Urmărește-ne în Social Media

Machine Head - No Gods, No Masters

Una dintre cele mai subestimate trupe de thrash metal, Machine Head a lansat piesa şi videoclipul "No Gods, No Masters" pe 26 august. Clipul este unul alb-negru, cu o uşoară tentă de TOOL pe alocuri, în vreme ce vocea solistului are ceva de Staind şi Godsmack la intro.

"No Gods, No Masters" este un single de pe albumul cu numărul 10 în discografia Machine Head, "Of Kingdom and Crown". De altfel LP-ul a debutat în aceeaşi zi cu clipul, pe 26 august. A fost înregistrat între decembrie 2019 şi ianuarie 2022 la Sharkbite Studios din California. Are 59 de minute şi 13 piese şi vine după LP-ul "Catharsis" din 2018. Este primul material discografic cu noul chitarist, Waclaw Kiełtyka, care s-a alăturat formaţiei pe final de an 2019.

În mod inedit, Matt Alston care s-a alăturat în aceeaşi perioadă grupului nu apare pe album. În schimb la tobe îl găsim pe Navene Koperweis, care a fost cooptat strict pentru acest LP. Sunt multe de spus despre "Of Kingdom and Crown", dar cel mai relevant e faptul că e primul album concept Machine Head. Se petrece într-un deşert post-apocaliptic, futurist şi povestea e centrată pe două personaje, Ares şi Eros, fiecare pornit într-o campanie de crime după moarte celor dragi.

În acea lume distopică cerul e mereu roşu aprins, iar solistul Robb Flynn a descris povestea ca "foarte americană", cel puţin la început. Anime-ul "Attack on Titan" şi pandemia Covid-19 au servit ca inspiraţie ulterior. Având în vedere aceste inspiraţii, "povestea americană cu happy ending" a fost casată în favoarea uneia cu twist-uri şi ambiguitate morală.

Cât despre videoclipul din acest articol, el poartă semnătura fabuloşilor videografi de la Grupa 13, care s-au ocupat de super videoclipurile Behemoth şi Amon Amarth. CGI-ul 3D vine de la Phil Radford, aka MayaGuy de la Strangebox. Robb Flynn îşi compara albumul cu cel din 2003, "Through the Ashes of Empires", dar şi cu "The Blackening" din 2007. Şi reviewerii l-au descris ca un material mai tehnic şi mai greu.

În noiembrie 2020 trupa a lansat single-ul "My Hands Are Empty", prin casă de discuri Nuclear Blast. Era prima colaborare dintre solistul Robb Flynn şi chitaristul din lineup-ul original Logdan Mader în 24 de ani.

Comentarii