Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nightwish va filma concertele din Sao Paulo şi Buenos Aires pentru un DVD live

Nightwish şi-a anunţat intenţia de a lansa un viitor DVD cu concertele sale, urmând a înregistra reprezentaţiile din perioada următoare. Trupa are programată o oprire în Sao Paulo, Brazilia pe 28 septembrie şi în Buenos Aires, Argentina pe 30 septembrie. Aflaţi detalii despre planurile trupei în cadrul articolului.

Publicat

pe

Concert aniversar Nightwish 20 de ani la București 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Publicul central şi sud american este unul dintre cele mai pasionale şi calde de pe glob. Nu e de mirare că Slipknot a creat un soi de film de lung metraj/documentar în această zonă, iar Metallica a publicat multiple clipuri înregistrate în America Latină. Nightwish se află în plin turneu mondial "Decades", aniversând 20 de ani de activitate.

Pianistul trupei, Tuomas Holopainen a declarat că Nightwish a luat decizia de a filma concertele din turneul actual pentru că vor fi multe momente unice. O bună parte din melodiile cantate în acest turneu nu vor mai fi auzite vreodată, de aceea trebuie imortalizat momentul. Acelaşi Holopainen a dezvăluit în iulie că el are gata scris un album nou în proporţie, de 80, până la 90%.

Va fi un LP cu 10 sau 11 piese, dar nu ar trebui să îl aşteptaţi prea curând. Planurile sunt ca înregistrările să înceapă vara viitoare, în iulie, iar lansarea va avea loc în primăvara lui 2020. Se pare că muzicienii se pregătesc deja de următorul deceniu de activitate. Tuomas subliniază şi că viitorul disc va avea o temă comună care va uni piesele, ca o poveste care se va regăsi în versuri.

Pianistul ţine totul sub cheie, iar conceptul nu a fost încă dezvăluit colegilor. Când va fi gata acest LP, el va fi al doilea efort de studio al trupei cu solista Floor Jansen, care a devenit membru permanent al grupului din 2012 încoace. Cât despre activitatea de globetrotting, luna noiembrie îi va prinde pe muzicieni în Madrid, Barcelona şi Bilbao, iar "Decades" duce Nightwish pe tot globul.

În ultimele săptămâni nordicii au avut concerte în Germania, iar luna trecută trupa a ajuns şi la Bucureşti, la Romexpo. A fost o reprezentaţie generoasă, cu 19 de piese, printre care melodii clasice precum "End of All Hope", "Wish I Had an Angel" sau "Nemo".

Trending