Urmărește-ne în Social Media

Nightwish - Perfume Of The Timeless

Nightwish a lansat single-ul "Perfume of the Timeless", de pe albumul "Yesterwynde", care se va lansa pe 20 septembrie. Va sosi prin casa de discuri Nuclear Blast şi este al zecelea LP al finlandezilor.

Trebuie spus şi că "Yesterwynde" este primul album Nightwish fără basistul şi solistul Marko Hietala din 2002 încoace. Pe atunci se lansa LP-ul "Century Child". De datoriile vocale se ocupă Floor Jansen, solista principală şi Troy Donockley, multi instrumentalist. Grupului i s-a alăturat şi Jukka Koskinen, basist nou, care deja s-a integrat bine în Nightwish.

Poate cel mai ciudat lucru la noul album al formaţiei e că nu a primit un turneu de promovare. Motivele sunt unele "personale", dar nu legate de sarcina solistei Jansen, care a născut al doilea copil în octombrie 2023, în ciuda speculaţiilor presei. Tuomas a subliniat totuşi că nu e finalul trupei, ci doar o pauză de câţiva ani de la concerte.

Clăparul şi principalul compozitor Nightwish, Tuomas Holopainen a declarat pentru publicaţia Kerrang! următoarele despre acest single:

Când am avut prima întâlnire cu Nuclear Blast, vorbind despre noul album și single-uri, le-am spus că primul single va fi o melodie numită "Perfume Of The Timeless" și are o durată de opt minute și jumătate, iar refrenul vine la 3:30. Și au fost, de genul, "Perfect!" Cred că asta are de-a face cu faptul că avem o moștenire lungă. Știi, putem face orice vrem, și eu fac asta, dar ne spune ceva că putem face asta. Mai ales când am auzit că pentru Spotify e bine să înceapă vocea după 15 secunde din melodie, sau oamenii vor sări peste piesa; nu mai au atenția necesară.

Cât despre videoclip, el este un tribut pentru milioanele de strămoşi şi vieţile celor de dinaintea noastră. Au trecut 4 ani de la ultimul album al trupei, ineditul "Human. :II: Nature", doar că acum sunetul a devenit mai heavy şi cu simfonii mai complexe. În acelaşi timp avem de-a face cu un final de trilogie, care începuse cu "Endless Forms Most Beautiful" în 2015.

Comentarii

Albume noi

Nightwish anunţă un nou album, "Yesterwynde"; Când apare primul single?

Nightwish le face o bucurie fanilor fix înainte de Paşte, anunţând un nou album, intitulat "Yesterwynde". Acesta va fi lansat pe 20 septembrie 2024, prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Coperta album Nightwish Yesterwynde
Coperta album Nightwish Yesterwynde │ FOTO: Nightwish

"Yesterwynde" este al zecelea album al celor de la Nightwish, succesorul lui "Human. :II: Nature", care a sosit în 2020. Ni se promite o "călătorie fantastică prin timp, amintiri şi "îngerii mai buni ai naturii umane". Cel puţin aşa anunţă Tuomas Holopainen, omul de la clape şi principalul compozitor al formaţiei. A durat 3 ani producţia acestui LP.

Iată tracklist-ul lui "Yessterwynde":

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strânge Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Primul single de pe noul album Nightwish din 2024 va fi "Perfume of the Timeless", care va fi lansat pe 21 mai 2024. În ianuarie, toboşarul Kai Hahto vorbea despre acest material cu presa, spunând că nu va fi la fel ca "Human. :II: Nature", ci un pic mai heavy. Evident, Nightwish fiind Nightwish nu vor lipsi părţile orchestrale şi simfonice.

Ce e ciudat e ca acelaşi toboşar a spus în cadrul unui alt interviu că Nightwish va lua o pauză de 2-3 ani de la concerte. În aprilie 2023 trupa îşi informase fanii că ia o pauză şi că nu va mai ţine reprezentaţii live în "viitorul apropiat", nici măcar pentru a promova noul LP. Motivele sunt unele personale se pare şi au de-a face cu viitorul şi binele trupei.

Speră totuşi ca fanii să se consoleze cu aceste 12 piese noi şi 3 videoclipuri aflate în pregătire.

Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic fondată în 1996 în orașul Kitee. S-a remarcat prin combinarea elementelor de metal cu influențe simfonice și orchestră, creând un sunet distinctiv și epic. Printre membrii fondatori se numără Tuomas Holopainen (clape, pian), Emppu Vuorinen (chitară) și Tarja Turunen (voce). Cu toate că Nightwish a trecut prin mai multe schimbări de componență în ceea ce privește vocaliștii de-a lungul anilor, trupa a continuat să cunoască succesul pe plan internațional.

Albumul lor de debut, "Angels Fall First", a fost lansat în 1997, iar de atunci au urmat o serie de albume care au consolidat poziția lor în industria muzicală, precum "Oceanborn" (1998), "Wishmaster" (2000), "Century Child" (2002), și "Once" (2004). Acesta din urmă a fost albumul care i-a adus trupei o notorietate mai amplă și a conținut hit-uri precum "Nemo" și "Wish I Had an Angel".

Citește în continuare