brazilia pe 28 septembrie şi în Buenos Aires, Argentina pe 30 septembrie. Aflaţi detalii despre planurile trupei în cadrul articolului.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Publicul central şi sud american este unul dintre cele mai pasionale şi calde de pe glob. Nu e de mirare că Slipknot a creat un soi de film de lung metraj/documentar în această zonă, iar Metallica a publicat multiple clipuri înregistrate în America Latină. Nightwish se află în plin turneu mondial "Decades", aniversând 20 de ani de activitate.

Pianistul trupei, Tuomas Holopainen a declarat că Nightwish a luat decizia de a filma concertele din turneul actual pentru că vor fi multe momente unice. O bună parte din melodiile cantate în acest turneu nu vor mai fi auzite vreodată, de aceea trebuie imortalizat momentul. Acelaşi Holopainen a dezvăluit în iulie că el are gata scris un album nou în proporţie, de 80, până la 90%.

Va fi un LP cu 10 sau 11 piese, dar nu ar trebui să îl aşteptaţi prea curând. Planurile sunt ca înregistrările să înceapă vara viitoare, în iulie, iar lansarea va avea loc în primăvara lui 2020. Se pare că muzicienii se pregătesc deja de următorul deceniu de activitate. Tuomas subliniază şi că viitorul disc va avea o temă comună care va uni piesele, ca o poveste care se va regăsi în versuri.

Pianistul ţine totul sub cheie, iar conceptul nu a fost încă dezvăluit colegilor. Când va fi gata acest LP, el va fi al doilea efort de studio al trupei cu solista Floor Jansen, care a devenit membru permanent al grupului din 2012 încoace. Cât despre activitatea de globetrotting, luna noiembrie îi va prinde pe muzicieni în Madrid, Barcelona şi Bilbao, iar "Decades" duce Nightwish pe tot globul.

În ultimele săptămâni nordicii au avut concerte în Germania, iar luna trecută trupa a ajuns şi la Bucureşti, la Romexpo. A fost o reprezentaţie generoasă, cu 19 de piese, printre care melodii clasice precum "End of All Hope", "Wish I Had an Angel" sau "Nemo".

Comentează

Albume noi

Nightwish anunţă un nou album, "Yesterwynde"; Când apare primul single?

Nightwish le face o bucurie fanilor fix înainte de Paşte, anunţând un nou album, intitulat "Yesterwynde". Acesta va fi lansat pe 20 septembrie 2024, prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Coperta album Nightwish Yesterwynde
Coperta album Nightwish Yesterwynde │ FOTO: Nightwish

"Yesterwynde" este al zecelea album al celor de la Nightwish, succesorul lui "Human. :II: Nature", care a sosit în 2020. Ni se promite o "călătorie fantastică prin timp, amintiri şi "îngerii mai buni ai naturii umane". Cel puţin aşa anunţă Tuomas Holopainen, omul de la clape şi principalul compozitor al formaţiei. A durat 3 ani producţia acestui LP.

Iată tracklist-ul lui "Yessterwynde":

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strânge Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Primul single de pe noul album Nightwish din 2024 va fi "Perfume of the Timeless", care va fi lansat pe 21 mai 2024. În ianuarie, toboşarul Kai Hahto vorbea despre acest material cu presa, spunând că nu va fi la fel ca "Human. :II: Nature", ci un pic mai heavy. Evident, Nightwish fiind Nightwish nu vor lipsi părţile orchestrale şi simfonice.

Ce e ciudat e ca acelaşi toboşar a spus în cadrul unui alt interviu că Nightwish va lua o pauză de 2-3 ani de la concerte. În aprilie 2023 trupa îşi informase fanii că ia o pauză şi că nu va mai ţine reprezentaţii live în "viitorul apropiat", nici măcar pentru a promova noul LP. Motivele sunt unele personale se pare şi au de-a face cu viitorul şi binele trupei.

Speră totuşi ca fanii să se consoleze cu aceste 12 piese noi şi 3 videoclipuri aflate în pregătire.

Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic fondată în 1996 în orașul Kitee. S-a remarcat prin combinarea elementelor de metal cu influențe simfonice și orchestră, creând un sunet distinctiv și epic. Printre membrii fondatori se numără Tuomas Holopainen (clape, pian), Emppu Vuorinen (chitară) și Tarja Turunen (voce). Cu toate că Nightwish a trecut prin mai multe schimbări de componență în ceea ce privește vocaliștii de-a lungul anilor, trupa a continuat să cunoască succesul pe plan internațional.

Albumul lor de debut, "Angels Fall First", a fost lansat în 1997, iar de atunci au urmat o serie de albume care au consolidat poziția lor în industria muzicală, precum "Oceanborn" (1998), "Wishmaster" (2000), "Century Child" (2002), și "Once" (2004). Acesta din urmă a fost albumul care i-a adus trupei o notorietate mai amplă și a conținut hit-uri precum "Nemo" și "Wish I Had an Angel".

Citește în continuare

Trending