Urmărește-ne în Social Media

Machine Head - Stop the Bleeding feat Jesse Leach

Machine Head tocmai a lansat o piesă de protest intitulată "Stop the Bleeding", care face aluzie la brutalitatea poliţiei şi la protestele din SUA. Piesa este un featuring cu Jesse Leach, solistul trupei Killswitch Engage. Urmăreşte videoclipul exploziv al noului track în articol.

Machine Head a început anul cu lansarea single-ului "Circle the Drain", o piesă anti Valentine's Day care a sosit în februarie. De la mesaje despre relaţii eşuate ajungem la punctul fierbinte al momentului: brutalitatea poliţiei şi revoltele din SUA, descrise în noua piesă "Stop The Bleeding". Acest single face parte dintr-un release digital numit "Civil Unrest", care mai include şi piesa "Bulletproof" ca B Side. Robb Flynn, solistul Machine Head şi Jesse Leach îşi îmbină impecabil growl-ul în noua creaţie thrash metal.

Videoclipul "Stop the Bleeding" a fost regizat şi editat de către Mike Sloat. Materialul video a fost filmat pe străzile din Oakland, California în cazul lui Flynn şi în Kingston, New York în cazul lui Jesse. Creierul Machine Head a descris astfel această creaţie nouă:

Am compus şi am cântat versurile miercuri, pe 27 mai 2020, ziua când 4 oficeri l-au ucis pe George Floyd şi nu au fost acuzaţi de nimic. Acea zi a fost învăluită în proteste şi revolte în toată America. Am condus în Oakland, trecând pe lângă demonstraţii ample, care se petreceau deja şi furios am scris tot ce simţeam după ce am văzut filmarea oribilă. În câteva ore ceea ce doream să exprim, ceea ce doream să spun a fost înregistrat pe piesă.

Am decis să pun versurile pe un instrumental numit "Stop the Bleeding", pe care îl înregistrasem în decembrie 2018 cu Jared (MacEachearn, basistul de la Machine Head) şi Carlos Cruz, de la trupa Warbringer la tobe.

Machine Head va dona o bună parte a veniturilor generate din streaming către Grassroots Law Project, o organizaţie care îi reprezintă pe George Floyd, Breonna Taylor şi Ahmaud Arbery, victime ale brutalităţii poliţiei. "Bulletproof", piesa B Side de pe materialul nou a fost de asemenea înregistrată cu Carlos şi Jared, tot în decembrie 2018.

Machine Head ar fi trebuit să cânte în club Quantic pe 12 mai, într-un concert în 2 acte, care ar fi ţinut 3 ore, dar evenimentul a fost anulat din cauza restricţiilor legate de pandemia de Covid-19. Concertul a fost mutat la Arenele Romane în octombrie 2020.

Comentarii