Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia"

Videoclip oficial: Yusuf / Cat Stevens - Where Do The Children Play?

Cat Stevens, zis acum Yusuf, a lansat un nou videoclip pentru piesa "Where Do The Children Play?". Mesajul puternic al piesei este readus în atenția publicului cu prilejul aniversării a 50 de ani de la apariția LP-ului "Tea For the Tillerman".

Pe 18 septembrie, Cat Stevens va lansa o ediție reeditată a albumului "Tea For the Tillerman", marcându-i astfel aniversarea. Până atunci, însă, suntem invitați să ne reamintim mesajul piesei "Where Do The Children Play?", ce nu și-a pierdut câtuși de puțin din însemnătate, ci din contră, a devenit și mai pregnant.

Noul videoclip realizat pentru această piesă ne prezintă doi copii care trăiesc într-o lume distrusă de poluare și de lăcomia corporațiilor. Clipul folosește animații de tip stop-motion, fiind realizat de Chris Hopewell și Black Dog Films.

"Piesa are un puternic mesaj de conservare și protejare a mediului înconjurător, așa că am vrut să facem un video care să reflecte acest lucru. Am hotărât să realizăm tot ceea ce am folosit în videoclip din materiale reciclate, pentru a nimimiza impactul negativ asupra mediului. Am curățat o plajă din Țara Galilor pentru a strânge reziduuri de plastic și a le folosi la construirea oceanului pe care îl vedeți în videoclip", a povestit regizorul Chris Hopewell.

Versiunea reeditată a albumului "Tea For the Tillerman" a fost înregistrată în sudul Franței împreună cu producătorul Paul Samwell-Smith și chitaristul Alun Davies, ambii prezenți la înregistrarea versiunii originale a discului. Unele piese au păstrat linia melodică inițială, în vreme ce altele au căpătat noi direcții artistice. Pentru "Father and Son", de exemplu, Cat Stevens "a colaborat" cu el însuși.

"Am înregistrat un duet cu mine după 50 de ani, ceea ce este incredibil. În piesa "Father and Son", vocea fiului este luată de pe o înregistrare cu mine din 1970, de la The Troubadour, din Los Angeles. Și iată-mă acum, la 70 de ani, cântând cu mine la vreo 22 de ani. E incredibil. E o realitate virtuală", a declarat Cat Stevens pentru revista Rolling Stone.

Citește mai multe despre Cat Stevens
Videoclipuri cu Cat Stevens
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE